Więcej informacji: Empatogeny w Narkopedii [H]yperreala
Kolor: Jakiś jasny, nie wiem dokładnie bo widziałem je jedynie wświetle latarni
Kształt: Okrągle
Logo: Znaczek mercedesa
Gdzie kupione: Zagłębie dąbrowskie
Kiedy kupione: 20.10.2006
Sposób przyjęcie: Doustnie
Efekty działania: Jak dla mnie sama feta i to nie zbyt dużo. Piliśmy prawie dwa litry wódki więc coś mogła zakłucić działanie tego dropsa, ale czułem się jedynie nafukany i to nawet nie bardzo. Jedyn słowem CHUJNIA......z grzybnią:P
Ocena działania: 2/10......coś tam klepnęło
Dodatkowe komentarze: Dropsiki bez przedziałki, nie nakrapiane
clomipramine pisze: Nazwa: Gwiazdki
Kolor: Żółty
Kształt: Okrągły
Logo: Gwiazdka
Gdzie kupione: Mazowieckie
Kiedy kupione: X.2006
Sposób przyjęcia: Doustnie
Opis działania: Nie ma co opisywać. Chyba czyste MDMA. Na pewno zero fety. Kwintesencja dobrego smaku. Takie jak kiedyś. Zjadłem 2 i kilka godzin się rozpływałem. Polecam (ale nie namawiam ;) )
Ocena działania: 10/10
Dodatkowe komentarze: Zdjęcie oczywiście z internetu.
[ external image ]
Efekt: Po pierwszej połówce, po 30 minutach, jakieś powolne odrywanie się, takie "dziwne" patrzenie, banan na twarzy, zajebiste samopoczucie, radość z siedzenia na mięciutkiej kanapie w klubie, euforyczne reakcje na rozmowę ze znajomymi, potrzeba gadania, kontaktu ze znajomymi, ale bez "szarpania" nóg do tańca - brak niekontrolowanego pobudzenia motorycznego. Wyolbrzymione odbieranie kolorów (trochę, jak po LSA z powoju "Rekwiata" - najczerwieńsza czerwień kanap, jaką widziałem; zieleń tak zielona, że chciałbym być kozą i gryźć jej soczystość ;))). Gorąca twarz, uczucie pocenia się (piłem co jakiś czas zimny sok lub colę + 1,5 piwka przez całą noc; czysta serotoninowa jazda :)), źrenice ogromne (3/4 tęczówki), brak szczękościsku. Po drugiej połówce, po upływie pół godziny nieprzyjemne objawy fizyczne - miękkie nogi, uderzenia adrenaliny (? - nagłe przyduszenie gardła, zatyka dech), momentami fale osłabienia, parę razy musiałem się przytrzymać baru, żeby nie "klęknąć", kilka razy nagłe "czarne plamy" przed oczami (mini zamroczenia, głównie w czasie poruszania się). Te nieprzyjemne symptomy minęły same z siebie po jakichś 30 minutach i było cacy. Pomogło wyjście z kumplem do chłodnego lobby, gdzie po prostu usiadłem, wypiłem sok i pogadałem o jakichś pierdołach. Uspokoiło mnie to i można było wracać do klubu.
Działałanie psychodeliczne utrzymywało się od 24 do 4, 4:30. Potem do 6 zostało pobudzenie fizyczne (potrzeba łażenia, ale z kontrolą - żadnych drżących dłoni, skaczących nóg :)). Dało się zasnąć. Na zejście zapaliliśmy sobie z kumplem po 3 buchy, wypiliśmy w pięknym, nocnym i naturalnym otoczeniu piwko, pospacerowaliśmy - cudne uczucie :)
Działanie na 90 procent takie, jak sobie to wyobrażałem przed wrzuceniem. Daję 9,5/10. Spodobało się, chyba aż za bardzo ;)
Kolor: niebieski w żółte plamki
Kształt: okrągła z przedziałką
Logo:wyrażny krokodyl
Sposób przyjecia:doustnie
Opis dzialania:mocny drops,po godzinie od przyjecia wlacza sie mocny kop objawiający sie milionowym natłokiem myśli który zakłuca porozumowanie sie;)po 1.30 godz natłok mysli spowodowal u mnie wymiot,co nigdy mi sie nie zdazylo w wypadku przyjmowania MDMA...
