Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qwasu »
Witam ja przed wczoraj zarzucilem pierwszy raz fenta,dostalem jeden plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk jazda juz po 10 minutach bardzo przyjemna i bardo mi sie podobalo ale juz po 3 godzinach nie bylo tak ciekawie pikawa zaczela mi nawalac i to strasznie puls czulem w glowie a cisnienie skoczylo mi 180/120 wystraszylem sie i to bardzo. Nastepna godzina to normalnie tragedja byla te wielkie cisnienie i do tego dreszcze dobrze ze tylko to godzine trwalo i sie uspokoilo.Moze przyczyna bylo to ze biore sulpiryd i dlatego tak mialem tego nie wiem. Mam reszte plasterka ale zastanowie sie czy zarzuce.
  • 146 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: d2 »
plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk
Jesteś debilem.:wall:
Uwaga! Użytkownik d2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Micklen »
Tak mnie ciekawi ile to było mcg biorąc poduwagę rozrzut zawartosci fenta w plasterkach 25mcg/h dostępnych na rynku było to od 700mcg do ponad 1000mcg... na pierwszy raz ;D o ile zjadłeś 1/4 no chyba że pociąłęs na 4 ale wrzuciłeś do gebywszystkie czesci.. aby łątwiej sie rzuło ;D nawet jeśli 1/4 no to ładnie... prosimy o więcej fenta na krupówkach ;D
  • 1211 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
jaki rozrzut? w 25mcg/h jest 4,2 mg fentanylu. przez błony śluzowe wchłania się około 50%, czyli wchłonął gdzieś z 500 mcg. sporo jak na pierwszy raz.
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
qwasu pisze:
Witam ja przed wczoraj zarzucilem pierwszy raz fenta,dostalem jeden plasterek 25 i podzielilem go na 4 paski i pod jezyk jazda juz po 10 minutach bardzo przyjemna i bardo mi sie podobalo ale juz po 3 godzinach nie bylo tak ciekawie pikawa zaczela mi nawalac i to strasznie puls czulem w glowie a cisnienie skoczylo mi 180/120 wystraszylem sie i to bardzo. Nastepna godzina to normalnie tragedja byla te wielkie cisnienie i do tego dreszcze dobrze ze tylko to godzine trwalo i sie uspokoilo.Moze przyczyna bylo to ze biore sulpiryd i dlatego tak mialem tego nie wiem. Mam reszte plasterka ale zastanowie sie czy zarzuce.
tak na moje oko to się po prostu przećpałeś lekko-w końcu waliłeś około 1mg-pod jezyk-a to dużo dosyć(2-3dawki IV).
Ja po F nie mam żadnych kłopotów z pulsem,sraniem,szczaniem i swędzeniem-to jego wielki plus(których ma pozatym pare)-a to po czym czuje że działanie F już mija to ZIMNO-kiedy robi mi się zimno znaczy, że pora na kolejnego strzała-tak F daje mi znać że mało go we krwi ;-)
Faza z kazdym użyciem lepsza(wczoraj się zdziwiłem-normalnie zwis nad klawiaturą zaliczyłem-jak po Helu-tyle ze z pół godziny)
Szkoda tylko ze F tak szybko uzależnia fizycznie-tak to zajebiste opio-aż za dobre-za bardzo nadaje się do bycia wciąż "pod wpływem"
Ale fajna się luta po nim robi z czasem-coraz lepsza :-D
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Z ciekawości: czy uzależnienie fizyczne od fenta postępuje tak szybko tylko w przypadku kilku dawek dziennie?
Właśnie doczytałem, że f jest też ago delta i kappa. Czy to z tego między innymi wynikają te specyficzne efekty (choćby halucynacje i świadome sny, opisywane nawet w dawkach medycznych)?
Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2010 przez Babydoll, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 507 / 10 / 0
jaki rozrzut? w 25mcg/h jest 4,2 mg fentanylu.
Taki rozrzut:

Dolforin 25mcg/h 4,8mg 15cm2
Durogesic 25mcg/h 4,2mg 10,5cm2
Fenta MX 25mcg/h 5,8mg 10,5cm2
Actavis 25mcg/h 4,12mg 7,5cm2
Ratiofarm 25mcg/h 4,12mg 7,5cm2
Matrifen 25mcg/h 2,75mg 8,4cm2

Gościu nie napisał co za plaster miał... chyba że wiedziałeś iż ma Durogesic hehe ;D taki matrifen bardzo słabo wypada ;D
  • 1211 / 27 / 0
wow, toś mnie zaskoczył :-p
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 507 / 10 / 0
Dziecko internetu co tu dużo pisac.. ;P żal.
  • 1211 / 27 / 0
Micklen: staje się coś, co kiedyś przewidzieliśmy z moimi opiatowymi rodzicami - fent staje się drugim Tramalem. oj a było tylko dla koneserów, tylko dla koneserów. natura zrobi swoje i tak.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.