Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 528 / 4 / 0
Koniec końców to tylko urojenia, nie poparte żadnym badaniem lol.
Pani z drugiej apteki hehe. Trzeba było ją pozaginać jak gościa z pogotowia.
  • 733 / 2 / 0
@dolcze przeczytałam twojego posta pt "to zapalenie żyły" będąc na homecie, lol
dobrze, że nie zaczęłam tego głębiej rozkminiać
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 869 / 15 / 0
l s pisze:
Koniec końców to tylko urojenia, nie poparte żadnym badaniem lol.
Pani z drugiej apteki hehe. Trzeba było ją pozaginać jak gościa z pogotowia.
Potwierdziłam, że to były wkręty :rolleyes:

widzę, że dostrzeganie ironii i przerysowania jest Ci obce, więc zwracanie się do Ciebie nie ma sensu, "lol".
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 520 / 8 / 0
Mam ostatnio taki problem, że jak (wydaje mi się) wkuwam się w żyłę i próbuje zaciągnąć krew to zamiast niej powietrze mi do pompki wskakuje. Czyli chyba się nie wkuwam w żyłę tylko podskórnie. Ale pasek na ramieniu jest, igła 0,45 pod najmniejszym kątem i ewidentnie widzę, że w miejscu w które się wkuwam jest żyła, więc co może być przyczyną problemów. Poprawne wkucie wychodzi mi 1 na 10, całe łapy mam w siniakach, w stopę też próbowałem. Może sprzęt się zużywa i jest nieszczelny na łączeniu igły ze strzykawką, bo go odkażam gotując w gorącej wodzie w mikrofali. Albo nie tak trzymam strzykawkę, jak wbijam się w przedramię to to igła powinna być skierowana w stronę dłoni czy łokcia, krew w żyle płynie w stronę serca to wkłucie ma być pod prąd czy z prądem??
  • 2362 / 28 / 0
wkłucie ma być z prądem

nie pomyślałeś o tym, żeby za każdym razem korzystać z nowej strzykawki i igły? To nie jest takie drogie
BS
  • 869 / 15 / 0
sprzęt drożeje :P
w jednej aptece strzykawka 5ml kosztowała 69 groszy, lol. Igły za 30 gr to też standard.
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 733 / 2 / 0
@dacmubanana może masz uciekające żyły? Ja mam parę takich, że - jak na moje warunki - są super, bo widoczne, ale niestety kiedy sie je naciśnie igłą to uciekają w bok. W taką po prostu trzeba się szybko wkłuć, nie dać jej czasu na ucieczkę :D Igła nie może być skierowana w stronę dłoni, absolutnie..
Nie trzeba odciągać tłoczka, wystarczy poczekać chwilę, a krew sama napłynie. Można zacisnąć pięść, też powinna wpłynąć krew. Możliwe, że podczas zaciągania tłoczka po prostu wypadasz z żyły.
To lipton, u mnie igły po 6 gr, zawsze mam przy sobie z 10. Ale zaopatruję się w jednej aptece, chociaż u mnie w droższych aptekach pompki po max 40gr, igły po 20.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 5 / 0
kurwa tępą igłę gotuje i do tego tłok od strzykawki po dziadku pewnie też zatarty, czytałem posty kolegi w bzd dożylnie i nie grzeszy rozumem. nowa igła, dociśnij ją do strzykawki żeby się uszczelniła, igła 0,6 albo 0,7 też może być dużą łatwiej trafić, rób to zdecydowanym ruchem ale nie gwałtownym, żeby krew do kontrolki wpłynęła, poza tym strzykawki sie nie trzyma prostopadle czy 45 stopni, ona ma leżeć na ręce max 20 stopni. poza tym nie wstrzykuj sobie benzodiazepin kurwa.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2013 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 2 razy.
głupio wyszło...
  • 733 / 2 / 0
dlaczego nie wstrzykuj sobie benzodiazepin? Sama jestem ciekawa
  • 984 / 5 / 0
podanie oralne ma 90% skuteczność, poza tym nie ma jakiejś "bomby" po tym. ciężko się filtruje toto i ludzie wstrzykują takie mleko w kabel, samo zło. po co, żeby zasnąć szybciej? raz wzialem tak klona, i następne co pamiętałem to że obudziłem się za kilka godzin w łóżku. Może w jednej pompie z kombinacją jakąś, ale same to bez sensu. jeszcze jakiś zolpidem brać po kablach, to nawet benzo nie jest. Ale skoro ruscy wstrzykują sobie różne wynalazki to czemu polacy nie?

poza tym jakie powietrze pod skórą, to jakaś ściorana igła i strzykawka są nieszczelne. no bezsens. zgóógluj sobie bracie jak wygląda nowa igła i taka użyta 3 i 5 razy. podpowiadam że w wyszukiwarce grafiki.
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2013 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 1 raz.
głupio wyszło...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.