Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
[quote="Piroman"]
a na kacu/jak zaczyna schodzić zjeść coś ciepłego, tłustego np ]

Raczej zmusić się do zjedzenia, bo na kacuchu nie chce się jeść.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
xxxzzzxxx pisze:
Piroman pisze:
a na kacu/jak zaczyna schodzić zjeść coś ciepłego, tłustego np ]

Raczej zmusić się do zjedzenia, bo na kacuchu nie chce się jeść.
Chce się, tylko, że zapiekane frytki to gówno.
Kiszona kapusta (wit. C), dobra jest.
I'm broken.
  • 53 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Feed The Fire »
Zdecydowanie do kaca trzeba przejsc medycznie :D alkohol odwadnia organizm wiec jezeli dnia wczesniejszego nie udalo sie zaaplikowac calego kompletu wspomagaczy typu anty-kac czy cos w te desen, a rano glowa boli mozna i trzeba. Uzupelnic wode i elektrolity [tu nadaja sie napoje typo gatorade] + partia witamin + jak jest strasznie to mozna zapic [jednak to tylko lekko przesuwa kaca na pozniej, lub na znacznie pozniej patrz: gynoid ;)] + Potem jezeli mozemy juz jesc to zajesc czyms lekko strawny ale tlustym aka rosol itp. Pizza moim zdaniem sie nie nadaje bo za bardzo siada na zoladek.

PS
Swoja droga to nie po alkoholu mamy kaca/strucie a po jakims zwiazku z niego powstajacym aldehyd octowy cos w ten desen.

No albo trza tlusto zjesc na beforeparty bo alkohol rozpuszcza sie w tluszczach :D
Umarl król...
Niech zyje król...

[H]
  • 269 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: delirka »
Najpierw woda z cukrem i cytryną, a potem jajecznica + kawa lub herbata.
Uwaga! Użytkownik delirka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2179 / 31 / 0
cóż u mnie na kaca nie ma rady. Tzn uniknąć sie go nie da chyba że dzień wczesniej wypije max 4 piwka. Jak przekrocze pewną granice to czy sie zbełtam, czy sie wody napije przed snem, czy sie zapcham wit C - nic nie działa.
Czasem wstaje i łeb urywa, czasem mniej ale nudności mam prawie zawsze. Jak głowa pęka to painkiller (aczkolwiek musze tu zaznaczyć że NLPZ NIE WOLNO brać na i po alkoholu, nawet do 24 h po spożyciu aspiryny nie powinno sie pić a jak wiemy po ciezkiej bibie cały dzien sie jeszcze metabolizuje alk. Grozi to generalnie krwawieniem z układu pokarmowego chociaz nikt sobie nic z tego nie robi :-P ). Klin działa ale zazwyczaj jak piwo zejdzie to jest równie gównianie jak przed piciem. Także jedyny sposób to zdychać cały dzień hehhhe
Hidden mefedron User
  • 14 / / 0
U mnie podobnie do Gwynnbleida, kiedys kaca nie mialem wcale - moglem pic jak sam skurwysyn a rano wstawalem rzezki. Dzisiaj jak przekrocze pewna granice to niemalze umieram.
Nie lubie klina, odrzucas mnie od alko po dobrej najebce calkowicie - prawdopobonie dlatego ze duzo pale i jesli istnieje 'kac nikotynowy' to wlasnie to mi rowniez doskwiera.
Najchetniej kaca przesypiam, ale jesli nie daj Boze cos mnie obudzi to lecze sie w wannie - wbijam, nalewam ciepla wode i chowam sie tak szczelnie pod wode jak sie da. czesem nawet uda sie w wannie zasnac i wtedy jest podwojne zwycieztwo. Jesli jednak naprawde msze byc w stanie a mam niesamowitego kaca, to poprostu nie rozstaje sie z kefirkiem czy maslanka. Ostatecznie kiedy kac przemija i mam super-glod (tak w granicach powiedzmy 5-6tej) ide zjesc jakies naprawde tluste i oblesne zarcie. KCF albo Burger King.
Uwaga! Użytkownik Cobra Commander nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 204 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: jaitylkoja »
mój sposób to klin, powerade, witaminki, dużo cukrów. Następnie zadbać o siebie, ogolić, wykapać ubrać w coś świeżego, wywietrzyć dom i podgrzać olejek waniliowy na patelni.

kawa czy cokolwiek z kofeiną to raczej nieciekawy pomysł- kofeina jest moczopędna co na bank nie jest przyjemne dla odwodnionego organizmu.

wysiłek fizyczny- na krótka metę może człowiek czuje się lepiej (endorfinki?). Lepiej leżeć jednak w wyrze jak najdłużej.
Trust no1

Jeśli napisałem post dłuższy niż 2 zdania to znaczy że byłem najebany i nie traktuj go poważnie.
  • 2129 / 30 / 0
Na kaca najlepszy jest lekki wysiłek fizyczny, prysznic. Polecam też tabletki rozpuszczalne z magnezem
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
no nie wiem, dla mnie najlepszą metodą na kaca jest picie kefiru i to najlepiej w ilościach powyżej sztuk trzech. kefir mnie ratuje w każdej sytuacji, poza tym jest pyszny w smaku i nie ma możliwości, żebym go zwróciła. dobrze jest też iść pod długi prysznic i zmyć 'wczorajszość'. oprócz tego preferuję leżenie i nicnierobienie, bo chociaż idea aktywności jest słuszna to czasem po prostu nie można i nie chce się przemóc.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sorgen »
"na kaca najlepsza jest praca" heh puknijcie Wy się w głowy. Podczas wysiłku fizycznego już odwodniony organizm jeszcze bardziej się odwadnia. Może to doprowadzić do skrajnego wyczerpania organizmu, migotania przedsionków i zgonu-ot co. Mówię tu o konkretnym kacu po dłuższym piciu a nie wypiciu "połówki" jednorazowo.
"Po melanżu duża butelka wody mineralnej przed snem" a co jeśli nie pamiętasz jak wracałeś do domu? Będziesz pamiętał, aby pić jeszcze wodę?
"Nad ranem kefir z bułkami, dużo herbaty z miodem i cytryną + jajecznica na boczku." A nad rankiem budzisz się jeszcze dobrze zaprawiony, organizm nie przyjmuje jakiegokolwiek płynu nawet wody i ta sytuacja powtarza się 3 dni z rzędu? O jakim Wy kacu mówicie, ludzie!
Na dużego kaca najlepsza jest już wcześniej wspomniana benzo. Nie wolno jest brać aspiryny itp substancji bo w połączeniu z alko bardzo uszkadzają wątrobę.
Podróże zniekształcają, trzeba w domu siedzieć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.