Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 153 / 15 / 0
No. 1 - kofeina w każdej postaci kawa/energetyk szumy uszne gwarantowane tym bardziej jeśli pijemy kofeine regularnie.
Ja miałem piski w uszach po przedewszystkim syntetycznych kannabinoidach ale to raczej w trakcie ich działania, gównie to było te nieszczęsne MAM-2201 i wcześniej raz AM-2201.
Nie pamiętam czy miałem szumy uszne po DXM z tego co pamiętam to raczej nie. Miałem za to mocno wyostrzony słuch i jest to typowe dla DXM.
Co do innych substancji które nie są halucynogenami to ciężko mi powiedzieć bo na prawdę to było dawno temu kiedy eksperymentowałem ze środkami zmieniającymi świadomość.
Uwaga! Użytkownik SzukamPracy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 3 / 0
Największymi zagrożeniami związanymi z psychodelikami jest śmiertelne przekonanie o wyższości tych substancji nad innymi (ciężko reformowalne) i szamanizm. Nieszkodliwe per se ale wybitnie wkurwiające dla otoczenia, z empirycznego doświadczenia (to jest chyba pleonazm?) śmiem twierdzić, że psychowiking ustępuje wkurwianiem tylko wkręconym opiatowcom. Psychodeliki to fascynująca grupa substancji, ale dopisywanie wyższej duchowości do narkotyku pozostanie dla mnie niezrozumiałym fenomenem xD
Dobry ćpun, podobnie jak saper, myli się tylko raz.
  • 600 / 107 / 0
@quovadisdomine33 Oj tak byczku, szamanizm i gadki typu griby i kfasik pomoże na wszystko, moze ci ta twoja nerwica w koncu przejdzie tak mnie wkurwiają że nie jestem w stanie tego opisać.
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.