Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Co jest lepsze: tramadol czy kodeina
-kodeina
339
53%
-tramadol
209
33%
-to zalezy od nastroju:P
90
14%

Liczba głosów: 638

ODPOWIEDZ
  • 474 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: burek123 »
nie bój żaby. benzo zmniejsza ryzyko wystąpienia drgawek w huj przy większej dawce trama wiec żryjj bez obawy ;]
Maisssterrr qrwy
  • 324 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: papawer somniferum »
plusy kodeiny:
-ogólnie jest troche mocniejszym agonista morfiny od tramadolu.
-ma typowo opiatowe dzialnie przyjemniejsze działanie, chociaz to kwestia gustu
-łatwiejsza do zdobycia
-mniej toksyczna
-mniej obniza próg drgawkowy
-wolniej rośnie tolerancja
-nie zaburza gospodarki serotoninowej

plusy tramadolu:
-dłuzej działa
-tańszy
-mozna "dorzucać"
-dla niektórych daje lepszy stan od kody dzięki wydzielaniu serotoniny
-mozna podawać i.v.
-mniejszy potencjał uzależniający
-dobrze sie łączy z alkoholem
-nie trzeba robić ekstrakcji
-słabszy wylew histaminy

Ale jak dla mnie to tramadol nawet nie ma sie co równać do kodeiny!
Uwaga! Użytkownik papawer somniferum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3901 / 563 / 0
Nieprzeczytany post autor: lol »
mniejszy potencjał uzależniający

No nie wiem, czy taki słabszy:D

to tez zalezy od tego, jak na kogo dziala:)
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
jak dla mnie tramadol. kodeina też jest dobra, ale działanie ma krótsze, trzeba robić ekstrakcję (dobra, wiem, że to zajmuje chwilę - ale jednak), tabletki bywają różne w swojej twardości do rozkruszania, czasem trzeba się pomęczyć.
fakt faktem, największym minusem tramadolu jest to, iż jest on na receptę, ale kiedy już się go dostanie w ręce... ;) jest dla mnie silniejszy i nawet nie odczuwam aż takiej senności na zjeździe po nim. tylko smak kropli jest paskudny, ale i jego da się jakoś przeżyć. pod tym względem kodeina wygrywa, trochę gorzka, ale zawsze sto razy lepsza niż ten paskudny smak pseudo-mięty.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mentalese »
Gargamel pisze:
Pragnac zakonczyc spor napisze, ze najlepszy jest mix kody i tramadolu :-D . Jak ktos doswiadczony to male dawki benzo mozna dorzucic :-) . I lolka mozna spalic jak ktos lubi, ale to juz miazdzy na maksa ;-) .
WTF?! Sorry za odkopanie posta, ale tak sobie przegladam i widze.. Stary, bez urazy, ale co ty pieprzysz? Po przyjeciu opiatow lolki nie kopia w ogole.. A przynajmniej tramalu, jako ze to moge stwierdzic ze 100% pewnoscia. Chyba, ze sie myle, to mnie oswieccie.
Uwaga! Użytkownik mentalese nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Oczywiscie, ze kopie ziolko i to nawet slaba naturka upieprza cie wtedy jak skun. Jak rozlozysz sie w fotelu to tracisz kontakt z rzeczywistoscia jak nikt do ciebie nic nie gada. Nie, ze tracisz przytomnosc, ale po prostu to imho zajebiste polaczenie, bo pograzasz sie w blogostanie. Ja lubie jeszcze do tego jakies benzo (w nieduzych ilosciach, czasem tylko duzych :cheesy: , czasem i piwko (czasem 2, max. 4 :cheesy: ), to wtedy juz blogostan total mam, jesli jeszcze trama strzele i.v. w odpowiedniej dawce (z tym, ze najpierw przyjmuje troche doustnie. a potem ewentualnie dopiero strzelam, bo sam strzal i.v. krocej dziala imho, bez podania wczesniej trama doustnie). Teraz najczesciej biore tylko doustnie trama i pale ziolo tylko (do 3 razy w tygodniu). Benzosow od jakiegos czasu nie biore, alko tez malo pije ostatnio.

Ok, niech sie wypowiedza inni uzytkownicy czy ziolo wzmacnia tramal czy nie. Zreszta przejrzyj caly post, to znajdziesz duzo odpowiedzi, albo nie, lepiej poczytaj watek w dziale DEPRESANTY, poddzial tramadol, watek Tramal- wzmocnienie dzialania. Tam jest chyba troche na ten temat.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mentalese »
Wow, to widze, ze lubisz duzo rzeczy zmieszac, ja jakbym strzelil trama, zagryzl np. rolkami i do tego wypil piwo, to.. uuch, co prawda juz od dawna nie jem benzo, ale i nawet wtedy byloby ciezko (strumien GABA splywajacy wprost do rdzenia przedluzonego %-D )...

Coz, w takim radzie synergii thc i tramadolu serdecznie zazdroszcze, ja palilem naprawde duze lolki i nic nie czulem. Choc widocznie to dlatego, ze i na trzezwo po spaleniu jointa czulem juz niewielka roznice.. A moze non stop bylem zbakany %-D ? Sorry, ze tak wulgarnie naskoczylem w kazdym razie.
Jak bede mial chwile czasu to zajrze do tej dyskusji, poki co, jezeli nikt o tym nie wspominal, bardzo polecam polaczenie tramadolu z benzydamina - choc samej benzydaminki nienawidze i uwazam ze jest chujowym dragiem, sprobowac jak najbardziej proponuje. Fajne, delikatne halunki w polaczeniu z opiatowym blogostanem (sic! nie mam pojecia, jak to moze dzialac, nie wiem jaki jest mechanizm dzialania benzydaminy, ale to naprawde nowa jakosc, caly swiat w takie fajne falki :-D ), tym bardziej, ze sama benzydamina prawie w ogole na mnie nie dziala. Pozdrawiam.
Uwaga! Użytkownik mentalese nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: gofel »
z tramcem nie testowałem ale kodę ziele wzmacnia zajebiście :D
Uwaga! Użytkownik gofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 440 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zielone Karty »
tran w odpowiedniej czilującej dozie i odpowiednia ilość szuszu, czy grudy można powiedzieć, że wzmacnia, ale wolałbym powiedzieć dostraja do spokoju
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 677 / 13 / 0
Nieprzeczytany post autor: zielona »
Mmmm lufa na tramie, to dopiero jest połączenie. Ja w sumie, rzec by można, rzadko kiedy wrzucałam tramal bez doprawienia ziółkiem. Ostatnio już nie, bo w ogóle po detoksie staram sie nie wracać do takiego hardcorowego jechania ciągle będąc wręcz naćpana tym tramem (no wiecie, rzucam). Ale te "niedawno temu" to miksowałam tego sporo i dziwi mnie że kogoś nie łapie te połączenie. Lubię podobnie jak Ty Gargamel. Lubię najpierw sobie strzelić odpowiednio dużo, ale do tego trochę dojeść, żeby wzmocniło i wydłużyło hm fazę. No i do tego te zioło. Wtedy działa zupełnie inaczej. Tak jakoś przyjemniej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.

Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands

Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.