Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 72 / 18 / 0
DexPL i wnc1964 bardzo dziękuję za pomoc. Przekazałam Wasze rady. Myślę, że jedak osoba ta zdecyduje się na lekarza. Jeszcze raz dzięki za tak.szybkie wsparcie.
  • 1916 / 335 / 2
[mention]MarlaSinger[/mention]

Ja z bardzo podobnego uzależnienia od alpry (pół roku, dawki większe bo 3-4 mg/doba) wyszedłem za pomocą samej pregabaliny. Ta obstawa, którą ma ta osoba jest aż za dobra i wg. mnie niektóre leki nie są konieczne. Ale to już myślę kwestia indywidualna, więc faktycznie - DOBRY lekarz od benzo pomoże najlepiej. Jednego jestem pewien, z alpry da się wyjść i nie ma się czego bać :-)

Tak offtopując, na forum są podzielone zdania co do tego, który nałóg jest gorszy - benzo czy opio. Z tego co czytam, większość uważa że benzo są gorsze do rzucenia - ja uważam całkowicie na odwrót.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 18 / 0
Tylko czy ta osoba znajdzie dobrego lekarza? Bo większość nie ma o tym bladego pojęcia.
  • 1305 / 162 / 0
Guciuli a benzo plus opio? %-D

Hmm a jaki jest mój przepis na wyjście z nałogu? Mam nadzieję ze mi nie odjebiee i nie pójdę na izololatkee w zk a pasy to już w ogóle
:scared:
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Jeszcze dwa/trzy lata temu temu też się tak śmiałem że tolerka i objawy odstawienne mnie nie dotyczą, a jeśli nie to mam taką wiedzę że bez problemu odstawię.
  • 1305 / 162 / 0
Wnc1964

Ja wiem co mnie czeka odstawilem raz klono 8tygodni
I metadon 3tyg na zimnym indyku z dawki 70mg dopadło mnie po 6dniach a ja myślałem przez te 6dni ze nic już się nie wydarzy a było piekło masa neurolepyukow śladowe ilości benzo
Poszedł bym do jakiegoś ośrodka ale już nie ma szans....

Wiesz jak każdy polecony list wywołuje strach i lek?
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1277 / 130 / 0
Anabolik wyobrażam sobie , ja mam tolerkę że raz wziąłem 15razy 2mg clono i nic nie poczułem zero ulgi. paroksetynę już w akcie desperacji brałem po 100mg zero ulgi, wiadomo paroksetyna nie pomoże na skręt z benzo, ale ja już chwytałem się wszystkiego co może dać choć 1% ulgi .
U mnie było tak chujowo że przez 20lat klon działał bez tolerki 4mg brałem zwiększałem do 6mg jedynie w przypadku gdy brałem np tramal lub paliłem mj. Często brałem tramal i paliłem mj wtedy nie zawsze ale często dodawałem 2mg klono. Tolerka u mnie przyszła błyskawicznie i żadne leki nie pomagały ale to już jest długa historia.
  • 72 / 18 / 0
czy ktoś się orientuje czy autor tematu czyli PEA zażywał wszystkie te leki na raz przy odstawce czyli:
pregabalina, mianseryna, kwetiapina, lamotrypina, baclofen, karbamazepina?
Czy to już nie jest przegięcie? Co z wątrobą? A może zle zrozumiałam wypowiedz i wcale nie brał wszystkich na raz?
  • 1916 / 335 / 2
Co do szukania dobrego lekarza, jeśli chodzi o tę kwestię, można popatrzeć na serwisie znanylekarz, poszukać tych którzy mają dobrą renomę, a w postach zadowolonych pacjentów pół słowkami przewinie się benzo.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1305 / 162 / 0
[post]
[/post]Wncc ja też wróciłem do starej tolerki o 2 listkach i dziś wziąłem 5krzyzykow ogólnie wrzuciłem wszystko teraz co dodaje w ciągu dnia dziś nie chce dorzucac najbardziej zawsze kusi alpra i klon na tramal nie mam jakiś ciśnień prędzej na kode

Narazie strasznie siadlo mi na wzrok i czuję w brzuszku ciepelko mam nadzieje ze nie będzie 999 %-D zreszta moja tolerka i stsunkowo niewielke dawki nic sie nie stanie
1,5g tramca 10mg klono 4mg alpry 100mg kwetiapiny 4mg akinetonu i 300mg depakiny

WARN za spam. Temat z przepisem na wyjście z nałogu to bardzo złe miejsce na tripraporty o ciepełku i "niewielkich" dawkach. Ogranicz się do knajpy i tasiemca - DexPL
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.