Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 977 / 223 / 0
Ja bierzesz pierwszy raz to zacznij od 150mg, jak nie to możesz wrzucić na raz, bez tolerki to już solidne uderzenie i obijanie się o ściany. Dorzutki działają równie dobrze.
  • 1941 / 194 / 0
02 kwietnia 2021Teabadger pisze:
Wyhaczyłem pregabalinę Sandoz, 70 naboi kalibru 150 mg za jedyne 4,22 zeta %-D Fazeum Maximum! Taniej to już tylko w worku z Chin można dostać. Wciąga się świetnie, wręcz stworzona do walenia w kinol.
Jak to możliwe że tak tanio? Dostałeś na refudację?
Take DXM and Be Happy
  • 1664 / 301 / 0
Tak jest, na refundację. Takie leczenie, to ja rozumiem :nos:
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 3901 / 563 / 0
@WonszKryty
01 kwietnia 2021WonszKryty pisze:
W japie to tylko epicka sahara. Dodasz bucha i możesz się udusić w wyniku sklejenia jęzora z podniebieniem. Słodki smak? Dziwne bo pregaba raczej jak szmata do przecierania podłogi pachnie, a smakuje tak byle jak. Mdłości nigdy nie zauważyłem.

takie odczucia w ustach to nie wina smaku samej pregabaliny. bardzo czesto jest to po prostu objaw problemow zdrowotnych.

np. kiedys przez dluzszy czas miewalem albo okropne odczucie suchosci i wzmozone pragnienie albo metaliczny posmak w ustach wydalo mi się to bardzo dziwne, zaczalem czytac w necie i wyczytalem, ze takie cos moze oznaczac cukrzycę. po czasie przeszlo na szczescie (mozliwe, ze chodzilo o jakis inny problem zdrowotny, juz dokladnie nie pamietam)

i podobnie po duzych dawkach thiocodinu w ciagu mialem jakia inny charakterystyczny posmak, ktory ponoc sygnalizowal znowu problemy z nerkami.
  • 196 / 16 / 0
Ale odjebałem motyw.. Świąteczny czas, a ja zostałem bez escitalopramu, dzisiaj wziąłem tabse ( biorę już od roku ). Piszę o tym tutaj, bo zastanawiam się, czy jak wezmę 300mg Pregaby zamiast 225mg, to może to być swego rodzaju zamiennik zamiast 10mg esci ? Dopiero przyciąłem Pregabaline, więc jak teraz nie wezme esci to już chyba weekendzik bede mial spierdolony, co o tym myślicie ? xd
  • 867 / 253 / 0
Biorę te same leki i stwierdzam, że jak weźmiesz o te 75mg więcej pregaby to będzie git. Rozumiem, że po świętach znowu nabędziesz esci i do niego wrócisz? Jeśli tak, to nic się nie przejmuj. Jedna czy dwie pominięte dawki większej różnicy nie zrobią, jeśli bierzesz stale.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 196 / 16 / 0
Zajebiście, dziękoweczka za ekspresową interwencję ;p Generalnie z całego serca wolałbym już nie wchodzić na wyższą dawkę Pregaby, no nie po to odstawiłem 75mg, żeby zaraz wracać. Wyszłoby na to, że pominę 2 dawki esci, bo we wtorek już będę mógł wykupić. Może nie będę zwiększał Pregaby przez te 2 dni chyba, że będzie sytuacja kryzysowa ? Pozdróweczki ;)
  • 867 / 253 / 0
No to może lepiej nie bierz tych +75mg w takim razie, jak poczujesz się gorzej to zawsze będziesz mógł dorzucić. Aczkolwiek nie martwiłabym się na zaś taką 2-dniową przerwą, ty masz ten lek ciągle w systemie. Pozdróweczki.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 13 / / 0
Witam, mam do Was nietypowe pytanie, przekopałem z 200 stron wątku ale nie znalazłem nic o tym, a mianowicie, pregba pomogla mi zejść z metadonu, z dnia na dzień zszedłem ale wszedłem od razu na dawki 600-2g preby dziennie, po ponad miesiącu stwierdziłem że schodzę, bo skręt po miecie raczej minął 100%, próbowałem od raazu na CT ale obudziłem się 2 dnia w nocy po mega koszmarze i myślałem że na ścianie jest krzyż odwrócony, kwiat przypominał uszy diabła, no jazda dziwna, pierwszy raz w życiu taki lęk, dlatego stwierdziłem że schodze tymi schodkami, no i przy pomocy mieta... zaczął klepać b. fajnie, dawki 3 razy mniejsze działały pięknie, pregbe brałem jeszcze 3 dni, 600-300-150, żadnych złych objawów już od niej nie miałem, no i tak po miesiącu na miecie znów, chciałem sb zejść ta pregba, biore 150, nic, biore 300, praktycznie nic, mimo że był miesiąc przerwy prawie od niej O.o. No to wbiłem od razu na dawki 900-1050, które coś smyrały i skręta zabiły, no i tutaj stało się coś dziwnego, dostałem "Brain zapsa", taki prąd w mózgu i myślałem że zemdleje, odcięcie na dosłownie pół sekundy, po chwili znów, było to na treningu siłowym. Miałęm już takie coś po pregbie zmieszanej z feta podczas seksu, wtedy tez myslalem że zemdleje, nagły prąd z mózgu na całe ciało. Wiecie co to moze być ? i czy to jest groźne ? Znalazłem jakieś info o tym na necie, ale pisza że to przy odstawianiu SSRi moze sie zdarzyć, lecz nic że przy pregabalinie, mieliście takie coś ?
Pozdrawiam. %-D
TEN KTO CZYNI Z SIEBIE BESTIE, WYRZEKA SIE CIERPIEŃ SPOŁECZEŃSTWA :krowa:
  • 78 / 9 / 0
02 kwietnia 2021Teabadger pisze:
Wyhaczyłem pregabalinę Sandoz, 70 naboi kalibru 150 mg za jedyne 4,22 zeta %-D Fazeum Maximum! Taniej to już tylko w worku z Chin można dostać. Wciąga się świetnie, wręcz stworzona do walenia w kinol.

Powiedziałeś lekarzowi o bólach neuropatycznych czy GAD, że n R Ci wypisał?
Uwaga! Użytkownik ihaveaquestion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.