Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 2 / 0
Pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie ćpaków. Prawdopodobnie czeka mnie dość długa droga pociągiem, a nie chcę robić wszystkiego w pociągowym kiblu, więc myślałem nad wenflonem i wcześniejszym przygotowaniu heleny od razu w pukawce, ile może tak przeleżeć? Czy nic się nie stanie od kilku godzin w plastiku? Jeżeli nie, to lepiej rozpuścić w wodzie, solach czy bez różnicy?
"trzeźwość to naisilniejszy naarkotyk, nie można go nadużywać"
  • 443 / 55 / 0
Ponowne gotowanie filterków to jak najbardziej rzecz normalna. Najlepiej gdy są to filterki od papierosa. Wrzucamy to co mamy, wygotowywujemy i gotowe. Bedzie wiecej płynu niz ten standardowy 1ml na cwiartke no ale tutaj nie gotujemy towaru bezposrednio.
Zdecydowanie lepiej skorzystac z korka od wódki niz z duzo grubszej łyżki. Na łyżce spotkałem sie z sytuacja że tak sie jakos nagrzało że zabąblowało i filter wyskoczył poza łyżke. W korku spod jest cienszy i łatwo sie kontroluje podgrzewanie.
  • 4603 / 2218 / 1
09 listopada 2019Imakandi pisze:
Pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie ćpaków. Prawdopodobnie czeka mnie dość długa droga pociągiem, a nie chcę robić wszystkiego w pociągowym kiblu, więc myślałem nad wenflonem i wcześniejszym przygotowaniu heleny od razu w pukawce, ile może tak przeleżeć? Czy nic się nie stanie od kilku godzin w plastiku? Jeżeli nie, to lepiej rozpuścić w wodzie, solach czy bez różnicy?
Bez problemy 24h wytrzyma. Zrób tylko trochę rzadszy roztwór i wymieszaj przed podaniem, bo może się wytrącać. Do wenflona załóż najlepiej kranik z przedłużką. Nie będziesz miał problemów w krwawieniem gdybyś odleciał z otwartym wenflonem
  • 262 / 46 / 0
Co do sprzętu do gotowania, to tylko u nas w kraju taka patola jest. W Niemczech podchodzisz do automatu, który wygląda jak automat z przekąskami :) i za 1 euro dostajesz pudełeczko a w środku pompeczka (ta gumowa), kwasek, igła, wacik antybakteryjny i łyżeczka z uchwytem z cienkiej blaszki i woda. Blaszka idealna z uchwytem i miarką ile wody się tam znajduje. Sprzęt godny młodego wędkarza. W Wielkiej Brytanii podobnie. No i te podejście do uzależnionych.
Przytoczę historię, która mnie spotkała. Berlin, listopad, około pierwszej w nocy. Kupiłem sporo helupki i z tym materiałem w kieszeni udałem się do automatu z ww sprzętem. Czytam na automacie opcje do wyboru, bo o ile dobrze pamiętam, są cztery różne zestawy do kupienia. Po wybraniu odpowiednego, wrzuciłem monety i ktoś mnie puka w plecy. Obracam się, patrzę kurwa krippo (policja niemiecka). Myślę sobie pięknie, zabiorą wszystko i na puchę. Funkcjonariusz pyta po niemiecku, co tu robię. Odpowiadam, że chcę kupić papierosy z automatu tylko, że nie wiem, czy to dobry automat. Popatrzeli na mnie, uśmiechnęli się, powiedzieli, żebym był ostrożny i poszli sobie.
Alfaosobnik
  • 1931 / 318 / 0
Taaaa to się nazywa szpricenautomat czy jakoś tak, tych łyżeczek zostawiłem sobie kilka na pamiątkę hehe
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12845 / 2506 / 0
szpricenautomat : D genialna nazwa.
Wo warst du?
An einem szpricenautomat!!
  • 2814 / 368 / 0
Szkoda tylko ze w Polsce jest takie podejscie ... pozniej nic dziwnego ze ludzie sie kuja gdzies po kiblach i tym podobnych miejscach i rzucaja igly gdzie popadnie ...niestety tak jest i nie ma sie co oszukiwac .. za granica sa pokoje zeby sobie spokojnie zrobic zastrzyk bez problemu ..
  • 3699 / 614 / 1
Michal, ja nie widziałem strzykawek, za to puste blistry po lekach owszem
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 591 / 144 / 0
Jak miałem za dużo materiału, to sprawdzałem czy można palić w skręcie. Tak, klepie, dupy nie urywa i od chuja się marnuje. Także z jointem możesz mieszać, ale to bez sensu.

Ok 2006 roku pojawił się na mokotowie ' biały brown ' . Był dosłownie przez kilka dni. Śmigał elegancko na folii, rozpuszczał się bez kwasku. Walił porządnie. Kilka lat później była posucha i po niej początkowo wszędzie prawie latał biały towar. Nie wiem co to było, ale najprawdopodobniej jakaś mieszanka leków. Na folii słabo się paliło, choć walił dobrze, za to w kabel kumplom ładnie wchodził. A później przyszedł przekozacki piegus.
Uwaga! Użytkownik thermogrippp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 1 / 0
W Berlinie to w ogóle mam wrażenie, że istnieje pewna "kultura ćpania", czego najwyraźniejszym symbolem są wspomniane automaty. Potem z automatu wszyscy grzecznie do kolejeczek do szaletów, na spokojnie, czyściutko.
byliśmy ostatnio ze znajomym na tej słynnej berlińskiej ulicy o nazwie pochodzenia polskiego:)), na której kwitnie handel wszystkim o czym się zamarzy (o dziwo mimo godzin porannych dostaliśmy na szybko lepszy towar niż wieczorem, kiedy było już w czym wybierać), polizei niby gdzieś tam przemyka między ludźmi, ale bez żadnych przypałów, ważne żeby nie być zbyt "obvious" - wszystko tam jest grą pozorów.

Marzy mi się, żeby gdzieś w pl znaleźć kiedyś helene tak dobrą jak w Berlinie... niestety w moim mieście susza totalna
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór

Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.