Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Pierwszy to ci, którzy mają całkiem dobrze ułożone życie albo dążą do takiego mimo wszystko, a jednocześnie z jakiegoś powodu są uzależnieni, ale w tym wszystkim starają się wyglądać i funkcjonować tak, by nie powielać tego stereotypu helupiarza z obozu drugiego, który jest zasyfionym, śmierdzącym menelem, ma HIV, kradnie albo sępi hajs od obcych ludzi, a gdy się już naćpa, to leży w łóżku... A może w ogóle gdziekolwiek leży i śpi, często nie wyjmie nawet igły z żyły, bo nie zdąży, zanim mu się wszystko "wczyta", wygląda jak zombie, a psychikę ma tak wypaczoną, że nie ma dla niego już nic, co by mu uwłaczało, nie ma hamulców.
Naprawdę da się (jestem przekonana, że nie przez całe życie) funkcjonować na jakimś poziomie nawet jako opiatowiec.
A jeśli chodzi o historię @Plpl, to bardzo chcę się do tego odnieść, ale muszę znaleźć w sobie siłę psychiczną na przyswojenie i przeanalizowanie tego oraz czas na to, bo jak przeczytałam raz i drugi, to to jest naprawdę srogi tekst. Kolejny tutaj z resztą.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
27 września 2019Xxxfoxxx pisze: A kokaina może się równać z heroiną pod względem działania czy nie ma nawet co porównywać ?
Najprościej mówiąc: heroina jest silnym depresantem, działa hamująco na OUN, efekt wywiera poprzez wiązanie się z receptorami opioidowymi, powoduje euforię (ale bardziej tę ,,łóżkową'' - nodding, przewijanie się najlepszych wspomnień, euforia fizyczna), spowalnia pracę serca, obniża ciśnienie, często są wymioty, swędzenie - przy pierwszych próbach. Zwęża źrenice. Bardzo silnie uzależnia psychicznie i fizycznie.
kokaina to silny stymulant, euforia wynika z pobudzenia, zwiększa aktywność, przyspiesza ciśnienie i podnosi puls. Silnie uzależnia psychicznie, ale nie fizycznie. Rozszerza źrenice.
Podkreśliłam Ci główne, elementarne i podstawowe różnice - dwie zupełnie różne substancje, o zupełnie innych mechanizmach, efektach i sposobach działania. Widzę, że jesteś nowicjuszem w temacie, nie pakuj się lepiej w twarde narkotyki, zwłaszcza opio czy koks. Zarzuć sobie raz na jakiś czas MDMA (najlepiej sprawdzone testem kolorometrycznym), spróbuj grzybów, jeśli poczujesz się gotowy. Nie marnuj życia, bo będziesz tego żałował do końca swoich dni. Poczytaj sobie posty w tym dziale - zobacz moje posty, posty Jamedris, mniemanologa, Maykela, Klepsydry czy innych lurkujących ten dział, zobacz wątek o zgonach użytkowników forum i zastanów się 150 razy, czy naprawdę warto.
Za to połączenie obydwóch njest wręcz legendarne. Tak jak urocze są koty leżące na krześle :)
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.