Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
A jak zaczniesz przestawać sobie radzić, kiedy będziesz niedołężna. Wtedy samotna staniesz się też nieszczęśliwa.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 683 / 174 / 0
Każdy kiedyś przestanie sobie radzić, taka kolej rzeczy. Czasem pomogą dzieci albo wnuki, a czasem nie. Nie zawsze da się liczyć na innych, warto więc liczyć głównie na siebie. Poza tym są hospicja oraz DPSy. W których to lądują bynajmniej nie tylko ludzie samotni. Nawet częściej trafiają tam ludzie powszechnie nieuchodzący za samotnych, za sprawą wyjątkowo "przychylnej" oraz życzliwej rodziny.
  • 1195 / 223 / 32
A skąd te dzieci i wnuki jak się było z wyboru wyalienowanym, samotnym?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 21 / 8 / 0
Nie jestem wyalienowana ani odizolowana od ludzi, nie mieszkam na pustkowiu, nie mam zdalnej pracy itd. Tu chodzi o mój komfort w życiu prywatnym.
Uwaga! Użytkownik grawitacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1893 / 182 / 0
Trzeba spotykać się z kim, kiedy i jak się chce, jak obie strony nie chcą, to nie.
No ale przeważnie często trzeba.
Kultura wymaga pewnych zachowań, to całun turyński na neandertalski bydlizm, na tym to polega.
  • 384 / 87 / 0
Szkoda, że nie mam z kim się spotkać, znajomi jacyś tam są ale wyjście z kimś to rzadkość, a pisanie tym bardziej. Zazwyczaj jestem cichy i mało się udzielam, myślę że to jest główną przyczyną braku kontaktów. Ale jestem jaki jestem, myśle że uda mi się w końcu znależć ludzi co mnie zaakceptują.
Nawiązywanie kontaktów przychodzi mi z trudem i próbuję to zmienić.
Ale samotność póki co jakoś mi nie doskwiera, czasem mnie to martwi. Jeszcze martwi mnie brak drugiej osoby w życiu (czyt.: dziewczyny)
Polecam czat hyperreala, jest w stanie pomóc ale i troche zaszkodzić.
Pozdrawiam.
  • 21 / 8 / 0
Źle zostałam zrozumiana. Nie mam problemów z nawiązywaniem znajomości, jestem raczej wygadana i lubiana. Nie jestem zamkniętym w sobie mrukiem, który boi się własnego cienia. Nie jestem też skora do oceniania kogolwiek czy udzielania rad w tak osobniczych kwestiach nie znając człowieka .
Uwaga! Użytkownik grawitacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 683 / 174 / 0
11 listopada 2021Klamm pisze:
A skąd te dzieci i wnuki jak się było z wyboru wyalienowanym, samotnym?
A to myślisz, że wyalienowani nie mają dzieci i wnuków? Bardzo byś się zdziwił ilu fobików po świecie krąży oraz dzieci ich dzieci..
  • 1195 / 223 / 32
@RafalKoral Widziałbyś mniej więcej co myślę w tym temacie, gdybyś przeczytał ten wątek.
  • 2466 / 16 / 0
Z tą samotnością to jest tak że człowiek jak czuje się dobrze to chce się z kimś tą radością podzielić. Ale gdy raz zostanie przez najbliższą osobę wyhujany może żyć do końca życia sam i nie pozwolić aby radość z życia była warunkowana przez kogoś.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.