Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 223 / 32
A jak zaczniesz przestawać sobie radzić, kiedy będziesz niedołężna. Wtedy samotna staniesz się też nieszczęśliwa.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 683 / 174 / 0
Każdy kiedyś przestanie sobie radzić, taka kolej rzeczy. Czasem pomogą dzieci albo wnuki, a czasem nie. Nie zawsze da się liczyć na innych, warto więc liczyć głównie na siebie. Poza tym są hospicja oraz DPSy. W których to lądują bynajmniej nie tylko ludzie samotni. Nawet częściej trafiają tam ludzie powszechnie nieuchodzący za samotnych, za sprawą wyjątkowo "przychylnej" oraz życzliwej rodziny.
  • 1195 / 223 / 32
A skąd te dzieci i wnuki jak się było z wyboru wyalienowanym, samotnym?
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 21 / 8 / 0
Nie jestem wyalienowana ani odizolowana od ludzi, nie mieszkam na pustkowiu, nie mam zdalnej pracy itd. Tu chodzi o mój komfort w życiu prywatnym.
Uwaga! Użytkownik grawitacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1893 / 182 / 0
Trzeba spotykać się z kim, kiedy i jak się chce, jak obie strony nie chcą, to nie.
No ale przeważnie często trzeba.
Kultura wymaga pewnych zachowań, to całun turyński na neandertalski bydlizm, na tym to polega.
  • 384 / 87 / 0
Szkoda, że nie mam z kim się spotkać, znajomi jacyś tam są ale wyjście z kimś to rzadkość, a pisanie tym bardziej. Zazwyczaj jestem cichy i mało się udzielam, myślę że to jest główną przyczyną braku kontaktów. Ale jestem jaki jestem, myśle że uda mi się w końcu znależć ludzi co mnie zaakceptują.
Nawiązywanie kontaktów przychodzi mi z trudem i próbuję to zmienić.
Ale samotność póki co jakoś mi nie doskwiera, czasem mnie to martwi. Jeszcze martwi mnie brak drugiej osoby w życiu (czyt.: dziewczyny)
Polecam czat hyperreala, jest w stanie pomóc ale i troche zaszkodzić.
Pozdrawiam.
  • 21 / 8 / 0
Źle zostałam zrozumiana. Nie mam problemów z nawiązywaniem znajomości, jestem raczej wygadana i lubiana. Nie jestem zamkniętym w sobie mrukiem, który boi się własnego cienia. Nie jestem też skora do oceniania kogolwiek czy udzielania rad w tak osobniczych kwestiach nie znając człowieka .
Uwaga! Użytkownik grawitacja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 683 / 174 / 0
11 listopada 2021Klamm pisze:
A skąd te dzieci i wnuki jak się było z wyboru wyalienowanym, samotnym?
A to myślisz, że wyalienowani nie mają dzieci i wnuków? Bardzo byś się zdziwił ilu fobików po świecie krąży oraz dzieci ich dzieci..
  • 1195 / 223 / 32
@RafalKoral Widziałbyś mniej więcej co myślę w tym temacie, gdybyś przeczytał ten wątek.
  • 2466 / 16 / 0
Z tą samotnością to jest tak że człowiek jak czuje się dobrze to chce się z kimś tą radością podzielić. Ale gdy raz zostanie przez najbliższą osobę wyhujany może żyć do końca życia sam i nie pozwolić aby radość z życia była warunkowana przez kogoś.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.