Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3455 / 1123 / 0
[mention]Puny[/mention]

Fakt, działanie dysocjacyjne jest i to nawet fajne, dobrze łączy się z wieczorną kwetiapiną, coś na podobieństwo opio + sedatywne neuro, ale w inną stronę. Do tego bardzo dobrze ułatwia zasypianie, mniej wybudzeń w nocy, chętniej się wstaje - co w moim przypadku jest b. istotne, depresja powoduje, że ledwo się zwlekam z łóżka. Po pojedynczym dowaleniu minęła mi cała depresja, stwierdziłam wtedy, że działa jak wytrawne benzo. Jednakże zachwyty szybko minęły jak okazało się, że substancja nie nadaje się praktycznie do niczego, z alkoholem pitym do lustra mam zupełnie tak samo, ten sam schemat, do tego hangover następnego dnia pod postacią bólu głowy. Podejrzewam, że jest świetnym dopełnieniem do innych rzeczy, miksowania z jakimiś sedatywnymi dragami, a sama w sobie okazuje się dość blada. Jak mówisz, strasznie jedzie po funkcjach kognitywnych i to na różne sposoby, czasem miałam wrażenie, że mówię mechanicznie jak robot, innym razem, że nie potrafię sklecić zdania i to wszystko przy dawkach terapeutycznych (raptem 150mg na dobę!). Ponoć jak stwierdziło jedno z badań: w konfrontacji z benzo znacznie lepiej wypada pod względem działania na funkcje poznawcze, motoryczne - w tej kwestii nie zgodziłabym się, zwyczajnie uznaję, że badanie było stronnicze.

Ogólnie rzecz biorąc - czas pokaże.

Teraz jest 21 na zegarze, godzina od załadowania pregaby w nocha, teraz już z "jakąś" tolerką, dawka 375mg, headache... stay in touch!

Edit:
Fajnie wszystko wkręca, dobrze się czyta, dobrze się słucha, jest świetne skupienie takie jak na początku pierwszej fazy bez tolerki, która mnie ostatecznie przerosła. Kluczem jest dawka. Chód, nieproporcjonalnie do mocy, bardzo chwiejny. Średni narkotyk z tej naszej pregabalinki.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 172 / 12 / 0
No no w nochala to tego nie próbowałem bo odstrasza mnie sam ogrom proszku który trzeba wciągac, ale kto wie może kiedyś spróbuje.

Skoro 375mg zadziałało na Ciebie tak jak 375mg oral bez tolerki to może i 150/300mg per nos by stykło.

Jak z wejściem, o ile szybciej niż per oral? U mnie peak p.o zazwyczaj pojawia się po 3h. Jak i wejscie szybsze to i może zjazd szybszy i mniejsze budowanie tolerki.

Prega idealna nie jest ale to i tak na dzien dzisiejszy mój ulubiony depressant rekreacyjny. Benzo jest bardzo praktyczne, ale brakuje mi w nim wyczucia tej błogości. ( Być może te fałszywe uczucie trzeźwości mi tego uniemożliwia. ) Klony działaja jeszcze jako tako antydepresyjnie ale generalnie benzo ot wyrównuje moje emocje ale na tym koniec. A przy predze pomimo, że mocno mnie ogłupia to wszystkie problemy stają się odlegle i zycie staje się piękne. Ostatnio odsłuchiwałem tego samego utworu ze 20 raz pod rząd, bo po prostu tak pięknie wówczas oddziałowywał na moje emocje.

A tak to z ciekawszych depressantów oprócz opio nie mamy zbyt wiele - Baclofen jeszcze jest w miarę przyjemny. GBL za krótkie, sprzedawany jako rozpuszczalnik wiec na dobra sprawe kto wie jakie zanieczyszczenia mogą w tym siedzieć no i zbyt duża możliwość wjebania się. GHB nie dane mi było spróbować, nie wiem gdzie dostać a samemu bawić się w laboranta nie zamierzam.

