Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 279 / 2 / 0
Jeszcze tylko powiedz skąd nasiona miałeś, jakiej firmy, czy co tam. Tak dla potomności i ciekawych %-D
  • 4024 / 372 / 951
DivideaD pisze:

Porcję około 12g nasion
O jakim gatunku mówisz? Bo napisałeś chyba raczej w złym wątku...
  • 21 / / 0
Jest jeszcze w ogóle możliwość nabycia/ogarnięcia nasion Argyreii w jakiś w miarę bezpieczny sposób?
A co do tzw. "czarnego rynku" to orientuje się ktoś nad dostępnością nasion w krk?? Nie pytam o ksywki i adresy tylko, jak to jest z dostępnością tego cudownego psychodeliku na rynku ;)
  • 2334 / 9 / 0
Wątpię, żeby ktokolwiek to sprzedawał.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 703 / 40 / 0
@AMavee, możesz zamawiać z zagranicznych smartshopów. Ja się jeszcze na tym nie przejechałam.
Polecam połączenie powoju z peganum harmala. Chyba tylko raz ktoś o tym pisał w tym temacie i trochę mnie to dziwi. Nie jakoś bardzo :-), w końcu przy rucie trzeba się trochę poświęcić i bardziej uważać na organizm, bo przemęczenie i nieregularny tryb życia bardzo negatywnie wpływają na jakość tripu; no i trzeba uważać na to co się je. Ale warto spróbować chociaż raz. Wydaje mi się, że najlepsze jest połączenie małej dawki ruty i średniej/dużej HBWR, tak, żeby mdłości i inne fizyczne dolegliwości nie odwracały ciągle uwagi od tripa (niestety ruta chyba u większości ludzi powoduje, oprócz efektów psychodelicznych, uczucie ogólnego zatrucia organizmu - ciężko odpłynąć od ciała, kiedy co pół godziny trzeba się czołgać do kibla).
Co ciekawe - psilocybe mexicana z rutą dały bardzo ciekawego i momentami euforycznego tripa, który jednak minimalnie różnił się od efektów samych grzybów. Natomiast sam powój, a powój z p. harmala, to dwa odrębne światy. Ale może to tylko moje odczucie :-)
  • 2 / / 0
a jak jest z aktywnoscia nasionek przy dluzszym czasie przechowywania? mam nasionka, sprawdzone, działajace, odpowiednio przechowywane, ale kupione prawie 4 latka temu. pewnie i tak zarzuce, ale jesli na 100% dzialac nie beda to daruje sobie wieczor z glowa w toalecie

pozdrawiam was
  • 269 / 3 / 0
Można rozmawiać o zagranicznych źródłach tych nasion na forum swobodnie ? :D Bo w sumie zacząłem się interesować naturalnymi psychodelikami, narazie oprócz gandzy czysto teoretycznie, ale za miesiąc chciałbym zacząć praktyki.
cannabacchus
  • 1513 / 26 / 0
Tylko w dziale sprzedawcy.
mr_b∩ʁbꞁө
  • 349 / 4 / 0
son.of.the.blue.sky pisze:
Polecam połączenie powoju z peganum harmala. Chyba tylko raz ktoś o tym pisał w tym temacie i trochę mnie to dziwi. Nie jakoś bardzo :-), w końcu przy rucie trzeba się trochę poświęcić i bardziej uważać na organizm, bo przemęczenie i nieregularny tryb życia bardzo negatywnie wpływają na jakość tripu; no i trzeba uważać na to co się je. Ale warto spróbować chociaż raz. Wydaje mi się, że najlepsze jest połączenie małej dawki ruty i średniej/dużej HBWR)

Dawno to było, ale właśnie mam ochotę na taki miks. Chciałbym wiedzieć co rozumiesz przez mała dawkę Ruty - 2-3 gramy zmielone to mała dawka wg ciebie? (Płaska lyzeczke) Tak podaje zwyczajowa dawkę Christian Ratsch w Encyclopedia of Psychoactive Plants, ale do ayahuaski. A srednia dawka HBWR to wg ciebie 6-8 nasion?

Pewnie tak to jakos sobie zmontuje, ale jeszcze nie wiem, moze pozostanę przy samym powoju.
  • 66 / 3 / 0
Wlasnie zjadlem 7 nasion z holenderskiego stacjonarnego smartshopu na swoj debiut. Umylem je w wodzie i zdrapalem taka mala osoczke jak jest na sloneczniku. Nasionka zmielilem wrzucilem do kapsulek i zjadlem na pusty zoladek. Konsumpcja nastapila godzine temu, na razie 0 efektow ubocznych ani nudnosci a fazke juz czuc jak sie laduje. Mozliwe iz nie bedzie zbyt mocna bo 2 dni temu konsumowalem grzyby, lecz mozliwe tez ze nie wplynie to na tolerancje lizergamidu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.