Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Kazik pisze:podawali małe dawki deksa i.v. (0.5 mg/kg) i profil stężenia dxm we krwi miał pik na 30 (!) minutach. Od zero do 30 minuty wspinał się prawie liniowo, potem spadał, po godzinie było 1/3 piku, a potem powolutku asymptotycznie spadał do zera. Co ciekawe, mieli outliera, który w pierwszej minucie miał pik, ale odrzucili go jako błąd gruby.
Jakoś robią te badania i nic z nich nie wynika.
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM
Pozdrawiam
Ja na pierwszy raz zarzuciłem sobie hardkor 900mg. Była genialna jazda. Nawet miałem wizję, że kumpel mnie poczęstował ostrym paleniem i to po nim leżę taki wyjebany na łóżku, bo przecież nie po jakichś 'tabletkach na kaszel'.
Ale to był debiut. Od tego czasu lawiruję pomiędzu 450 a 1350, ale te ostatnie dawki przyjmowałem w odstępach, jako sigma tripy, ale i tak było o wiele za dużo jak dla mnie. Max dawka, przy której dobrze się bawię, to 900mg (mg/kg nie liczę, bo różnie działa dex EDIT: bywa kapryśny i lot zależy od baardzo wielu czynników KONIEC EDITu- sami wiecie).
Bo 80cio-kilogramową osobę 450mg zmiecie, a np. 63 chudzielca (tak, mnie :d ) 600mg jest średnio.
Choć ja mam już lekką tolerancję, to znajoma niewiele mniej ważąca ode mnie miała supa-dupa-tripping po 225mg.
Ten temat w sumie służy do tego, by każdy napisał coś w stylu:"Zjadłem xxmg i był hardkor".
:-p
fraktal pisze: majed ma racje, nie ma co się zbytnio sugerować mg/kg.
Bo 80cio-kilogramową osobę 450mg zmiecie, a np. 63 chudzielca (tak, mnie :d ) 600mg jest średnio.
Choć ja mam już lekką tolerancję, to znajoma niewiele mniej ważąca ode mnie miała supa-dupa-tripping po 225mg.
Ten temat w sumie służy do tego, by każdy napisał coś w stylu:"Zjadłem xxmg i był hardkor".
:-p
EDIT:
jogurt pisze: Jakoś robią te badania i nic z nich nie wynika.
[Uzywaj funkcji "Zmien".]
Pozniej to opisalem slowami jakie przychodzily mi na mysl. Wciaz najbardziej pamietam to palenie w sercu, szczerze to myslalem, ze to juz koniec. Dlatego nigdy tego nie powtorzylem mimo, iz ciekawa jest zaleznosc od dawki itd.
Rowniez prawda jest, ze mam silny organizm i "mistrzowska" watrobe i moglo to miec wplyw, ale jak oni zrobili pik po 30 minutach przy podaniu dozylnym to nie wiem? (jak dla mnie jest to przede wszystkim sprzeczne z farmakokinetyka podania dozylnego)
Masz moze link do tego artykulu?
[url=http://chomikuj.pl/mac.pp/Dokumenty]backup[/url]
inmda pisze: Masz moze link do tego artykulu?
cf. Fig.3.
Pozdro
Można się bawić bez alkoholu i narkotyków??
Można...tylko po chuj :D
Ferek1906 pisze: No ja przyznam się szczerze że narazie mój rekord to 1800mg(4 paki). [...]
Z tej dawki to pamiętam wjazd i zjazd.Żadnych wspomnien z tripu. [...]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.