Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 587 / 2 / 0
panda pisze:
malo tego, majac taka ilosc dopaminy tuz przy blonie, zachodzi fosforylacja - wszystko zostaje wystrzelone przez bialko DAT w druga strone do synapsy prowadzac do zaburzenia rownowagi. no, i bym zapomnial - jest tez inhibitatorem wychwytu zwrotnego dopaminy przez DAT. jest to cholernie neurotoksyczne.
Może być to przyczyną tego, że czasami przy metamfetaminie działanie pojawia się falami ? Raz ciary chodzą po łbie i jest "zajebiście" a za chwilę tylko takie dziwne zajebanie przez 5 minut i stymulacja, po czym znowu "pierdolnięcie" i godzina "zajebiście" - łapiesz chyba schemat.

Do tego znowu mnie to zadziwia, bo wiele osób mówi, że euforia po mefedronie jest znacznie mocniejsza niż ta po metamfetaminie(to nie jest akurat moje zdanie - mefedron za krótko działa + pierdolony niedosyt + serce w gardle przez następny tydzień. Tym niemniej jeśli chodzi o doznania czysto-euforyczne to mefedron w niczym nie ustępuje dobrej metamfetaminie, a nawet ten lekko-pluszowy klimat jest czasem fajniejszy na imprezy na których się więcej socjalizuje niż tańczy). Meta wypierdala do przestrzeni międzysynaptycznej hektolitry hormonów rozkoszy, co powinno skutkować mentalnym orgazmem. :*)

Sorry jeśli coś poplątałem, nie znam do końca Polskiej terminologii a czasem się przejechałem na tym, że coś co brzmi podobnie po Polsku znaczy coś innego niż po angielsku.

Ps. wybaczcie mi brak edita, z przyzwyczajenia z innego forum myślałem, że mi automatycznie połączy :blush:
  • 1 / / 0
Mialem to samo bylem w irlandii kupilismy z kolesiem sztuke koksu z 70 euro;] poniewaz nie bylo fety a sprubowac czegos nowego wypada :F pytami sie znajomego dila ile brac na poczatek powiedzial ze malutko wiec wzielismy po setce odczucie jakbym dostal znieczulenie u dentysty;) zero fazy za chwile 2 kreska ciut wieksza troche sia gadka rozkrecila no to sie zdenerwowalismy ze slabo i wciagnelismy reszte naraz efekt ? Czulem sie jak w bajce zajebiscie mi sie gadalo z innym gosciem i bylem rozwalony w srodku i jakbym to nie byl ja nie wiem bardzo ciezko opisac ta faze .
Jednym slowem porazka faza bardzo krotka cena bardzo wysoka co do zwala nie pamietam bo pilem browarki;)
sorka za brak polskich znakow badziewna klawiatura;]
  • 166 / 3 / 0
SimonNoK pisze:
Raz ciary chodzą po łbie i jest "zajebiście" a za chwilę tylko takie dziwne zajebanie przez 5 minut i stymulacja, po czym znowu "pierdolnięcie" i godzina "zajebiście" - łapiesz chyba schemat.
na mefie czasem mialem pewne fale ciepla z wieksza euforia co pewien czas. do meth nie mialem dostepu, a szkoda, bo porownalbym z bogata oferta pochodnych amfetaminy. wydaje mi sie, ze meta ma o wiele intensywniejsze dzialanie euforyczne, ktore bardziej sie przebija. poniekad metkat przypomina, potwierdzasz?
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2011 przez panda z puszczy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 587 / 2 / 0
Właśnie jeśli się tego nie podaje w jakiś ciekawy sposób(palenie, zapewne I.V też - ale tego nie próbowałem), to nie zwijasz się specjalnie z rozkoszy. Chociaż wysokie dawki wciągnięte też potrafiły spowodować stan orgazmo-podobny :*)

Tym niemniej jeśli mówimy o intensywności przeżycia, to mefedron porównałbym do skoku na bungee(tylko chwilka - ale bardzo intensywne i ekscytujące przeżycia), a mete do godzinnej orgii z 2 napalonymi 18-stkami %-D Jeśli wiesz co mam na myśli.
Z grubsza: Jest zajebiście przez pewne chwile(powiedzmy podsumowując godzina, czasem 2 w całej fazie) a przez resztę jest po prostu bardzo przyjemnie i faza jest bardziej stonowana, w umiarkowanych dawkach można spokojnie wszystko robić i nikt się nie pokapuje ocb.
Nie paliłem nigdy cracku ale jak powiem, że palenie mety wciąga podobnie to chyba nie skłamie, cały 3 jebne kryształy kiedyś zwaporyzowałem i nawet nie zauważyłem kiedy tak mocno przegrzałem zapalniczkę, że stopiłem sobie paznokieć :-O
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...