Ja miałem piski w uszach po przedewszystkim syntetycznych kannabinoidach ale to raczej w trakcie ich działania, gównie to było te nieszczęsne MAM-2201 i wcześniej raz AM-2201.
Nie pamiętam czy miałem szumy uszne po DXM z tego co pamiętam to raczej nie. Miałem za to mocno wyostrzony słuch i jest to typowe dla DXM.
Co do innych substancji które nie są halucynogenami to ciężko mi powiedzieć bo na prawdę to było dawno temu kiedy eksperymentowałem ze środkami zmieniającymi świadomość.
18 września 2025bigtomeksmok pisze: Czy citalopram (30mg) i ketrel (75mg) regularnie zażywam, czy może on wpłynąć na tripa po kwasie? (choruje na lekkie lęki społeczne, mam lekki schizy i wpadam w fazy maniakalne)
Wspomniałem, że u mnie metocyna w normalnej dawce taką jaką zarzuca większość ludzi czyli 20mg nie działała. Dlaczego? SSRI. Te leki m.in. osłabiają działanie psychodelików. W skrócie masz tak dużo serotoniny między synapsami, że jak jakiś psychodelik aktywuje receptor 5ht1a czy inny to ciągle tej serotoniny jest tak dużo aktywnej, że efekt jest znacznie zmniejszony, lub żaden. Dlatego dawkę należy podwyższyć. Tylko, że kwas jest najgorszym wyborem ponieważ jego dawkowanie standardowe to już około 100uq. Nie masz jak odpowiedzialnie powiększyć dawki. Bo 25uq w tym wypadku to już sporo, a 50uq już może Ci wytworzyć wielogodzinnego badtripa. Zwłaszcza że to taki... 'aktywny' psajko. Że chce się po nim ruszać itd.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.