Spodziewałem się że po odstawieniu minie mi chociaż trochę apatia a mam wrażenie że się nasiliła ..
do tego miewam brain zappsy.
Najgorsze są jednak myśli samobójcze i brak chęci do działania oraz przypływu lęku w ciągu dnia.
Jedyne co biorę to trazodon na sen, mam nadzieję że lek nie rozwalił mi układu nagrody bo tutaj jest najgorzej …
Trzymam kciuki za szybką poprawę. ;)
Na 5mg byłem około 1.5 miesiąca, aż się całkowicie ustabilizowałem i poczułem dobrze na tej dawce. 6 dni temu zjechałem na 2.5 mg i jest w miarę ok, nieznacznie krótsza cierpliwość, ale poza tym zupełnie znośnie. Diametralna różnica między tym jak się czułem po zjechaniu z 10 na 5. Z perspektywy czasu wydaje mi się, że gdybym zjechał z 10 na 7.5 a później na 5 byłoby to znacznie mniej bolesne, ale może trwałoby to dłużej więc git.
Na tym 2.5 pobędę max miesiąc i zupełna odstawka.
Poprzednim razem odstawiałem 10-5-0 na przestrzeni miesiąca i na pewno było to zdecydowanie zbyt szybko i zbyt gwałtownie.
Także jak ktoś będzie chciał odstawiać escitalopram to polecam redukować o 2.5mg i miesiąc na każdej redukcji.
pozdr
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.