Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 413 / 5 / 0
Jest sens brac convulex przed klonem w celu podbicia działania tego drugiego?

WARN - pytania zadajemy kolorem czerwonym; poprawiono - tur3k
  • 3959 / 148 / 0
dlaczego na opakowaniu szalwii (tej zwyklej aptecznej) jest info, zeby nie laczyc z benzodiazepinami? ktos wie o co chodzi?

btw, czy IMAO moga oslabiac dzialanie benzo?

WARN - pytania zadajemy kolorem czerwonym; poprawiono, sorry man ale jak wszyscy to wszyscy- tur3k
niedojebanie genetyczne
  • 495 / 22 / 0
Znalazlem tylko info, ze szalwia lekarska moze miec wplyw na dzialanie lekow, ktore oddzialuja na receptory Gaba, ale nigdzie nie ma info w jaki dokladnie sposob.
IMAO zwiekszaja dzialanie uspokajajace benzo
  • 858 / 50 / 0
Chodzi mi o działania rekreacyjne czyli relaks, uspokojenie, 'wyjebkę', brak stresu:
Jak brać Xanax (alprazolam)? Lepiej zjeść np. 2mg rano, popić piwem i koniec?
Czy warto dorzucać benzo (np. 1mg co parę godzin)?
Czy może lepiej wziąć np rano 2mg, a potem w ciągu dnia co parę godzin dopijać piwa?
+ jak wygląda relacja paroksetyny z alprazolamem?

Edytowano BBCode - tur3k
  • 385 / 22 / 0
Zależy jaka tolerancja,najlepiej obczaić dawkę,która releksuje i kolejną dorzucić za 6 godzin.
Na paroksetynie czy innym antydepresancie musiałem wziąść większa dawkę.
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 858 / 50 / 0
Proponuję dodać, do FAQ i to pogrubionym drukiem, że tolerancja na benzodiazepiny resetuje się około roku, więc zwiększanie dawek poza powiedzmy 100-200% tabletki nie ma żadnego sensu a nawet jest głupotą. Ja o tym nie wiedziałem i teraz muszę czekać rok a leczę się benzo...

Edytowano BBCode - tur3k
  • 133 / 2 / 0
Czy odstawienie beta-ketonów za pomocą benzo to dobry pomysł? Gdy jestem bez ketonów jestem wkurwiony na wszystkich, zamknięty w sobie i albo jestem senny albo mam bezsenność...

WARN - Pytania zadajemy kolorem czerwonym; poprawiono - tur3k
  • 262 / 8 / 0
Na pewno pomoże na znerwicowanie, lęki i bezsenność. Z RC najlepszy byłyby Flubromazepam, jak masz dostęp do aptecznych to możesz spróbować bromazepamu jeśli ci zalezy przy okazji na zajebistym samopoczuciu, albo jak chcesz po prostu zminimalizować objawy odstawienne to wystarczy diazepam. Dawkowanie zależne od tego, czy brałeś wcześniej benzodiazepiny i jak będą na ciebie działać.
To tak, jakbyś się wielbłąda na pustyni
zapytał czy wody chce. :nuts:
  • 41 / / 0
Jak długo trwa agonia po odstwieniu benzo? Ja akurat schodzę z niskich dawek, miesiąc brałam estazolam 2, później trochę sedam 6, później estazolam 2 i sedam 3 na raz, teraz mam relanium od lekarza. obecnie na noc mam 4 mg. Dzisiaj przyszłam z pracy i nic tylko spać. Jest 20, dopiero się rozbudziłam. Czuję się bezznadziejnie, nie mam siły i ochoty wyjść z domu. Cały czas śpię. Jutro chcę wziąć ostatni raz 2, bo 13 wyjeżdżam na woodstock, a diazepam ma długi okres półtrwania. Jak to znieść? Fluanxol doraźnie może pomóc na akrywizację? na noc biorę jeszcze diphergan, a poza tym odstawiam też aciprex.
  • 495 / 22 / 0
U mnie przy odstawce klonazolamu w sporych dawkach, mentalnie dochodzilem do siebie 2 tyg, fizycznie jakies 4. Lepiej sobie odpusc ten woodstock i spokojnie dojdz do siebie w domu, szczegolnie ze rozpiska na przystanku i tak juz jest od wielu lat tragiczna ;)
Zablokowany
Newsy
Kokaina w gumie do żucia

Celnicy na lotnisku Gardermoen postanowili sprawdzić dokładniej paczkę z Peru pełną słodyczy. Jak się okazało - mieli wyczucie. W środku zamiast gum do żucia znaleźli 300 gram kokainy, czytamy w dzienniku Dagbladet.

„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.