Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Tu jest :) Opisz efekty koniecznie! Czekam. :listen:
  • 269 / 4 / 0
dzieki maciek z klanu
  • 0 / / 0
[ external image ]

rób a nie gadaj
  • 3 / / 0
Wczoraj, po lekturze tego wątku, po raz pierwszy zrobiłem sesję oddychania tym sposobem. Oddychałem tak przez ok. 35 minut. Wdech i wydech mniej więcej równy, ja liczyłem sekundy. Tempo nieco szybsze, niż zwykle, bez przerw (czyli wdech i od razu wydech i od razu wdech), ale nie na siłę, czyli wydech swobodny. Wydech ograniczałem zwężeniem ust, by był równy z wdechem.

Odczucia: najpierw zacząłem bardziej czuć bicie serca, ale jeśli przyspieszyło, to niewiele. Potem zacząłem czuć oskrzela. Potem punkt na plecach na wysokości splotu, później już nie. W międzyczasie zaczęły mi mocno mrowieć/drętwieć dłonie, co odczuwałem przez cały czas sesji. Potem stopy mrowienie i trochę jakby całe ciało.

Myśli miałem trochę więcej, niż zwykle (mam mało na co dzień), raczej przypadkowych. I to w zasadzie tyle, było to wieczorem i zasnąłem od razu na 3 godziny. Potem czułem się spokojny, lżejszy.

Z pewnością coś w tym jest i warto podrążyć. Tylko, że inni piszą o kilku czy kilkunastu minutach, u mnie po 35.ciu nadal jest wstęp - być może kwestia treningu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.