Spodziewałem się że po odstawieniu minie mi chociaż trochę apatia a mam wrażenie że się nasiliła ..
do tego miewam brain zappsy.
Najgorsze są jednak myśli samobójcze i brak chęci do działania oraz przypływu lęku w ciągu dnia.
Jedyne co biorę to trazodon na sen, mam nadzieję że lek nie rozwalił mi układu nagrody bo tutaj jest najgorzej …
Trzymam kciuki za szybką poprawę. ;)
Na 5mg byłem około 1.5 miesiąca, aż się całkowicie ustabilizowałem i poczułem dobrze na tej dawce. 6 dni temu zjechałem na 2.5 mg i jest w miarę ok, nieznacznie krótsza cierpliwość, ale poza tym zupełnie znośnie. Diametralna różnica między tym jak się czułem po zjechaniu z 10 na 5. Z perspektywy czasu wydaje mi się, że gdybym zjechał z 10 na 7.5 a później na 5 byłoby to znacznie mniej bolesne, ale może trwałoby to dłużej więc git.
Na tym 2.5 pobędę max miesiąc i zupełna odstawka.
Poprzednim razem odstawiałem 10-5-0 na przestrzeni miesiąca i na pewno było to zdecydowanie zbyt szybko i zbyt gwałtownie.
Także jak ktoś będzie chciał odstawiać escitalopram to polecam redukować o 2.5mg i miesiąc na każdej redukcji.
pozdr
29 sierpnia 2025aNti123999 pisze: Odstawiłem po kilku miesiącach duloksetynę.
Spodziewałem się że po odstawieniu minie mi chociaż trochę apatia a mam wrażenie że się nasiliła ..
do tego miewam brain zappsy.
Najgorsze są jednak myśli samobójcze i brak chęci do działania oraz przypływu lęku w ciągu dnia.
Jedyne co biorę to trazodon na sen, mam nadzieję że lek nie rozwalił mi układu nagrody bo tutaj jest najgorzej …
Szczerze nie wiem jak to odstawić kiedy życie nie rozpieszcza i trzeba normalnie funkcjonować praca-DOM. Chyba tylko urlop/przerwa w pracy na miesiac i zaszycie sie z dala od rodziny zeby ich nie obciazac swoim zjebaniem.
U mnie 125mg sertraliny szło dłużej a wjechałem na 75mg teraz i czekam aż spadnie stężenie
A może inne zioła/ekstrakty/środki przetestowane okazały się skuteczne?
U mnie leci wysiłek fizyczny 4 razy w tyg siłownia, i stack ALCAR, L-tyrozyna, CDP Cholina, Urydyna, Omega3, D3K2, Cynk, Biglicynian magnezu, NAC, L-teanina
metylofenidat, klonidyna i agomelatyna u mnie z leków jest. Sertre chce odstawić tęsknię za uczuciami. Mysle nad inozytolem w trakcie odstawiania ok 18g dziennie i pod sam koniec lub po odstawieniu wjazd na szafran ekstrakt. Teoretycznie mogłoby pomóc a w praktyce testował ktoś?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.