Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1889 / 72 / 3
19 lipca 2019siostrorelanium pisze:
Vida. Mialem z nim kilka interakcji na forum. Kojarze ze latal po osrodkach. A teraz nie zyje. Nigdy nie pojde do zadnego osrodka czy psychiatryka to juz ostatni rozdzal zbyt czesto.
Pieprzysz głupoty. Ośrodki robią dobrą robotę, ja byłam pół roku na psychiatrii sądowej połączonej z odwykiem, jeszcze jak byłam gówniarą i waliłam MXE i fetę po kablach. Nie chciałam tam być, ale wyszłam z założenia, że po co zmarnować tyle czasu, skoro mogę coś z tego wyciągnąć? Co prawda wjebałam się później wesoło w opiaty, ale dzięki tym doświadczeniom zeszłam decyzją spontaniczną, jak poczułam, że 600 mg acM to za mało by się zabić i za mało, by się nie obudzić w środku defibrylacji czując ten jebany ból. Zeszłam z chorych dawek na kroplówkach i 3 zastrzykach opio + benzo im. Potem chodziłam ambulatoryjnie do tej samej kobiety, u której bywałam od 7 lat i na grupę. Grupa mnie wkurwiała, bo przychodzili tam ludzie z nakazami sądowymi i bezczelnie w przerwach feciarze z helupami napierdalali razem, nota bene, pod kostnicą. Przeniosłam się do NA gdzie ludzie naprawdę chcieli się leczyć i facet jak strzelił po 8 miesiącach to płakał jak małe dziecko i zasłaniał twarz, mówił, że jest śmieciem.
Ze wszystkich leczeń wyciągnęłam wiele rzeczy. Mam terapeutów do których dzwonię od 7 lat, raz na rok, powiedzieć jak mi idzie. Z psychiatrą z mojego rodzinnego miasta się przyjaźnię, mimo, że jest ponad 40 lat starszy. W tym kraju naprawdę są perły wśród psychiatrów i terapeutów, ale trzeba je odnaleźć. I przede wszystkim trzeba chcieć.
A co do zgonów? Wina leży tylko i wyłącznie po stronie kretynów będących 6-12 miesięcy, czy jak bodajże, Nozer, jeszcze więcej czasu w ośrodku i zażycie chociażby połowy starej dawki iv, gdzie podejrzewam, że folia by zrobiła mu aż za dobrze, ale nie na tyle dobrze, żeby wywozili w worku.
Mimo wszystko przed odwykiem polecam leczenie na oddziale psychiatrycznym półotwartym/zamkniętym, z diagnozą będzie Wam łatwiej.

/Mode, wybacz lekki offtop, post bardziej pasuje do detoksu, ale jednak.

wybaczam
Ostatnio zmieniony 03 sierpnia 2019 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Prośba o wybaczenie
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 995 / 104 / 0
^ Nozer chyba sie celowo "odwalil". To byl samoboj.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 318 / 23 / 0
Po czym wnosisz, że to było samobójstwo?
Uwaga! Użytkownik psycholek1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 995 / 104 / 0
^ po wypowiedziach osob, ktore go znaly (tutaj na forum, tylko na tym opieram opinie, bo go nie znalem). Pisali ze akcja byla typowo pod samoboja.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 23 / 11 / 0
@morpho co się stało z Bartkiem? Overdose czy organizm siadł ? Szkoda chłopaka mimo że zachowywał się strasznie nieodpowiedzialnie, sama coś o jego nie odpowiedzialności wiesz no nie...
  • 154 / 10 / 0
04 sierpnia 2019I_Need_MONEY pisze:
@morpho co się stało z Bartkiem? Overdose czy organizm siadł ? Szkoda chłopaka mimo że zachowywał się strasznie nieodpowiedzialnie, sama coś o jego nie odpowiedzialności wiesz no nie...
Wiem ze nie na temat ale jak zobaczylem twoj login i need money to odrazu przypomnial mi sie film " superziolo " jesli ogladales/as to wiesz pewnie o czym mowie .

Offtop - warn
F.
Uwaga! Użytkownik michass902 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
To nie chodzi o to czy samobój, wrócił do walenia.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 646 / 69 / 0
Sorki za ignorancję ale nie chce mi się grzebać postów z przed lat, przybliży mi ktoś sprawę w3ird? Zmarła przez wrzód, tak?
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 2897 / 619 / 10
@RekreacyjnyHarry, niby wrzód jej pękł, ale @pletzturra pisała, że popełniła samobójstwo (chyba o w3ird to było?).
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 995 / 104 / 0
Raczej wrzod. Calkiem niepowazna smierc (moja analiza). W skrocie - byla gruba cpunka kodeiny. Ludzie po niej jechali wiec zaczela sie glodowac xD ofc dalej walac kodeine. No i wrzod pekl. Obecnie pod ziemia leza juz czyste kosci to juz z 5 lat chyba. Koniec smutnej historii.

ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.