Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1718 / 9 / 0
Z ta temperatura to mit. Rownie dobrze heroina moglaby sie rozpasc w takiej temperaturze, a jednak ja sie gotuje.

Jesli odparujesz roztwor, to wiekszosc z tego to bedzie paracetamol.
  • 2000 / 120 / 0
PRZYPOMINAM o czym jest ten wątek (patz strona 1 post 1 wedłu św.Leiche)

Nie gadamy tu o sposobach ekstrakcji, gumkach, chusteczkach, kształtach szklanki i czy lepiej zamieszać kutasem zgodnie z ruchem wskazówek zegara czy wręcz przeciwnie. Na ten cały syf już jest jeden cały wątek.

Rozmawiamy o tym, czy metoda jest bezpieczna, ile paragówna się rozpuszcza i jak tego uniknąć, dopuszczam gadki o tym, czy wrzątek niszczy kodę czy nie, czy lepiej wrzucić do cieplej i dodać lodu itd. Proszę nie dryfować w innych kierunkach, które nieodmiennie powodują u mnie odruch wymiotny.

[jacok, pozwoliłam sobie wytłuścić Twojego posta, bo ludzie mają do mnie pretensje, że wywaliłam posty traktujące o tym, jak przygotowują swój zajebisty roztwór. leiche]
  • 1718 / 9 / 0
Wlasnie.

I co ma dac wlozenie roztworu do lodowki? Przeciez schlodzenie go, nie "skrystalizuje" spowrotem paracetamolu. Rozpuszczona substancja to rozpuszczona. Tak mi sie wydaje.

JJesli uzywac CWE to wlasnie wrzucac tabsy/jebany pyl juz do lodowatej wody, takby jak najmniej sie go rozpuscilo.
  • 2000 / 120 / 0
forest pisze:
Wlasnie.

I co ma dac wlozenie roztworu do lodowki? Przeciez schlodzenie go, nie "skrystalizuje" spowrotem paracetamolu. Rozpuszczona substancja to rozpuszczona. Tak mi sie wydaje.
No więc tak - mam kumpla farmaceutę, proponował mi swego czasu taki sposób: rozpuścić w wodzie. odfiltrować. Włożyć do lodówki. Wytrąci się paracetamol. Odfiltrować i znów do lodówki... powtarzać tak długo, aż przestanie się wytrącać. Można też skończyć po pierwszym wytrąceniu, bo wtedy w roztworze zostaje minimalna ilość para. Zamiast używania lodówki można też wrzucić lód do roztworu, para też się wytrąci.

@wycięci z tego topiku - Proszę nie dyskutować ze mną, wiem, że filtrowania ma wpływ na ilość para. Z oczywistych powodów nie ma sensu rozpatrywać sytuacji, w której ktoś zjebie tą banalną czynność. Wtedy nawet zimna woda nie pomoże. Cały czas rozważamy tu optymalnie wykonaną ekstrakcję i jej efektywność.
  • 1718 / 9 / 0
Ciekawe, myslalem ze jesli cos sie rozpuscilo, powiedzmy w 50 stopniach, to schlodzenie do 20 stopni celsjusza nie wplynie na wytracanie danej substancji. Z tego co piszesz to jednak tak jest. Przeciwienstwo rozpuszczania. Ciekawe, a jaki to czlowiek glupi jednoczesnie. Ale chemia to nie moja bajka.

// jacok - twoj opisany sposob jest najefektwniejszy jesli chodzi o usuwanie paracetamolu, jednak z kazda filtracja marnujemy cenna kode, i to calkiem sporo, po kilku takich ekstrakcjach.
Ostatnio zmieniony 29 września 2010 przez forest, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2000 / 120 / 0
dlatego z reguły robi sie to tak, że rozpuszczasz -> schładzasz -> filtrujesz, a nawet bez schładzania, w wodzie o temperaturze pokojowej rozpuszcza sie niewiele paracetamolu. Jezeli robisz ekstrakcjie z 2-3 paczek to jest mala szansa na zrobienie sobie krzywdy.
  • 930 / 29 / 0
z własnego doświadczenia mogę napisać, że w roztworze po ekstrakcji cold water (moim sposobem ;)), są śladowe ilości paracetamolu, zupełnie nieszkodliwe.
jeśli roztwór jest przejrzysty, nie ma w nim paracetamolu, paracetamol w roztworze jest widoczny jako białe zabarwienie, roztwór przejrzysty, jak woda, nie ma w sobie para. to jest moja opinia.
  • 1718 / 9 / 0
WTF, kto ci dal "kompetentny"?

A jesli poslodzisz goraca wode, i cukier sie rozpusci, jest niewidoczny, to znaczy ze w roztworze nie ma cukru? Pomysl...

Woda jest rozpuszczalnikiem, moze nie rewelacyjnym, ale jednak.
Ostatnio zmieniony 19 października 2010 przez forest, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 77 / 1 / 0
Jest jakiś sposób żeby ocenić ilość parasyfu pozostającego w roztworze?
  • 930 / 29 / 0
tak, prosta matematyka.

musisz zważyć wszystkie tabletki, zapisać jako x, następnie odjąć od tego (500mg x ilość tabletek ) + (15mg x ilość tabletek) i zapisać jako y - jest to masa wypełniaczy.
po dokonaniu ekstrakcji wysuszyć na wiór pozostały na filtrze syf (ZERO WODY) i zważyć - zakładając (i tylko z tym założeniem ta metoda ma sens) że wypełniacze są nierozpuszczalne w wodzie, masa papki powinna wynosić x-(15mg x ilość tabletek) czyli całkowita masa minus kodeina. jeśli wynosi mniej, to znaczy że brakujące miligramy są w roztworze. niestety nie jestem w stanie stwierdzić czy wypełniacze są faktycznie nierozpuszczalne w zimnej wodzie.

oczywiście można te metodę udoskonalić przeprowadzając szereg doświadczeń (chłonność filtra), odparowując roztwór, sprawdzając kawałek po kawałku skład wypełniaczy i ich właściwości fizyczne.
w praktyce jest to niewykonalne dla zwykłego ćpuna (nie technicznie, ale mentalnie) i wykonano jedynie doświadczenie uproszczone, opisane chyba w tym wątku na początku :DDDDDDDDDDDDD
ODPOWIEDZ
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.