Podobo bardzo ciekawa jest jeszcze Soma ale prózno jej niestety szukać na naszym polskim rynku.
  • 3455 / 1123 / 0
Pregaba po nosie wchodzi ok. 1,5-2h. Peak był mało przyjemny, zwyczajnie za mocny, trwał ok. 1,5h, potem działanie zaczęło się wyrównywać i było bardzo miło. Super skupienie, wkrętka, flow, chęć do działania, odbiór muzyki też na plus. Aż się zdziwiłam, że substancja tym razem świetnie się sprawuje - wkręca w wiele czynności. Umysł niezmącony, a bania jak siekiera, nie jakaś wybitna jazda, ale jest świadomość, że, zawsze, od biedy można się tym ućpać. W nocy w łóżku modliłam się by dojść do toalety i się nie przewrócić, albo nie zsikać się w łóżko podczas snu, ale nie było tak źle. Z kwetą stworzyła mieszankę wybuchową obfitującą w halucynacje słuchowe, wizualne - OEV i CEV, ogólnie bardzo nieprzyjemne, nie ucelowałam z dawkowaniem, przy niższej dawce kweta podbijała pregę. Dawka kwety jest u mnie stała, mianowicie 300mg. Po 2h nadeszło zbawienie, kweta się uspokoiła i zastąpiły ją jedynie zawroty głowy. Do teraz czuję działanie specyfiku, o 10 prawdopodobnie jeszcze bełkotałam. Mam wrażenie, że pregabalinkowa jazda mocno wyprała mi głowę, ciężko składa się zdania etc. Mission completed!
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 122 / 4 / 0
Biore od pol roku 450 mg dziennie w 2-3 dawkach. Powiem szczerze, ze efekty dzialania tego leku czuje dopiero po odstawce. A sa to nieprzyjemne objawy, bardzo podobne do skręta po opioidach. Niestety muszę to brać z powodu ciężkiego RLS spowodowanego chorym kręgosłupem. Dziwi mnie jak niektórzy opisują, jakoby mieli po tym efekty euforyczne, slowotok... Jak dla mnie jakiekolwiek działanie psychoaktywne tego leku jest znikome, conajwyzej lekka sedacja, ktora znika po kilku dniach stosowania. Z plusów, to fajnie komponuje się z benzo, mocno podbija ich dzialanie.
  • 61 / 6 / 0
siema mam pytanie jak zazylem dzis razem ok 3mg klona nienaraz tylko po mg co pare h i zarzucilem pregabe 300mg to jak wiedzie to usne jak myslicie? Bo caly zien kopcilem kryla i zawsze na sucho spac niemoge. jeszcze walnelem z 3mg bupry. uspi mnie taaka dawka jak myslicie?Bo jutro musze byc fit bo spotkanie o prace mam ;D

a i jeszcze jedno calkowicie odradzam wciaganie pregaby, raz jebneelem kiedys cala 300i nic niepoczulem wogole. szkoda sluzowki ;D na polyk zawsze dziala ciekwe jak z klonami sie wymiesza
:pacman: :amfa: :liść: :tabletki: :kreska: :hel: :pacman:
  • 1916 / 335 / 2
Jak się ma łączenie pregabaliny z opio? konkretnie dhc. Są jakieś interakcje, mała dawka pregabaliny (75 x2 czyli 150 mg dziennie) i różne dawki dhc, powyżej 500 mg.

Ktoś, coś?
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 172 / 12 / 0
Nie tetowałem z opio ale ponoć mocno prega potęguje fazę opio i innych depresantów.

Ja tez się zapytam o mix z klonem. Nada się 2mg na impreze? Może nie zejde. Sama prega mocno spłyca funkcje kognitywne więc podejrzewam ze z benzo może być już totalny nieogar.
  • 2897 / 619 / 10
Wziąłem dzisiaj 225mg podjęzykowo w formie prochu wysypanego z kapsułek. Bardzo średnia substancja.
Na lęki pomogło, ale w stopniu słabym, za to jestem o wiele bardziej "do ludzi" i pewny siebie.
W herbaciarni z kumplem niesamowicie śmiałem się z nazw pokroju "Mały Budda", "Łzy Smoka", bo bardzo kojarzą się z "Mocarzem" czy innym "Sztywnym Miszą" %-D
Już na dworze zwijałem się ze śmiechu, już z innego powodu, bardzo fajne uczucie, nie tak jakbym śmiał się na trzeźwo. Odbiór muzyki trochę lepszy, łatwiej wpaść w "trans" słuchając jej.
No ale oprócz lęków społecznych, gdzie zresztą nie było super świetnych efektów, niezbyt mi to pomogło. Może trochę.
A, no i jest sedacja.

Post może być trochę chaotyczny, przepraszam za to, bo pregabalina dalej na mnie działa.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1916 / 335 / 2
Dziś po raz pierwszy zarzuciłem 75 mg, zaczynamy schodzenie z alpry. Ogólnie jestem w chwili obecnej (w sensie do tej pory dzisiaj wjebałem) 75 mg pregabaliny, 0,5 mg alpry i jakieś pół grama dhc.

Mimo, iż to 3 różne substancje, pregabalinę zdecydowanie czuć. Faktycznie zmniejsza ciśnienie na opio, czuć że coś działa w tle, mniejsze lęki, większa aktywizacja, ale czuję lekkie zawroty głowy. Też tak mieliście? I faktycznie, dziwnie się czyta i pisze.

Mam ciąć po 0,5 mg alpry co tydzień, ale chyba to przyśpiesze, zobaczymy. Nie chce brać długo tej pregi, tylko do wyjścia z alpry. 4 tyg stykną raczej.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 619 / 10
Zawroty głowy to jeden z najczęstszych skutków ubocznych
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.