Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Większość informacji na temat odurzania oraz nowości sie czerpię:
z hyperreal.info
1786
82%
z wikipedii
62
3%
od znajomi
146
7%
z innych żródeł
172
8%

Liczba głosów: 2166

ODPOWIEDZ
  • 381 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: carnage9 »
Kto nie będzie szukał informacji o narkotykach, na niego nie trafi
Kazdy czlowiek przechodzi rozne momenty w zyciu- pragnie eksperymentowac, powiekszac swoja wiedze o tzw zakazanych owocach. Slyszy o jakiejs zlej "heroinie" wiec chce sie czegos wiecej dowiedziec o tym strasznym szatanie. Pozniej trafia na HR, okazuje sie ze podobne zabawki moze sobie po taniosci legalnie zdobyc. Gdzies czytalem, ze dorosly czlowiek to taki ktory potrafi przyjac kazda wiedze i kazda prawde. Tu jednak trafiaja czesto ludzie nieuksztaltowani, poszukujacy ktorzy nie sa na taka prawde gotowi- i wtedy nawet charakter informacyjny jest szkodliwy. Przypomina mi sie dyskusja o dostepie do energii jadrowej- dlaczego USA ma prawo dyktowac kto moze sie nia poslugiwac, a kto nie (chodzi tu o Iran chociazby). Przeciez niby wszyscy rowni- wiec czemu nie. Tylko czy dasz pistolet komus kto jawnie chce Cie zabic i uwaza ze pojdzie za to do nieba?

Dlatego tak jak pisze THCek- forum istnieje i istnialo bedzie, ale powinno uczyc zdrowego stosowania uzywek i wiekszej odpowiedzialnosci
Tańcząc w ogrodzie światła...
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Kurwik pisze:
leiche pisze:
To ja krótko: gdyby nie hyperreal i dział kodeina, byłabym dawno wkopana w ciężkie opiaty, co najmniej w morfinę. Jestem tego pewna. Mroczna misja forum nie jest wcale taka oczywista.
Po co ci metadon, skoro nie jesteś wkopana?
Po co ci dwie półkule, skoro używasz jednej?
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Dwóch, jednak.

Proste pytanie zadałem. Po co leiche kołowała sobie terapię metadonową, skoro nie jest wkopana? To pytanie jednak wnosi coś do tematu. Ostrzeżenie przed mogącymi wystąpić w następstwie stosowania opiatów pułapek w umyśle typu "lewa ręka nie widzi co robi prawa" doprowadzonych do ekstremalności.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Według światłych artykułów na onecie przy używaniu obu półkul występuje zjawisko czytania ze zrozumieniem. Albo czegoś nie skumałeś, albo - o zgrozo - coś podle insynuujesz.

Terapia? metadonowa? wjebana? leiche? przecież to złota medalistka responsible opiate userów.

Zresztą niech zdementuje sama zainteresowana. Nie wiem tylko, czy mają net w ośrodku.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
czajnikof pisze:
Jednak jest. Jak pisałem wyżej- hyperreal.info to serwis informacyjny. Kto nie będzie szukał informacji o narkotykach, na niego nie trafi. Bardzo rzadko się spotykałem z odnośnikami, do tej właśnie strony. A reklamy serwisu, nie widziałem ani razu. Nie przypisujmy rzeczom, ludzkich cech. Hyperreal nie zwiększa, hyperreal jest. ;-)
Żarty sobie stroisz? Wpisz dowolną substancję, którą można w jakiś sposób rekreacyjny brać, to hypek, a szczególnie forum jest zawsze na pierwszych miejscach. Kiedyś nawet jak pytałem na forum farmaceutycznym o paracetamol comapap 90, to później dali linka do naszego tematu na hypciu z odpowiednim dopiskiem.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Nom, do forum da się dojść zupełnym przypadkiem. Kiedyś wpisałem jakieś słowo zwykłe, w stylu "samochód" albo "od razu". I wyskoczył Hajp, na drugim miejscu. Szukając o duchowości, rozwoju też na hajpa się dochodzi.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
nawet po wpisaniu 'mianseryna' w duckduckgo, HR pokazuje się już na drugim miejscu. przy 'wenaflaksyna' obydwa pierwsze miejsca sa z HR-a. Więc czepiając się - jakiś zdesperowany depresja-user, może wpaść na światłą myśl leczenia się tramadolem czy korą kruszyny !!11. Moim zdaniem przy każdym dziale powinny powstać ostrzeżenia dotyczące używania danej grupy narkołyków(jak to ma miejsce w dziale depresanty) oraz zdjęcia pillatera oraz jogurta z cyklu 'przed/po - METATAMFETAMINA'

Wątek 'Zanim weźmiesz jakikolwiek opioid zastanów się 150 razy' ostatecznie mnie zniechęcił do kontynuowania przygody z kodą oraz kołowaniem tramadolllo.
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 545 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: euzebiusz »
Ja tu pierwszy raz trafiłem szukając info nt. smart dragów, piracetam itp. po artykule we Wprost chyba. No to kogo mam winić za ćpanie, HR czy Wprost? :scared: No bo przecież nie siebie!
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
kurwiku: metadon brałam z tego samego powodu co buprenorfinę. Ta ostatnia jest co prawda stosowana w leczeniu substytucyjnym, ale nie tylko. Zresztą pisałam tu nieraz, że brałam metadon. Tych kilkadziesiąt łyków, które zdarzyło mi się w życiu wypić, to chyba mało żeby wyplątać się z hery.

Nigdzie nie napisałam, że opiaty nie są dla mnie problemem. Jedyne, czym póki co mogę się poszczycić, to brak ciągów i wyjściowa tolerancja.
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 2179 / 30 / 0
[quote="euzebiusz"]
Ja tu pierwszy raz trafiłem szukając info nt. smart dragów, piracetam itp. po artykule we Wprost chyba. No to kogo mam winić za ćpanie, HR czy Wprost? ]

naturalnie że nie siebie
Hidden mefedron User
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...