Napiszę kilka słów od siebie.
Minusy:
- silne uzależnienie psychiczne od mj
- poznanie bad-tripa po DXM
- pobyt w psychiatryku po zatruciu DXM - to chyba było najgorsze. Sam się wypisałem po 2 dobach, nasza służba zdrowia by mnie wykończyła.
- wydane sporo kasy (1,5 roku palenia mj w dużych dawkach po kilka g dziennie).
- nerwowość (gdy nie mam w zasięgu ręki mj).
Plusy:
- o wiele mniejsze lęki (mam chorobę afektywną dwubiegunową). Praktycznie brak lęków (zasługa DXM).
- spojrzenie na życie z zupełnie innej, lepszej perspektywy (zasługa DXM).
- głębsze przemyślenia (zasługa mj).
Do innych dragów nie mam dostępu bo mieszkam w zadupiałym małym mieście (70 000 mieszkańców).
Dzięki temu zacząłem jakoś inaczej patrzeć na świat - jakoś bardziej optymistycznie, poznałem wielu ludzi wartych zachodu i wielu wręcz przeciwnie, no i oczywiście godziny głębokich przemyśleń nad wszystkim.
+ otwarcie się na ludzi, także (w sumie może przede wszystkim) na trzeźwo. chociaż to może stanie się też minusem
-dowiedziałem się więcej o sobie, spojrzałem na życie z innej perspektywy, psychodeliki dały mi ciekawy przepełniony pozytywnymi myślami, dźwiękami, obrazami świat.
Poznałem ten lepszy świat, jak teraz mam żyć w tym gorszym
makromaress pisze:Poznałem ten lepszy świat, jak teraz mam żyć w tym gorszym
+Wyjebka na cały świat, protip do dobrego samopoczucia zawsze,wszędzie byleby niecodziennie, otwarcie swojej głowy no, nie do końca wierze w takie cuda może bardziej abstrakcyjne myślenie, wyraziste mięśnie twarzy xD
Znajdź pasje/zajawke, sport-siłowe,wytrzymałościowe,piłka, nie myśl że ten świat jest gorszy bo po ćpaniu dostrzegasz fajne rzeczy. Zajmij się czymś z czego będziesz dumny. Wiadomo że jak raz posmakuje to będzie się do tego wracać. Ustal se limit :old:
Astrocyt pisze:Pozytywy: Psychodeliki pokazały mi czym tak na prawdę jest Bóg, człowiek, oraz życie i jaki jest jego cel. Pokazały mi kim i czym na prawdę jestem, że śmierć nie istnieje, że rzeczywistość jest plastyczna, że świadomość jest tylko jedna i że wszyscy nią jesteśmy. Mógłbym wymieniać tych wniosków jeszcze wiele
- zmiejszenie kręgu znajomych do tych co również pala/ćpaja
- mniejsza koncentracja , i ambicje
+ relaksowanie sie , inne patrzenie na pewne sprawy
+ setki wspomnień
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył
Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.