Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Zdecydowanie lepiej skorzystac z korka od wódki niz z duzo grubszej łyżki. Na łyżce spotkałem sie z sytuacja że tak sie jakos nagrzało że zabąblowało i filter wyskoczył poza łyżke. W korku spod jest cienszy i łatwo sie kontroluje podgrzewanie.
09 listopada 2019Imakandi pisze: Pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie ćpaków. Prawdopodobnie czeka mnie dość długa droga pociągiem, a nie chcę robić wszystkiego w pociągowym kiblu, więc myślałem nad wenflonem i wcześniejszym przygotowaniu heleny od razu w pukawce, ile może tak przeleżeć? Czy nic się nie stanie od kilku godzin w plastiku? Jeżeli nie, to lepiej rozpuścić w wodzie, solach czy bez różnicy?
Przytoczę historię, która mnie spotkała. Berlin, listopad, około pierwszej w nocy. Kupiłem sporo helupki i z tym materiałem w kieszeni udałem się do automatu z ww sprzętem. Czytam na automacie opcje do wyboru, bo o ile dobrze pamiętam, są cztery różne zestawy do kupienia. Po wybraniu odpowiednego, wrzuciłem monety i ktoś mnie puka w plecy. Obracam się, patrzę kurwa krippo (policja niemiecka). Myślę sobie pięknie, zabiorą wszystko i na puchę. Funkcjonariusz pyta po niemiecku, co tu robię. Odpowiadam, że chcę kupić papierosy z automatu tylko, że nie wiem, czy to dobry automat. Popatrzeli na mnie, uśmiechnęli się, powiedzieli, żebym był ostrożny i poszli sobie.
Wo warst du?
An einem szpricenautomat!!
"Rutyna to rzecz zgubna "
Ok 2006 roku pojawił się na mokotowie ' biały brown ' . Był dosłownie przez kilka dni. Śmigał elegancko na folii, rozpuszczał się bez kwasku. Walił porządnie. Kilka lat później była posucha i po niej początkowo wszędzie prawie latał biały towar. Nie wiem co to było, ale najprawdopodobniej jakaś mieszanka leków. Na folii słabo się paliło, choć walił dobrze, za to w kabel kumplom ładnie wchodził. A później przyszedł przekozacki piegus.
byliśmy ostatnio ze znajomym na tej słynnej berlińskiej ulicy o nazwie pochodzenia polskiego:)), na której kwitnie handel wszystkim o czym się zamarzy (o dziwo mimo godzin porannych dostaliśmy na szybko lepszy towar niż wieczorem, kiedy było już w czym wybierać), polizei niby gdzieś tam przemyka między ludźmi, ale bez żadnych przypałów, ważne żeby nie być zbyt "obvious" - wszystko tam jest grą pozorów.
Marzy mi się, żeby gdzieś w pl znaleźć kiedyś helene tak dobrą jak w Berlinie... niestety w moim mieście susza totalna
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.