Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
po suszu tez moze byc smiesznie
po suszu możesz miec lepiej niż po ekstrakcie po którym nam pisałes. Grunt to dobre spalenie salvii. Jak palisz ze zwyklej lufki i zwykla zapalniczka to bardzo malo czuc, a jak z faji wodnej i odpalisz czyms porządnym(palnik,żarowa) to efekty są o wiele mocniejsze. po swoich doswiadczeniach moglbym zrobic takie zestawienie :
3 nabite zwykle lufy + zapalniczka zwykla = 1 bong + żarowa
1,5 bong +żarowa = 1 bong + palnik

Roznia miedzy zapalniczką żarową a palnikeim jest taka że z żarowej zawartość cybucha spala sie w ok 5 sekund, a palnikiem w 2 + wyzsza temperatura, wiec wiecej i szybciej salvinorin dostaje sie do pluc.

Polecam takie wlasnie metody :-p spalasz 2 bongi jeden po drugim i wylatujesz z ciała, nawet sie nie zdążysz zorientowac ze to juz sie stalo :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
a ja wciąż upieram się przy tym że najlepsze jest wiadro :-D nakrecone w 2-litrowej butelce, przypalane dobrą zapalarą żarową... jedno wiadro i bye bye realu....

tak apropo jesli ktoś zdecyduje się na palenie szałwii z wiadra POLECAM opiekuna bo nieświadome wylanie wiadra z założmy 40 litrami wody w mieszkaniu lub w domu może mieć "niefajne" skutki ;-)
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
a ja wciąż upieram się przy tym że najlepsze jest wiadro
ale z wiadra strasznie gryzie w pluca i nie kazdy potrafi ścisnąć wiadro :D
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 449 / 9 / 0
tak wiec polecam np. zrobić mixa i do szałwii dosypać dobrego skuna... :-p

no a poztym wiadra sa dla hardcore'owców
pozdrwiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: psychedelic »
ahael pisze:
tak wiec polecam np. zrobić mixa i do szałwii dosypać dobrego skuna... :-p
Nie bedzie to zbyt ekonomiczne gdyz THC uwalnia sie w znacznie nizszych temperaturach niz Salvinorin. Wiec albo nie wykozystasz potencjalu salvii-palac zwykla zapalniczka, albo gandzi- odpalajac palnikiem...
"We risk sanity for moments of temporary enlightenment."
  • 449 / 9 / 0
w sumie tak ale jak pisałem we wczesniejszych postach uzywam zapalniczki zarowej, co dla mnie wydaje się najlepszym rozwiazaniem... a skuna nie zawsze używam w połaczeniu z szałwią, warto zapalic skuna przed zapalaniem szałwi co umnie powoduje zwiekszone działanie ekstarktu
pozadrawiam
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: snorri »
osobiście paliłem salvie z wiadra, i że tak powiem, az usiadłem z wrażenia :-D real hardcore dla najtwardszych :cool: racją jest ze trzeba mieć płuca wyrobione ;-)
honesty is everything.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
wczoraj juz ktorys z kolei raz spotkalem sie z Salvia . Poszlismy do lasu , usiedlismy na kocu . Nabilem fajke wodna i sciaglem dwa buchy . Nagle jeb , wlalem sie w podloze , wydawalo mi sie ,ze moja glowa jest na szyji zyrafy . Potem dzrewa zlaly sie w jakis tunel .Ogolem wiekszosc tego co widzialem i przezylem jest niemozliwe do opisania . Z kazdym razem mam lepsza jazde . Jeszcze zostala mi lufka , kktora spale w samotnosci .
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 267 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: makabaka »
Salvie pale juz od 2 miesięcy. Najpierw byl susz który działał na mnie magicznie. Czułem sie jak zaczarowany ale pozatym nic sie nie działo. Ekstrakt x5 który pale ze zwykłej lufki z butelki. Dawka która mnie zaspokaja to 1 lufka. Za każdym razem kiedy pale wchodze w inny świat który jest jakby złozony z poziomych niewidzialnych prądów przechodzących przez mój pokój.
Jest to bardzo dziwne uczucie które trudno opisać. Rozumiem to tylko kiedy jestem pod wpływem Salvii, ale spróbuje to opisać.
Te niewidzialne prądy przenikają przez moje ciało pchając je w lewą stronę lub w prawo. Każdy przedmiot zdaje sie brać udział w tym procederze. Fale są na tyle silne że spychają mnie z krzesła. To tak jakbym musial sie im podporządkować bo w żaden sposób nie da sie ich opanować. Wszystko zlewa się w całość np. monitor, biurko, ja. Opisałem to jak potrafie, ale nie wiem czy mnie ktoś zrozumie. Ciekawi mnie czy ktoś miewa podobne fazy. W czasie tripu staram się zapamietać odczucia ale kiedy przastaje działac magia Salvii nie mogę tego w żaden sposób ujać. I te poty jakby ktoś spryskał mnie wężem ogrodowym. Następnym razem przyjmę 2 lufki tylko boję się że te prądy mogo stać sie jeszcze silniejsze i bardziej dokuczliwe.
  • 55 / / 0
Nazwa: Salvia Divinorum susz i ekstrakt 5x ok 0,4g
Doswiadczenie: zioło (duzo),hasz (kilka razy),xtc (duzo),grzyby (raz),szałwia-ekstrakt (raz),yopo (raz)
Metoda: palone w 40cm bongo, zapalniczka żarowa
Set & setting: ok godz. 17, na dworzu ciemno, lezy pierwszy snieg. Sam w domu, swiatla w pokoju zapalone, w tle jakaś bardzo spokojna muzyka, chec odbycia podrozy wyzszej o stopien od poprzedniej.

