Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 414 / 4 / 0
Predyspozycje, Synu Boży, do uzależnienia. Tysiące ludzi próbuje raz, czy dwa i dalej nie wchodzi.
Inni zostają smakoszami.
And I forget just why I taste, oh yeah, I guess it makes me smile
http://www.youtube.com/watch?v=hTWKbfoikeg
  • 204 / 1 / 0
Pandaeb pisze:
Syn Bozy pisze:
To też była normalna reakcja, w końcu to nowicjusz, psychika się broniła.
Ja się na 2C-P nie broniłem, kiedy brałem po raz pierwszy :rolleyes:
Czy to znaczy, że już wtedy miałem zepsutą psychikę? :cheesy:
Moim zdaniem to gość miał złe nastawienie. Nastawił się na efekty wizualne których pewnie nie otrzymał dlatego uznał, że to nie działa. Jakby dostał jakiś bardziej wizualny psychodelik to pewnie by się też nie bronił.
  • 34 / / 0
Palenie mj w tzw. ekipie skończyło się robieniem wałków, szukaniem kłamstw, spisków tam gdzie ich nie było. Z ekipy zostało kilka osób, co nie miało gówna zamiast mózgu, relacje są na dobrym poziomie. Z dystansem.
  • 3127 / 27 / 0
Ćpuńskie przyjaźnie kończą się, jak nie ma narkotyków. Jeśli jedynym / głównym wspólnym tematem rozmów jest ćpanie, to wiadomo, że znajomość ta jest gówno warta.
High, how are you?
  • 414 / 4 / 0
Chusajn, cos w tym jest.
Bywa, że przyjaźń jest niszczona przez narkotyki, mimo, że nie od nich sie zaczęła. Spadaja maski, za dużo sie o sobie dowiadujemy. Poza tym, dragi lekko zniewalaja, potrafiz przysłonic to, co naprawdę jest wazne, na przyklad drugiego człowieka.
  • 106 / / 0
Ćpuny i byłe ćpuny nie mają przyjaciół.
Uwaga! Użytkownik ebbing nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 100 / 17 / 0
Nie zgodzę się z powyższym stwierdzeniem. Wszystko zależy od tego, czy porzuca się stare przyjaźnie na rzecz ćpania. Te które powstały tylko i wyłącznie w wyniku wspólnych faz mają niewielką szansę na przetrwanie, ale ćpun to wciąż człowiek i tylko od niego zależy, czy będzie dbał o swoje znajomości.
Pozdrawiam kolegów psychonautów!
  • 562 / 29 / 0
Zdarzyło wam się kiedyś trwale lub na pewien okres czasu po tripie zrazić się do kogoś kogo na co dzień darzycie sympatią, tylko i wyłącznie na skutek zmienionego odbioru/postrzegania tej osoby pod wpływem narkotyku? np. zarzuciliście psychodelik i nagle w osobie uważanej przez was za fajną (pomimo iż zachowywała się tak samo jak zawsze) dostrzegliście cechy zbieżne z kimś z przeszłości kogo nie lubiliście z pewnych względów, i wasz stosunek emocjonalny do tej osoby uległ na zawsze lub na jakiś czas zmianie.
Miał tak ktoś?
Uwaga! Użytkownik skatofagi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 100 / 0
Miałem kilka razy, na początku ćpania. Znajomość z tymi ludźmi szybko sie rozpłynęła w powietrzu.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 414 / 4 / 0
Po spaleniu udało mi się dostrzec w pewnej osobie to, czego na trzeźwo widzieć nie chciałam.
Wnioski wyciągnęłam, nie zastosowałam:)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.