Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 563 / 2
@ListyDoMDMA a jak jest? Głupia wymowka ja nie piję w ogóle.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 112 / 0
oczywiście chlam dalej, głupota totalna , nawet nie do końca to wymówka, bardziej mało realistyczne marzenie w stylu chciałbym być milionerem
"Life pain always sexy"
  • 425 / 50 / 0
Ciężko mi będzie się jakkolwiek ogarnąć bez benzo albo chociaż pregaby zacząłem z tym wszystkim przez depresje, fobie społeczną i stany lękowe, póki co próbuje znowu ssri i zmuszam się do kontaktu z ludźmi pracując jako doradca klienta, i choć jest lepiej niż wcześniej to na benzo było dużo lepiej
Uwaga! Użytkownik Rs3mati nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3455 / 563 / 2
Co Wy gadacie są lekarze psychologowie terapeuci od AA za darmo w każdym większym mieście wystarczy tylko chcieć.

Ja mam pełną obstawę personelu, moja Kochana Pani terapeutka od uzależnień, Pani psycholog, mój Kochany Pan psychiatra oraz moje Kochane pastylki.

Nic już nie ćpam i nic już nie piję.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 112 / 0
Najgorsze jest przyznanie rodzinie że ma się takie problemy co niebawem mnie i tak czeka, i że zjebałem sobie życie w pewnej sprawie, jedyne czego chcę już to umrzeć , bo marzenie o ogarnięciu się jest dla mnie mało realne
"Life pain always sexy"
  • 3455 / 563 / 2
@ListyDoMDMA jedyne czego chcesz to umrzeć? Czyś Ty na głowę upadł?!

Życie jest piękne. Tam po drugiej stronie nie ma nic, to dopiero jest GÓWNO.
  • 377 / 112 / 0
Ja właśnie chciałbym nic nie czuć - nie istnieć, zniknąć ,życie to dla mnie ciągłe cierpienie, było nim zanim zacząłem pić i ćpać , ale jest nim też teraz, nie umiem się cieszyć z niczego ani walczyć o swoje szczęście .
Jeśli mod uzna to za oftop to niech da znać przestanę o tym pisać
"Life pain always sexy"
  • 49 / 19 / 0
Najciężej jest wykonać pierwszy krok tj zdać sobie sprawę, ze jest sie osoba uzależniona i należy szukać pomocy…. Niestety ludzie zazwyczaj decydują sie na ten krok zbyt późno kiedy narobiło się trochę szumu

Nie ma ludzi niezniszczalnych, można być High Functioning Addict pracować mieć DOM, prace, rodzine a do tego tez mieć rozjebana wątrobę i płuca, nadciśnienie itp nawet sobie nie zdając sprawy nie chodzić do lekarza ale jedno jest pewne - jak ktoś ciśnie melanż dzień w dzień to prędzej czy póżniej jakieś bezpieczniki w główce sie przepala a wtedy jakość życia delikatnie sie nam pogarsza.

Przede wszystkim byc szczerym wobec własnej osoby albo leci sie dalej i fuck the system albo sie ogarniasz proste i oczywiste mam ten sam jebany problem ale ide niedługo do psychiatry po pomoc i chuj nie poddaje sie są lepsze rzeczy do roboty niż cpanie, just never give up
Uwaga! Użytkownik przeCZOLG nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 112 / 0
Ten pierwszy krok tzn. przyznać uzależnienie przed sobą jest dla mnie dużo łatwiejsze niż porozmawiać o tym z rodziną , która mimo tego że stawiała na mnie niewiadomo jak wielkie wymagania (np już jak byłem w przedszkolu to było mi wmawiane że muszę iść na studia), to jednak troszczyła się o mnie i ich kocham.
Z reszta uzależnienie już dawno przed sobą uświadomiłem
"Life pain always sexy"
  • 3245 / 623 / 0
W tym jednym dniu dłużej po końcu świata.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.