Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 54 / / 0
Czy i w jaki sposób objawy odstawienne po gbl i alkoholu są do siebie podobne ?
Oczywiście mam na myśli dłuższe ciągi.
  • 545 / 8 / 0
MartinFX pisze:
Czy i w jaki sposób objawy odstawienne po gbl i alkoholu są do siebie podobne ?
Oczywiście mam na myśli dłuższe ciągi.
Objawy odstawienne po GHB/GBL, benzodiazepinach i alkoholu są bardzo podobne bo działają na tej samej zasadzie - przez rozregulowanie receptorów GABA i NMDA. Praktyczna różnica jest taka, że odstawianie alkoholu bardziej pobudza autonomiczny układ nerwowy (objawy fizyczne) a odstawianie GHB - centralny.

Źródło: http://www.erowid.org/chemicals/ghb/ghb_addiction2.pdf (szczegółowy opis i porównanie z alkoholem i bzd)
  • 2647 / 41 / 0
Czy GBL rozpuszcza kleje typu "kropelka"?
  • 120 / 1 / 0
Mogę zjeść 4 tabletki andepinu (Fluoksetyna) x 20 mg + gbl do tego ? :*) Porszę o szybką odpowiedź
  • 853 / 56 / 0
Gdzie kupię GBL?(może być priv), w ogóle nie siedziałem w temacie a jak teraz czytam to większość jakieś gówno sprzedaje a odpowiedzi na pytanie gdzie kupić , brak
  • 1934 / 108 / 0
szefcio17 pisze:
Mogę zjeść 4 tabletki andepinu (Fluoksetyna) x 20 mg + gbl do tego ? :*) Porszę o szybką odpowiedź
nie powinno sie to gryzc, tylko najpierw wrzucilbym gbl poniewaz szybko sie metabolizuje a po 20-30min dopiero fluo
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 91 / 1 / 0
Czy można mieszać GBL od różnych sprzedawców, zakładając że:
a) są zanieczyszczone jakimś gównem,
b) są 99,99%?
Czy ma to się jakoś do ich działania, i czy jest to bezpieczne?
  • 545 / 8 / 0
jonasz16 pisze:
Czy można mieszać GBL od różnych sprzedawców, zakładając że:
a) są zanieczyszczone jakimś gównem,
b) są 99,99%?
Czy ma to się jakoś do ich działania, i czy jest to bezpieczne?
Mieszaj sobie do woli. Różnica w działaniu i niebiezpieczeństwo takie samo jak po zmieszaniu Lecha z Warką.
  • 45 / / 0
Jak działa gbl z fetą? Oraz czy można tego użyć gdy nie możemy zasnąć po fecie? (z racji że działa bardziej usypiająco niż alk)
koloruj na czerwono-Sonen
  • 804 / 5 / 0
GBL z fetą bardzo fajnie, tylko trzeba trochę ograniiczyć dawki obu, długie cudowne uczucie generealnie z każdym chce się pogadać/spotkać/(a najbardziej j***ć %-D). Za dużo gbla może bardzo niebezpiecznie uśpić niby sen to jest, ale przy walącym sercu itd. nie jest to zbyt regenerujące.
"Mogę się załamać na finiszu lub zaraz
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.