Ocena dzialania:9\10 ... lepszy był tylko brązowy romb...
Dodatkowe kom. : drops był by zajebisty gdyby nie siadał tak na zoładku... zero fety... kupione w rewelacyjnej cenie 4 sztuki za 30 zl ,
Kolor: Biały
Kształt: Okrągła z krzyżem na rewersie
Logo: Siedząca dziewczyna
Sposób przyjęcia: 1,5 doustnie
Opis działania: :-D przyjęcie godzina 19:00. Około 19:45 Weszło tak jakby coś wjechało we mnie z dużą prędkością :-p Zrobiłem się mokry dosłownie w minutkę a po 10 byłem już w siódmym niebie na 5h :-D Naprawde jak na ten kraj w którym najczęściej sprzedają chłam była świetna:) Oceniam ją na 8/10 gdyż nie była taka jak kochana Londyńska "Paul & Shark"(biały rekinek) po tej przy ładowaniu poprostu warczałem;-) Jeśli ktoś wam zaproponuje POLECAM!!
kolor : różowawy
kształ : okrągły mały walcowaty
logo : 4 skręcone ramiona wiatraka
sposób przyjęcia : doustnie (rozgryzka :P
działanie : pobudzenie jak po 3 filiżankach kawy na 1,5h i to wszystko :(
Nazwa:wiatrak
Kolor:tym razem żółty
Kształt: patrz wyżej
Logo: patrz wyżej
Sposób przyjęcia :doustnie ( rozgryzka :)
działanie : tym razem na początku jedna sztuka i jakość w poyższym opisie, poźniej poszły z 2 browce i nastęona sztuka. i zrobiło sie naprawdę zajebiście.browce pomogły ? ponoc osłabiają zazwyczaj ?
Nazwa:Lady ( z loga kappy)
Kolor:biały
Kształt:okrągła ale większa od wiatraków i nie walcowata, troche jak polopiryna mniejsza :P
Logo:siedząca laska a z tyłu x
działanie : byłem po paru browcach także pobudziła mnie na troche a potem zmulila straszliwie.może przez to alko ?
Nazwa:Lady ( z loga kappy)
Kolor:zółta
Kształt:p[atrz wyżej
Logo:patrz wyżej
działanie : podobnie jak poprzednio tyle że nie zmuliła jak ta biała.
wszytko to pochodzi z 3miasta. jakby ktoś mógł zareklamowac dobrą pile z 3city to będę dźwięczny.
Kolor: biała
Kształt: okrągły
Logo: duza koniczyna
Gdzie kupione: Dolny Śląsk
Kiedy kupione: październik 2006
Sposób przyjęcia: doustnie
dawka: 2,5
Opis działania: Wkręcają "jakąś fazę" ale euforii po nich nie doświadczyłem. Byłem jakiś nawalony ale ospały.
Ocena działania:2/10
Dodatkowe komentarze: Nie polecam jak komuś zależy na "pigułowej" pigule
korekta po 11.11.06
Zjadłem (zgodnie z radą żeby wrzucić ich więcej) 3.5 naraz. Zajebałem się w 3 dupy ale nie była to po raz kolejny faza pigułowa. Weszło po ponad godzinie, trzymało ok 6h. Zero szczękościsku, spać się nie chciało. Nie mam pojęcia co w tych pixach siedzi, czy ketamina (jak to ktoś sugerował) nie wiem bo nigdy nie stosowałem...
