Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 5 / 0
Ciekawy wątek...
Napiszę kilka słów od siebie.

Minusy:
- silne uzależnienie psychiczne od mj
- poznanie bad-tripa po DXM
- pobyt w psychiatryku po zatruciu DXM - to chyba było najgorsze. Sam się wypisałem po 2 dobach, nasza służba zdrowia by mnie wykończyła.
- wydane sporo kasy (1,5 roku palenia mj w dużych dawkach po kilka g dziennie).
- nerwowość (gdy nie mam w zasięgu ręki mj).

Plusy:
- o wiele mniejsze lęki (mam chorobę afektywną dwubiegunową). Praktycznie brak lęków (zasługa DXM).
- spojrzenie na życie z zupełnie innej, lepszej perspektywy (zasługa DXM).
- głębsze przemyślenia (zasługa mj).

Do innych dragów nie mam dostępu bo mieszkam w zadupiałym małym mieście (70 000 mieszkańców).
  • 104 / 4 / 0
Mam wrażenie, że pewna osoba widzi że mam nieziemsko silny charakter i bierze ze mnie przykład, czuję że ta osoba chciałaby żyć tak jak ja(albo może żeby w końcu żyło się tak jakbyśmy tego naprawdę chcieli?) }:- |
wyśpię się po śmierci
  • 1 / / 0
Głównie żałuję mojej pamięci :') kiedyś moja pamięć była niezawodna... no ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. O kasie szkoda gadać.

Dzięki temu zacząłem jakoś inaczej patrzeć na świat - jakoś bardziej optymistycznie, poznałem wielu ludzi wartych zachodu i wielu wręcz przeciwnie, no i oczywiście godziny głębokich przemyśleń nad wszystkim.
  • 510 / 110 / 0
- wiadomo, ranienie na okrągło osoby, której na mnie najbardziej zależy

+ otwarcie się na ludzi, także (w sumie może przede wszystkim) na trzeźwo. chociaż to może stanie się też minusem
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
-słabe zaangażowanie się w szukanie kontaktów, czerpanie mniejszej radości z czegokolwiek co nie jest psychodelikiem, ogólnie życie wygląda szaro i nieciekawie

-dowiedziałem się więcej o sobie, spojrzałem na życie z innej perspektywy, psychodeliki dały mi ciekawy przepełniony pozytywnymi myślami, dźwiękami, obrazami świat.

Poznałem ten lepszy świat, jak teraz mam żyć w tym gorszym
  • 20 / 1 / 11
makromaress pisze:
Poznałem ten lepszy świat, jak teraz mam żyć w tym gorszym
Znajdź pasje/zajawke, sport-siłowe,wytrzymałościowe,piłka, nie myśl że ten świat jest gorszy bo po ćpaniu dostrzegasz fajne rzeczy. Zajmij się czymś z czego będziesz dumny. Wiadomo że jak raz posmakuje to będzie się do tego wracać. Ustal se limit :old:
Polska górą!
  • 138 / 1 / 0
-Długi, ludzie którzy mnie z tym utożsamiają
+Wyjebka na cały świat, protip do dobrego samopoczucia zawsze,wszędzie byleby niecodziennie, otwarcie swojej głowy no, nie do końca wierze w takie cuda może bardziej abstrakcyjne myślenie, wyraziste mięśnie twarzy xD
Uwaga! Użytkownik nierozumiem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Znajdź pasje/zajawke, sport-siłowe,wytrzymałościowe,piłka, nie myśl że ten świat jest gorszy bo po ćpaniu dostrzegasz fajne rzeczy. Zajmij się czymś z czego będziesz dumny. Wiadomo że jak raz posmakuje to będzie się do tego wracać. Ustal se limit :old:
Jeśli chodzi o zajawkę to cały czas takowej nie mam, ale coś poszukam good idea! Jeśli chodzi o ustalanie limitów to twardo je ustala kasa i brak źródła (sklepik rc poleciał).
  • 993 / 49 / 0
Astrocyt pisze:
Pozytywy: Psychodeliki pokazały mi czym tak na prawdę jest Bóg, człowiek, oraz życie i jaki jest jego cel. Pokazały mi kim i czym na prawdę jestem, że śmierć nie istnieje, że rzeczywistość jest plastyczna, że świadomość jest tylko jedna i że wszyscy nią jesteśmy. Mógłbym wymieniać tych wniosków jeszcze wiele
kretynskie wnioski ale czego sie spodziewac po odurzeniu halucynogenem
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 1544 / 197 / 0
- trzeźwe życie jest do bólu nudne
- zmiejszenie kręgu znajomych do tych co również pala/ćpaja
- mniejsza koncentracja , i ambicje

+ relaksowanie sie , inne patrzenie na pewne sprawy
+ setki wspomnień
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.