Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
To psychologia, a nie chemia.
* * *
Wiedziałam, że był gdzieś podobny temat o tym zdenerwowaniu właśnie. Ciekawe zjawisko.
http://talk.hyperreal.info/zdenerwowani ... 25113.html
Okej, nie będę się droczył.
A tak serio: http://www.allaboutlifechallenges.org/p ... niewem.htm ,
może coś w ten deseń poczytaj? Tylko teraz nie wiem czy chcesz sobie z tym radzić czy otworzyłeś wątek w celu znalezienia źródła/uzasadnienia. Ale tam też coś o tym jest.
* * *
Niestety muszę po raz kolejny: nie próbuje mi, jeden z drugim, mówić co się ze mną dzieje, bo to wiem najlepiej, teraz nie miewam reakcji histaminowych tak często bo mi tolerka urosła, więc nie przez to się wkurwiam, ale przez to, że zaraz ten wątek pójdzie do śmietnika, bo mi tu jacyś mędrcy, kurwa, syjonu próbują udowodnić, że znają lepiej ode mnie mój stan po zażyciu danej substancji.
Ja proszę, niech już kolega nie wyjaśnia mi meandrów mojej psychiki, których sam pojąć nie mogę
nie próbuje mi, jeden z drugim, mówić co się ze mną dzieje, bo to wiem najlepiej
* * *
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.