Na wstępie chciałbym przeprosić za ew. błędy gramatyczne, językowe, stylistyczne, interpunkcyjne i jakie tylko jeszcze mogą się tu znaleźć.

Jako że posiadałem, jak mi sie wydawało mało ekstraktu, postanowiłem najpierw spalić jeden cybuch suszu. Już po nim czułem lekką zmianę. Trzymałem dym jak najdłużej się dało i w tym czasie nabijałem juz cybuch ekstraktem. Pojawiły się lekkie problemy manualne. Złapałem 2 bucha i poczułem że nie jestem w swoim pokoju, widziałem go ale tak naprawde czułem ze jestem gdzie indziej. Probowałem nabić kolejną tubę, niestety przy tym część ekstraktu sie rozsypała. Miałem dziwne wrażenie że on specjalnie się rozsypuje, że zza wszelką cenę chce uciec od cybucha. Poza tym bardzo ładnie wyglądał rozsypany na moim ręku. Udało mi się nasypać i spalić, prawdę mówiąc nie pamiętam jak łapałem bucha i wypuszczałem dym. Postawiłem faje na podłodze obok siebie i poczułem czyjąś obecność w pokoju. Trudno jest to opisać słowami lecz czułem że na pufie pod oknem, i w nogach łóżka na którym leżałem siedzieli oni. Nie wiem kim byli, nie widziałem ich, ale czułem że są, że powinni tu być, nie bałem się ich, wręcz przeciwnie, czułem ich ciepło, uczucie, dobro, przyjaźń, bliskość. Poczułem że Lady chce mnie przygotować na spotkanie z nią osobiście. Oni byli tylko jej powiernikami, wysłannikami, mieli mi pokazać jak będzie wyglądało spotkanie. Cały czas czułem niesamowity spokój i szczęście, które później przerodziły się w bardzo szczerą radość, śmiałem się. Odeszli... Wstałem z łóżka i podszedłem do komputera. W głosnikach leciał akurat (chicane - saltwater (thrillseekers remix) naprawde polecam ten kawalek), piosenka ma w sobie odgłosy szumu oceanu, śpiewu mew/rybitw. Patrząc się w zgaszony monitor czułem że za moimi plecami rozciąga się las, za nim znajduje się skarpa, plaża i ocean. Słyszałem szum fal wydobywający się gdzieś za mną. W takim miejscu czułbym się szczęśliwy, szczęśliwszy niż gdziekolwiek. Znowu poczułem niesamowitą radość. Spojżałem się za siebie i zobaczyłem tylko swoje łóżko jednak nie zmartwiło mnie to, wiedzialem że mój raj nadal istnieje, czułem go, wiedziałem że kiedyś go zobacze. Potem pojawiła się w mojej głowie bardzo osobista wizja, odczytałem to jako wizję przyszłości, jakąś migawkę przyszłych wydarzeń. Widziałem moich bliskich, rodzinę, znajomych, przyjaciół i tą jedną bardzo ważna dla mnie osobę. To były krótkie scenki które w chwili obecnej nie mogłyby się wydarzyć. Możliwe do spełnienia były by dopiero za parę lat.

Tak skończyła się ta podróż. Mogę dodać że nawet w chwili obecnej, chociaż że minęło ok godziny nadal czuje się bardzo szczęśliwy. Cały trip trwał maksymalnie ok. 10 minut. Nabrałem respektu dla Lady Salvii. I wydaje mi się że to był wstęp do tego co chce mi pokazać, jestem gotowy na ekstrakt 10x. Jednak teraz zadbam o inną oprawę przy paleniu, bardziej odpowiednią. Ta roślina nabrała dla mnie bardzo mistycznego znaczenia.

pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.