Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
USTAWA z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu narkomanii pisze:ARGYREIA NERVOSA – rośliny żywe lub susz, nasiona, wyciągi oraz ekstrakty
Sipaszi pisze:czy fazy róznia sie pomiedzy powojem hawajksim a tym lehalnym? niby obydwa to LSA ale wolałbym sie upewnic
Hawajski to bardziej zawsze mnie uziemia i robi mocno wewnętrzną fazę ;]
ale zaznaczam ze dawno nie jadlem HBWR
Codziennie czuje się zjebanie więc nic tu nie da opis tego w jakim jestem stanie, jest normalnie ale może powinienem uzupełnić jakieś szczególne rzeczy w organizmie? pierwiastki itp? czytałem coś o luce anoniowej...pić dużo muszynianki? pomóżcie
Efekt przykurczów nog(hawajski u mnie go nie wywolywał jedynie purpurea, lubiłem to) powoduje samo LSA i inne lizergamidy.
Dla mnie Powój hawajski kompletnie różnił się profilem działania od wilców.
Same wilce powodowały u mnie potężne mdłości, nieraz bóle brzucha, rozleniwienie, "zeszklenie" percepcji, zachowania psychotyczne i maniakalne, masohistyczne, przykurcze, żadnych OEVów i CEVów.
Powój hawajski, gdy go już pierwszy raz wziąłem, uderzył wyjaskrawieniem kolorów, "brokatyzacją" odblasków, krystalizacją percepcji, niesamowitą ekscytacją i ekstazą, pewną formą doznań religijnych. Raz zdarzyło mi się po nim silne zachowanie maniakalne, psychotyczne, gdy przez wiele godzin pastwiłem się psychicznie nad kolegą, przeszłem wówczas tymczasową przemianę osobowości(materiał na niezły tripraport). Raz zdarzyło się mi i mojej dziewczynie zatrucie glikozydami(duszności, wymioty, bóle brzucha, dziewczyna prawie się udusiła po 15 nasionach, ja byłem po 25 - były słabe i ciężkie). Oprócz tych skrajnych przypadków nie wywoływały zachowań aspołecznych i zatruć - w przeciwieństwie do wilców. Także tylko po nich zdarzały mi się fraktalne wizje(głównie OEVy), uczucie jednoczenia się z Bogiem), genialne analizy własnych zachowań i osobowości, rady na przyszłość. Potrafiły naładować pozytywnym nastawieniem na długie miesiące.
-You've never used them before.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.