- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
- na noc: kwetiapina (75mg) o przedłużonym 2h przed snem
- trazodon (75mg) 1h przed snem
Po 3 tyg takowego mixu czułem się przymulony, bez energii, płaczliwy ogółem do bani, ale gdy minęło 4 tyg to mega zmiana o 180 stopni. Koncentracja jak nigdy na plus, dużo energii, humor dopisywał, dosłownie mogłem być wszędzie i cieszyłem się życiem. (zapewne przez efekt działania trazodonu).
Niestety chciałem przedobrzyć, namówiłem lekarza na paroksetynę żeby odstawić kwetkę, być może kiedyś trazodon i wejść kiedyś na samą 1 tabsę paro 20mg.
Zalecił mi takie combo: rano 1/2 paroksetyny, na noc kwetka 75 i trazodon 75 (czyli tak jak było + rano paroksetyna).
Na ten moment czuję się fatalnie jak zombie, czas rekacji to 30-60 sec jak coś do mnie powie to dopiero skumam, nie mam już takiego fajnego powerka, chce się spać i ogółem zamuła.
I tu mam dylemat czy nie brać już tej paroksetyny bo króko i tak biorę 4-5 dni to easy będzie odstawka, czy może zaczekać do 20 lutego (wtedy mam wizytę) i powiedzieć ,że lipa choć pewnie wtedy paro zacznie działać i odstawi się resztę leków i tylko paro będę łykać.
Ogólnie kiedyś brałem 2 lata paroksetyne 20mg czułem się niby dobrze ,ale zamuła jednak była a tego bym nie chciał bo firmę otwieram i muszę być kumaty xd
Co mi doradzacie? czekać ten miesiąc i wtedy decydować czy odrazu nie brać skoro było lepiej....
Bo też tu aspekt taki ,że odstawka paro może być po miesiącu problemem...
Pozdrawiam
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź
do moderatora, nie wiem czy to odpowiedni wątek i temat, jeżeli nie to przenieś lub dodaj do paru. Z góry przepraszam za problem i dziękuję za wszelkie działanie (:
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
i trazodon zmniejsz do 50/75mg dziennie albo wgl nie bierz
jesli niekoniecznie to microdosing amph
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.