18 listopada 2022jezus_chytrus pisze: Z ciekawości - owocuje już? Moje dopiero w tym roku dało pierwszą (i jedyną :)) cytrynę pełnowymiarową. Wcześniej owocowała, ale cytryny były maleńkie.
Jakoś w zeszłą sobotę zerwałem ją. W smaku i zapachu była mega dobra.
A tu ta moja biedna Maria umęczona pod Poncjuszem Piłatem
[ external image ]
[ external image ]
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Krzak może się zregeneruje, ale straconego czasu już nie nadrobi i odbije się to znacznie na mocy oraz ogólnej jakości. Mi szkoda byłoby prądu na utrzymywanie przy życiu krzaka, który nie da mi satysfakcjonujących plonów. Pół biedy, gdyby tylko o ilość się rozchodziło.
W ogóle, pewien Sebix tłumaczył mi kiedyś, że trzeba strzyc liście cukrowe żeby światło do topów docierało :D.
To tylko jakieś 40W, a pewności że następna próba będzie jakaś dużo lepsza nie ma, nie wiadomo co jest nie tak. A przecież teraz będzie tylko mocy nabierać. No nie wiem, ja tylko przedstawiam trochę inny punkt widzenia, żeby gospodarz fotorelacji miał co przemyślać ;)
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Jednak sama uprawa bawi bardziej, niż samo palenie, muszę przyznać : ) Z każdym kolejnym krzakiem idzie lepiej, jeśli oczywiście człowiek zacznie się dokształcać w temacie, bo sprawa jest prosta tylko z pozoru.
19 listopada 2022jezus_chytrus pisze: Żółte / martwe liście jak najbardziej należy usuwać.
Jednak sama uprawa bawi bardziej, niż samo palenie, muszę przyznać : ) Z każdym kolejnym krzakiem idzie lepiej, jeśli oczywiście człowiek zacznie się dokształcać w temacie, bo sprawa jest prosta tylko z pozoru.
Okazuje się, że dużo radochy sprawia mi dbanie i obserwowanie roślinek. Już sobie nawet zaplanowałem małą jungle w mieszkaniu
A co do biedaczki w szafce, to jej nie wywaliłem, mimo waszych sugestii :P Nie spodziewam się palenia boskiej jakości w niewiadomo jakiej ilości, natomiast jestem ciekawy jak bedzie wygladała za tydzień/dwa - poki co po dwóch ostatnich podlaniach wydaje mi się, że jest troszkę lepiej. A nuż będzie okej na jakąś szamę.
Zamierzam też zrobić maść z korzenia, ktoś próbował może?
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.