Kolor: Żółte
Kształt: okrągły
Logo: Gwiazdka
Gdzie kupione: Zambrów
Kiedy kupione: październik 2006
Sposób przyjęcia: doustnie
dawka: 2
Opis działania: Najpierw wypilem troche wodki później ćwiknąłem dropa popilem piwkiem i po jakichs 20 minutach sie wkrecil. Od 21 do 3 nie schodzilem z parkietu. po 22 walnąłem drugiego i było ostło. Cudowna euforia, empatia, miłośc do wszystkich i w ogóle najprzyjemniejsze uczucie jakiego doznalem w zyciu :-) Jak dla mnie to one wymiatają :-D
Ocena działania:9/10
Dodatkowe komentarze: Napisalem 9/10 bo nie mam za bardzo z czym porównać bo mało tych kółek zjadlem w życiu ale te były zdecydowanie najlepsze z tych co próbowałem, no ale koleszka mi mówił że białe heyah i różowe serca są lepsze od tych gwiazdek
Kolor: Różowe
Kształt: Okrągła, podziałka z tyłu, dobrze wybita.
Logo: Serce
Gdzie kupione: WLKP
Kiedy kupione: 03.11.2006
Sposób przyjęcia: 2 popite woda.. po 2h dodatkowe 1,5
Opis działania: Po porstu czysta ekstaza :). Milosc do kazdego.. na imprezie tanczylo sie przecudownie, daje 95%, ze bylo to czyste MDMA.
Ocena działania: 8/10
Dodatkowe komentarze: 3,5 to moj rekord zyciowy ;), z imprezy pamietam z 30%. Te urywki ktore przypominam sobie zalane byly blogostanem, miloscia do mojej partnerki na parkiecie ;). POLECAM !
P.S. Dropsiki pachnialy cukierkami (anyzem) :).
Kolor: ŻÓŁTY
Kształt: Okrągła z krzyżem na rewersie
Logo: Siedząca dziewczyna
Wkrecaja sie kolo godziny. Zjadlem jedno, po godzinie jak muza zaczela mi delikatnie wchodzic dorzucilem drugie. Po 30 min jeszcze polowke. Ogolnie wjazd bardzo lagodny. Euforia, energia. Przez 4 godziny nie zchodzilem z parkietu, w wyjatkiem kilku 5 minutowych przerw. Wydawalo mi sie ze zaczynaja troche mulic ale łyk drinka, krotka konwersacja z nieznajomą i juz musialem ją porwac na parkiet:) Jak najbardziej polecam na impreze do klubu. Na domowce, szczegolnie przy dobrej muzie faktycznie mozna sie rozplynac w fotelu i pograzyc w rozmowie. Jak na polskie realia naprawde ciekawe kolko.
Kolor: różowy
Kształt: okrągła bez przedziałki
Logo: 007
Gdzie kupione: Zachodniopomorskie
Kiedy kupione: początek listopada
Sposób przyjęcia:doustnie
Opis działania: zjedzona około godziny 3 w nocy... Po 20 może 30 minutach już mi się całkiem fajnie brykało po parkiecie co wydało się nadzwyczaj podejrzane... poskakałem może z godzinkę po czym udałem się posiedzieć... znacząco udało się odczuć efekt działania amfetaminy i tylko amfetaminy... żadnego mdma ani nawet jakichś tanich pochodnych... sam syf... po imprezie posiedziałem sobie w domku bez snu jeszcze do ok. 15 po czym udało mi się zasnąć na jakieś pół godziny (!!)... i dalej wkurwiane się ze spać nie można do około północy...
Ocena działania: 0.1/10
Dodatkowe komentarze: Shit, shit i jeszcze raz shit... dziś szczena boli, szkliwo na zębach pojechane... pierwszy raz trafiłem na kółko z fetą, której nienawidzę dlatego taka moja ocena... jeśli ktoś lubi to proszę bardzo... powinno się spodobać... Ja stanowczo odradzam zakup tego badziewia;/
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/0/09e7a0d0-fb11-42b2-8e77-8cf87741ef18/1000005189.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250730%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250730T062002Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=ec6e06d1b77c3c89a9aa118b5a176932cbaffaec6899019c538774cfd077ac0a)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/blume.jpg)
Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume
Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/egipt.jpg)
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw
Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/sorgorzow.jpg)
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków
Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.