Bo chyba nie o całkiem konkretną sprawę tu dyskutowaną, sądząc po rozmachu Twoich postów i liczbie poruszanych w nich rekwizytów?
Nasze państwo z takich czy innych powodów (raczej nie z troski, bo o kapitał, także polityczny, idzie, to wiadomo) przymierza się do odebrania palaczom niektórych wyróżniających ich spośród innych konsumentów narkotyków przywilejów, a paniusie przeżyć tego nie mogą ? Niewolnicy nie będą mogli wszędzie wszystkim demonstrować kto jest ich panem, cóż za krzywda.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
a przynajmniej tak czytałem.
co do tematu, to uważam, że jeśli już rząd koniecznie musi ingerować w prywatne interesy, to w najgorszym wypadku ustawa powinna nakazać wyodrębnienie części dla niepalących (w m2 lub % powierzchni). takie coś jak jest, jest bu.
co do przystanków i dworców nie mam zastrzeżeń, wszak to miejsce należące do państwa i może se tam rząd robić co chce. wiem, że w pierwotnej wersji był zakaz palenia w parkach - niby to też miejsce publiczne, ale tutaj zakaz byłby jakimś skończonym idiotyzmem imo.
So enjoy life, you only get one
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
1. Zajęliby się wreszcie czymś mniej popularnym, a bardziej potrzebnym. Bo w innym wypadku proponuję masowe rozstrzelania przesiadujących na ul. Wiejskiej.
2. Bardzo się cieszę z tej ustawy (pomimo że jest to bądź co bądź zamach na wolność), bo nie palę i mam gdzieś że inni palą, tak jak do tej pory inni mieli gdzieś, że ja nie palę.
3. pokolenie Ł.K. i Kurwik powiedzieli kolejne ósmaście punktów, które miałem napisać.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
Niekoniecznie o Tobie mówiłem, płaczek jest mnóstwo tak tu jak w okolicach każdego poświęconego tematowi artykułu w necie.
Ty mówisz: coraz większe zniewolenie, ja widzę ograniczenie możliwości promowania zniewolenia. Ty mówisz o zniewoleniu godzącym w drobny komfort życia, ja o uderzającym w samo życie. Ty mówisz, że ktoś tam nie będzie miał gdzie pójść, ja mówię o trupach.
Co do kosztów rządu o które zapytałeś - jest to choćby konieczność rozliczania się z hipokryzji i o wiele większych od zysków z akcyz kwot, jakiem pożera leczenie ofiar tego, w sprzedaży czego państwo uczestniczy.
Jemen pisze: CzesławFajka pisze, że go mało obchodzi zakaz palenia, ale będzie go może obchodził zakaz kupowania alko przed 13 jaki już kiedyś był, lub zakaz masturbacji, do czego ma prawo, jeśli tylko tego chce, choćby mu to szkodziło.
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.