Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
A czy ten lepszy nastrój poczuliście już od dawki 75 mg czy musi być większa dawka no 150 ? U mnie na początku brania 75 mg dwa razy dziennie występowało kręcenie w głowie i problem z równowaga , ale po 3 dniach minęło . Nie czułem żadnej euforii , lepszego chumoru czy aktywizacji .. może nie u każdego to występuje ?. Pozdro mordki
  • 115 / 9 / 0
U mnie nastrój poprawił się przy 300-600 mg na dobę, zaczynałam też od 75 i w 3 miesiące jakoś doszłam do dawki wyjściowej, po czym później zmniejszyłam znów na rzecz innych leków. 75 mg to najniższa dawka próbna, zazwyczaj od niej się zaczyna żeby zobaczyć jak w ogóle organizm zareaguje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.