Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
DivideaD pisze:
Porcję około 12g nasion
A co do tzw. "czarnego rynku" to orientuje się ktoś nad dostępnością nasion w krk?? Nie pytam o ksywki i adresy tylko, jak to jest z dostępnością tego cudownego psychodeliku na rynku ;)
Polecam połączenie powoju z peganum harmala. Chyba tylko raz ktoś o tym pisał w tym temacie i trochę mnie to dziwi. Nie jakoś bardzo :-), w końcu przy rucie trzeba się trochę poświęcić i bardziej uważać na organizm, bo przemęczenie i nieregularny tryb życia bardzo negatywnie wpływają na jakość tripu; no i trzeba uważać na to co się je. Ale warto spróbować chociaż raz. Wydaje mi się, że najlepsze jest połączenie małej dawki ruty i średniej/dużej HBWR, tak, żeby mdłości i inne fizyczne dolegliwości nie odwracały ciągle uwagi od tripa (niestety ruta chyba u większości ludzi powoduje, oprócz efektów psychodelicznych, uczucie ogólnego zatrucia organizmu - ciężko odpłynąć od ciała, kiedy co pół godziny trzeba się czołgać do kibla).
Co ciekawe - psilocybe mexicana z rutą dały bardzo ciekawego i momentami euforycznego tripa, który jednak minimalnie różnił się od efektów samych grzybów. Natomiast sam powój, a powój z p. harmala, to dwa odrębne światy. Ale może to tylko moje odczucie :-)
pozdrawiam was
son.of.the.blue.sky pisze: Polecam połączenie powoju z peganum harmala. Chyba tylko raz ktoś o tym pisał w tym temacie i trochę mnie to dziwi. Nie jakoś bardzo :-), w końcu przy rucie trzeba się trochę poświęcić i bardziej uważać na organizm, bo przemęczenie i nieregularny tryb życia bardzo negatywnie wpływają na jakość tripu; no i trzeba uważać na to co się je. Ale warto spróbować chociaż raz. Wydaje mi się, że najlepsze jest połączenie małej dawki ruty i średniej/dużej HBWR)
Dawno to było, ale właśnie mam ochotę na taki miks. Chciałbym wiedzieć co rozumiesz przez mała dawkę Ruty - 2-3 gramy zmielone to mała dawka wg ciebie? (Płaska lyzeczke) Tak podaje zwyczajowa dawkę Christian Ratsch w Encyclopedia of Psychoactive Plants, ale do ayahuaski. A srednia dawka HBWR to wg ciebie 6-8 nasion?
Pewnie tak to jakos sobie zmontuje, ale jeszcze nie wiem, moze pozostanę przy samym powoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cbd_0.jpg)
Legalne, ale traktowane jak podejrzane. Nowy biznes tonie w absurdach przepisów i kontroli
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/globalimage.png)
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/migrena.png)
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!
Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/drozdze.jpg)
Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję
Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/piana.jpg)
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki
Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.