Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
Lepsze od U zdecydowanie /pod względem typu działania/, dla mnie oczywiście. Wydajszniejsze za to zdecydowanie mniej. Cholernie ciśnie na dorzuty, tolera w ciągu jednego dnia skacze - choć, jeżeli odpocząć parę h, to na następny dzień już kopie si; no i mnie coraz bardziej nęci zamówienie, wprost proporcjonalnie do upływającego czasu od ostatniego razu [emoji23]
Na początek 1 buch właśnie z dupki lufki, zobaczyć jak działa, poczekać 30 minut i najwyżej dopalać.
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
19 marca 2017Uriel1 pisze: Może ktoś porównać do u47700?
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Obecnie mało jaki drag robi na mnie wrażenie, ale wejście w tym dragu przebija masę rzeczy. Większość stymulantów obecnie dostępnych mi nie imponuje, nawet klasyki typu meth, mefedron itp.
Byłem w stanie wyczekać na właściwy moment, żeby sobie zapalić i nie dopalać tego samego dnia, co nie zmienia faktu, iż chciałem tej chwili wejścia, odpowiedniej muzyczki. Właściwie każdy bezpieczny S&S byłby OK.
Wbrew pozorom nawet jeśli wydaje się, że nie ciągnie palącego aż tak do ponownego zapalenie, to potencjał uzależniający jest ogromny. To właśnie cecha opioidów, to uzależnienie działa nieco bardziej w tle, jest bardziej przebiegłe.
Again, bardzo przyjemny narkotyk i widzę z miejsca, że już po tych 4-5 zapaleniach w przeciągu 3 dni zaskoczył mnie i bardzo mi się spodobał. Działa krótko, co jest o tyle bardziej wkręcające, że można sobie wyhaczyć chwilkę - 20-30 minut przerwy od czegokolwiek i sobie zapalić, a potem jak gdyby nigdy nic wrócić.
Nie wiem, co jeszcze mogę napisać. Wróżę sporą popularność i zarazem problem dla wkręconych. Po prostu bardzo przyjemne wejście, które przebija wszystkie opio, które próbowałem - nie było ich wiele: morfina, heroina, kodeina, bupra, tramadol, oksykodon, petydyna, butyr-fent, U47700, coś tam może się jeszcze przewinęło. Ale furanyl jest przyjemniejszy i "pełniejszy". Chociaż klasyczne opio typu morfina, kodeina mają nieco inną fazę po wejściu.
Można spróbować, i potem wyrzucić. Ale uzależnia od pierwszego bucha.
31 marca 2017Marv pisze: Z tego co czytam, to działanie jest bardzo krótkie - ale moje pytanie brzmi czy tylko ta rekreacyjna, euforyczna część działania jest tak krótka, czy ogół efektów? Łącznie z sedacją? Nadawałoby się to do usypiania po stymulantach?
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.