Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 75 / 13 / 0
Dopadła dziś mnie taka rozkmina a może to lepiej że tak to się zrobiło i teraz żaden gimbus co o DXM słyszał tyle że są takie tabletki co się zwą akodyn czy jakoś tak i po zjedzeniu dają kopa nie zbeszcześci
tego stanu i że teraz owa cudowna substancja-dekstrometorfan
jest przeznaczona tylko dla nas ludzi światła którzy wiedzą jak zrobić z niej pożytek i którzy doceniają te piękno przeznaczając je tylko do przenoszenia się do drugiego świata a nie jako zamulacz na imprezie bo na wódke zabrakło.
Może taka sytuacja w aptekach jest celowa a my przecież i tak to zdobędziemy cokolwiek by się nie stało.
  • 778 / 179 / 0
Rozkmina dobra, co nie zmienia faktu ze utrudnienie dla gimbusow to jednak tez utrudnienie dla nas, godnych tej substancji ludzi.. Zwykle tabletki za kilka zlotych a potrafily przeniesc dusze w odlegle krainy, ahh wspominaja sie te pierwsze tripy.. sluchawki, lozko, ciemnosc i lot w nieznane.. :/ ale wszystko co dobre kiedys sie konczy :P Miejmy nadzieje ze kiedykolwiek jeszcze wroci stary dobry aco 30 tabletek do aptek :) (Ale faktycznie, wku*wiajace jest to gdy wpada gimbus do apteki, krzyczy "dawaj aco" po czym laduje wszystko na raz i beczy ze go faza przerasta..") Ta substancja jest zbyt wartosciowa zeby ja tak bezdusznie wykorzystywac :D Pozdro
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 1824 / 104 / 20
W sumie za Acodinem nie tęsknie bo już mam wstręt do niego. Bardziej życzyłbym sobie i wam aby tussidex był dostępny tak jak niegdyś acodin, czyli praktycznie w każdej aptece.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 438 / 14 / 0
Lavvie pisze:
Dopadła dziś mnie taka rozkmina a może to lepiej że tak to się zrobiło i teraz żaden gimbus co o DXM słyszał tyle że są takie tabletki co się zwą akodyn czy jakoś tak i po zjedzeniu dają kopa nie zbeszcześci
tego stanu i że teraz owa cudowna substancja-dekstrometorfan
jest przeznaczona tylko dla nas ludzi światła którzy wiedzą jak zrobić z niej pożytek i którzy doceniają te piękno przeznaczając je tylko do przenoszenia się do drugiego świata a nie jako zamulacz na imprezie bo na wódke zabrakło.
Może taka sytuacja w aptekach jest celowa a my przecież i tak to zdobędziemy cokolwiek by się nie stało.
Gadasz od rzeczy...

Generalnie mi tam odpowiada, że jest teraz tussi. Trzeba się jednak trochę przestawić bo nie można sobie pofazować od tak kiedy się podoba. O ciągi to teraz ciężko. Kiedyś po fazie wstawało się rano, szybciutko do apteki pyk, pyk i 3 opakowanka były. Teraz trzeba w takiej sytuacji trochę odczekać pozamawiać itp... Bardzo mi odpowiada cena 6,50zł, jest ok. Raz na jakiś czas można pofazować...
  • 3215 / 416 / 0
Lavvie pisze:
...
uznawanie narkotyków za coś świetlistego jest zwyczajnie durne
wolę żeby było to dostępne dla wszystkich
naćpane dzieciaki w niczym mi nie przeszkadzaja :-D
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 21 / 0
W odpowiedzi na Pani pytanie dotyczące leku Acodin® 15 mg, tabletki, chciałabym poinformować, iż w związku z „Ustawą o nowelizacji ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw z dnia 24.07.2015 roku”, w celu dostosowania się do spodziewanego rozporządzenia wykonawczego Ministra Zdrowia do tej ustawy, firma Sanofi-Aventis Sp. z o.o. zmniejszyła zawartość substancji dekstrometorfan w jednym opakowaniu produktu leczniczego Acodin®, 15 mg, tabletki dostępnym bez recepty. W związku z powyższym, od 22 lutego b.r. jest dostępny lek Acodin® 15 mg, tabletki zawierający 150 mg dekstrometorfanu w jednym opakowaniu, czyli 10 tabletek. Opakowanie zawierające 30 tabletek nie będzie dostępne.
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 17 / / 0
Dlaczego rozpaczacie nad Aco skoro jest Tussi?
Fakt, też nie wszędzie jest dostępne, ale 450 mg w opakowaniu wydaje się dość rozsądne.
Trzeba wyobrażać sobie Syzyfa szczęśliwym
  • 3215 / 416 / 0
może dlatego, że prawie nigdzie go nie ma i trzeba zamawiać
sama odpowiedziałaś sobie na to niezwykle mądre pytanie
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 21 / 0
jeżeli ktoś czytał mój post, to wie że tussidex zaraz zniknie, bo ma wyjść nowa ustawa o maksymalnej zawartości DXM w paczce.
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 1824 / 104 / 20
No to będziemy mieć ładnie przejebane. Zarówno DXM i kodeina zostaną ograniczone do 150mg? Czy jak to ma wyglądać bo nie spotkałem się jeszcze z wiadomościami o tej ustawie. A co z pseudoefedryną?
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami

Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.