Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1080 / 283 / 0
@sclero2014

Ja na podstawowe około 150 zł + 800 modek to tysiączek pęka niestety.

Ale bez modka nie byłoby to samo 🤩🤩
  • 2814 / 367 / 0
@GermanskiOprawca przy mnie jestes i tak pikuś : )
  • 460 / 14 / 2
Co myślicie o tym firmy Mew Mind?
[ external image ]
  • 2 / / 0
To nie jest Modafinil tylko FLModafinil (działa dużo słabiej) Czysty oryginalny Modanifil to cudo. Gdyby istniał lek na ADHD o działaniu Modafinilu i koncentracji metylofenidatu byłby to lek idealny
  • 125 / 18 / 0
@Bpatryk1 ja tam biorę razem MPH i armodafinil i sobie chwalę. Nigdy nie brałem amfetaminy, ale podejrzewam, że ona miałaby zalety i modafinilu i MPH, oczywiście w formie microdosingu, nie dla ćpania
  • 5383 / 990 / 0
Ciekawe co oni na allegro lokalnie sprzedają jako Modafinil skoro to kontrolowwny lek na reckr
Kupiłem od takiej Pani sunifiram i zobaczę czy to działa czy jakiś cukier bo ona też mode sprzedaje sobie.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 125 / 18 / 0
Dobra, a ma ktoś porównanie armodafinilu i bupropionu, szczególnie w zakresie funkcji poznawczych? Brałem kiedyś bupropion, ale to było dawno i byłem na zupełnie innym zestawie leków. Pamiętam tylko, że miałem lekki problem z koncentracją wzroku na danym punkcie i np. czytaniem tekstu, w armodafinilu jest przeciwnie, skupienie jest wyostrzone
  • 50 / 4 / 0
Ostatniego czasu spróbowałem modafinilu, na początku była dawka 50mg, zadziałała tylko na pobudzenie, szybkie bicie serca, trochę nie pokoju,
Wzięłam dawkę 150 mg, wtedy poczułem fajna moc tego leku, wszedlo dosyć mocno, lepszy nastroj , energia, czujność, motywacja, pobudzenie, przez następne 3 dni brałem 200mg już nie było tak jak na początku, ale nadal bardzo dobrze, 3 dnia czułem że działa sporo której, tolerka się zrobiła, to zrobiłem 4 dni przerwy, po przerwie testowałem tym razem armodafinil 75mg niestety nie poczułem żadnego efektu oprócz pobudzenia, tak samo jak miałem na początku z modafinilem, pomyślałem ze następnego dnia sprawdzę znowu Modafinil, wziąłem 200mg, to samo, znowu tylko pobudzenie, kto wie dlaczego nie działa tak jak należy? super środek, chce go brać kilka dni w tygodniu dlatego chcę znaleźć przyczynę tego żeby cieszyć się nim częściej:)

Coś o mnie :przed modafinilem brałem sporo kofeiny, aż się tolerka zrobiła, zrobiłem 3 tygodnie przerwy, ale nie pomogło, po spożyciu nie czułem żadnych efektów dopaminy, tak jak w tych przypadkach z modafinilem,i daje jeszcze dłuższą przerwę od kofeiny, w czasie przerwy z modafinilem jadłem normalnie i w miarę zdrowo, do tego z rana, cytrynian magnezu +b6, Omega 3, aswaganda, rozaniec górski,wieczorem lek srri na sen, sen w tym czasie słaby,
w czasie przyjmowania modafinilu w pierwszych dniach brałem bacopa monnieri, w czasie kiedy Modafinil nie działał w 100% zauważyłem że mocz nie miał takiego intensywnego charakterystycznego zapachu jak wtedy co działał tak jak powinien, proszę o odpowiedzi fachowców :)
Ostatnio zmieniony 19 września 2023 przez hypcio393939, łącznie zmieniany 4 razy.
  • 1080 / 283 / 0
@hypcio393939

Bardzo szybko Twój organizm buduje tolerancję na Modafinil. Ja stosuję tygodniami/miesiącami i substancja nie traci szczególnie na swojej mocy. Za każdym razem odczuwam znaczną poprawę nastroju i pojawia się pobudzenie.

Armodafinil faktycznie może mieć takie działanie, jak piszesz, bo jest on mocniejszym stymulantem niż modek, ale bez znacznego wpływu na nastrój.

Polecam miks modafinilu z kofeiną, obie substancje wzajemnie się wzmacniają i działanie jest super.

A co do moczu, to nigdy nie prowadziłem takich obserwacji, więc nie pomogę 🙈🙈
  • 21 / 12 / 0
28 sierpnia 2023epiphone pisze:
@Bpatryk1 ja tam biorę razem MPH i armodafinil i sobie chwalę. Nigdy nie brałem amfetaminy, ale podejrzewam, że ona miałaby zalety i modafinilu i MPH, oczywiście w formie microdosingu, nie dla ćpania
Trochę jabłka do pomarańczy.

amfetamina (nawet w dawkach "microdosingowych" - leczniczych) ma działanie zakrawające o rekreacyjne. Jest to wyzwalacz monoamin, można powiedzieć że wprost bierze kredyt neuroprzekaźników od organizmu, korzystając z już nagromadzonych elementów w komórkach. Subiektywne działanie dla celów produktywnych jest dużo mocniejsze, właśnie z racji na mechanizm akcji. Przez to też ma właściwości dużo bardziej uzależniające.

Różnica jest taka, że na modafinilu i/lub MPH jesteś w stanie polecieć dość długo, bo jedyne co tyrają to receptory docelowe. amfetamina niestety pierze organizm z zapasów tych neuroprzekaźników i trzeba potem swoje przeboleć.

Jak dla ciebie długoterminowo wszystko gra na takim combo, to tylko pozazdrościć i pomyślności życzę :D Nie ma co kombinować z amph jak nie jest to naprawdę potrzebne.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.