Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 4024 / 375 / 953
...a tak zasadniczo to o co Ci chodzi?

Bo chyba nie o całkiem konkretną sprawę tu dyskutowaną, sądząc po rozmachu Twoich postów i liczbie poruszanych w nich rekwizytów?

Nasze państwo z takich czy innych powodów (raczej nie z troski, bo o kapitał, także polityczny, idzie, to wiadomo) przymierza się do odebrania palaczom niektórych wyróżniających ich spośród innych konsumentów narkotyków przywilejów, a paniusie przeżyć tego nie mogą ? Niewolnicy nie będą mogli wszędzie wszystkim demonstrować kto jest ich panem, cóż za krzywda.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 294 / 5 / 0
mleko szkodzi wszystkim, a nie tylko starszym osobom. oczywiście "zwykłe" dawki nie są bardzo szkodliwe, ale cała ta kampania mleczna, to jeden wielki lobbing.

a przynajmniej tak czytałem.

co do tematu, to uważam, że jeśli już rząd koniecznie musi ingerować w prywatne interesy, to w najgorszym wypadku ustawa powinna nakazać wyodrębnienie części dla niepalących (w m2 lub % powierzchni). takie coś jak jest, jest bu.
co do przystanków i dworców nie mam zastrzeżeń, wszak to miejsce należące do państwa i może se tam rząd robić co chce. wiem, że w pierwotnej wersji był zakaz palenia w parkach - niby to też miejsce publiczne, ale tutaj zakaz byłby jakimś skończonym idiotyzmem imo.
Ostatnio zmieniony 10 lutego 2010 przez opalony chlopaczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 4024 / 375 / 953
Dla jasności, co do nakazywania właścicielom knajp na co mają pozwalać swoim klientom w kwestii palenia - uważam to za idiotyzm, rozważyłbym co najwyżej wprowadzenie zasady, że lokal, w którym można palić nie może być dostępny dla osób poniżej 18 r.ż.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
Jakbyś czytał uważnie, o co Cię nie posądzam, to byś zauważył, że ja nie palę, więc tym bardziej nie płaczę, że ktoś nie może. Problem jest złożony, dlatego używam jak to określiłeś tylu "rekwizytów" LOL. Chodzi mi o coraz większe zniewolenie. Największym wrogiem wolności jest syty niewolnik. Nie chce mi się już tłumaczyć.
  • 543 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fajka »
Jak na moje oko to:
1. Zajęliby się wreszcie czymś mniej popularnym, a bardziej potrzebnym. Bo w innym wypadku proponuję masowe rozstrzelania przesiadujących na ul. Wiejskiej.
2. Bardzo się cieszę z tej ustawy (pomimo że jest to bądź co bądź zamach na wolność), bo nie palę i mam gdzieś że inni palą, tak jak do tej pory inni mieli gdzieś, że ja nie palę.
3. pokolenie Ł.K. i Kurwik powiedzieli kolejne ósmaście punktów, które miałem napisać.
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 4024 / 375 / 953
@Jemen
Niekoniecznie o Tobie mówiłem, płaczek jest mnóstwo tak tu jak w okolicach każdego poświęconego tematowi artykułu w necie.

Ty mówisz: coraz większe zniewolenie, ja widzę ograniczenie możliwości promowania zniewolenia. Ty mówisz o zniewoleniu godzącym w drobny komfort życia, ja o uderzającym w samo życie. Ty mówisz, że ktoś tam nie będzie miał gdzie pójść, ja mówię o trupach.

Co do kosztów rządu o które zapytałeś - jest to choćby konieczność rozliczania się z hipokryzji i o wiele większych od zysków z akcyz kwot, jakiem pożera leczenie ofiar tego, w sprzedaży czego państwo uczestniczy.
  • 118 / 1 / 0
państwo nie sprzedaje fajek, nie uczestniczy w sprzedaży, fakt, bierze kasę z akcyzy, tak jak bierze kasę z akcyzy na paliwo i z setki innych rzeczy. Co nie znaczy ,że ponosi jakąkolwiek odpowiedzialność za nasze czyny. Za wszystko płacimy i tak sami. CzesławFajka pisze, że go mało obchodzi zakaz palenia, ale będzie go może obchodził zakaz kupowania alko przed 13 jaki już kiedyś był, lub zakaz masturbacji, do czego ma prawo, jeśli tylko tego chce, choćby mu to szkodziło. Trupy były, są i będą. Nie unikniesz tego, jeśli ludziom zakażesz palenia. Już byli tacy co zakazywali sprzedaży whisky w USA i skończyło się to każdy wie jak. Ludzie chcą żyć tak a nie inaczej, i żaden urzędas nie ma prawa im czegoś narzucać. Za pewne masz dobre chęci co do tej całej sprawy. Nie przeczę. Ja natomiast nie lubię jak ktoś mnie prowadzi za rączkę i sam wiem co dla mnie dobre. To że ktoś pali to jego sprawa. Koniec
  • 4024 / 375 / 953
No i gitara, o to chodzi - niech zajmuje się swoimi sprawami tam, gdzie nie będą mnie dolatywać. Bo śmierdzą.
  • 543 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: fajka »
Jemen pisze:
CzesławFajka pisze, że go mało obchodzi zakaz palenia, ale będzie go może obchodził zakaz kupowania alko przed 13 jaki już kiedyś był, lub zakaz masturbacji, do czego ma prawo, jeśli tylko tego chce, choćby mu to szkodziło.
Absolutnie jestem za zakazem masturbacji. W knajpach.
1-2-fuck off, drop out, never trust a fucking hippie
And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
  • 118 / 1 / 0
%-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.