zork pisze: (z czesc tez chce nasiona zeby zobaczyc czy w pelni dojrzeja i kiedy)
jeszcze nigdy sie to mi nie sprawdziło.
http://wiadomosci.onet.pl/1227510,16,1, ... ,item.html
Jah z wami, pokój.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Cannabis101 pisze:W tym roku dopiero zaczynam uprawe, widzę że wszyscy w tym roku na AK 48 stawiają, może mi ktoś powiedzieć jaka jest dobra odmiana dla młodego rolasa ]
Nirwana ?? Może:
Durban posion -> czyli durban/skunk#1 -> to dochodzi w PL.
Holands hope -> także dochodzi.
+ te ak48 jako: uprawa doświadczalna: to indoor który jednemu szczęśliwcowi ładnie doszedł: Nikt Ci nie da gwarancji, że tak samo się uda.
Dzieciol von Rastuch pisze: mam pytanko. czy Early Misty nadaje sie pod nasz klimat i czy poczatkujacy rolnik sobie z nia poradzi? a moze lepiej zainwestowac w Durban Poison lub PPP?
Początkujący rolnik sobie poradzi tak samo z każda odmianą. Jeśli jednak będzie zbyt późna na nasz klimat.. i sezon będzie słaby: to mu żadne doświadczenie nie pomoże.
Jeśli znajdziesz dobre miejsce: przygotujesz odpowiednio ziemie: nikt Ci nie ukradnie roślin.. Odmiana będzie wystarczająco wczesna na nasz klimat: to się to Musi Udać.
Uprawa jest bardzo prosta.
opinie o PPP znajdesz na forum odmiany : Ktos to miał. -
Cannabis101 pisze: A co myślicie o odmianach White Widow,
Coś pozbierasz ale nie dojrzeje.
Cannabis101 pisze: Big Bud, Afghani one są dość znane, czemu o nich nikt nie pisze,
Znaczy się]pewnie wymagają dobrego klimatu??[/quote]
Dokładnie.
Cannabis101 pisze:Może ktoś jeszcze mi podpowie jakieś dobre odmainy na polski klimat, 2 wczesne 2 późne.
Early pearl sensi – sativa mostly: ma w sobie dawna polyane
Early girl – nirvana; sensi: homegrown
Mexican sativa sensi seeds.
Durban. Z dutch pasion- lub z sensi.
Twinlight dutch passion – cos jakby out afgani.
Purple#1 dutch passion
Shaman dutch passion.
Voodu dutch pasion – późna.
KC 33 – kc brains – khola z dutch pasion to to samo.
Etc...
EDIT:
================================
ps: wypisałem troche: od tak dla sportu:
nie jestem pewnien w 100% tego co pisze ;D
=====================
nirvana
wczesne i w miarę wczesne:
Durban Poison
Early Bud
Early girl
Hollands Hope
New Purple Power
Papaya
Późne:
Early Misty
KC 33 x Master Kush
In które się raczej udają:
Top 44
Skunk #1 ?? może ??
AK48
Afgani ??? niepewnie
Proszę dopisywać swoje typy: czytałem, że big bud się jakoś udaje:
Wiele ras in będących mostly indica ma pewne szanse: ale bez sprawdzenia w boju to tylko mniemanie.
========================
Homegrown Fantaseeds
Wczesne i w miarę wczesne:
Early Girl
Homegrown Purple (aka Purple Power)
Mango – u nirvany papaya to to samo lub bardzo podobne :
In: udajace się:
Top 44 – w nirwanie top44 pochodzi od tego
Afghani ?? niepewne
Armageddon 47 bardzo niepewne – coś jakby pochodna ak47 tak jak -> ak48
Homegrown Skunk – skunk#1 – warunkowo.
========================
sensi seeds:
Durban.
Early Girl.
Early Pearl.
Early Skunk.
Guerrillas Gusto ?? brak opini
Mexican Sativa – durban/mexican/hash plant
Ruderalis Indica – kiepska opinia.
Ruderalis Skunk
Warunkowo:
Silver Pearl
This 3-way hybrid contains Early Pearl®, Skunk #1® and Northern Lights®. This hybrid is quicker and sweeter than the Shiva Sk...
Powinno się udać.
Znajomy miał dawno temu.
Shiva Shanti I - tanie z niezła opinią. warunkowo out:
Skunk:
====================
KC Brains Seeds :
Uwaga- bywają problemy ze wchodzeniem nasion:
KC 33
KC 36 – miewało zła prasę: hermy
Leda Uno – raczej późne
Mango – papaya z nirwany to pochodna tego.
TNR – późna- hybryda thai – wysokie plony; - cos jakby voodo z dutch pasion?
rady, jakies informacje odnosnie tego gatunku i jego uprawy. boje sie ze sobie nie poradze, a 80zl na nasionka
to dla mnie duzo niestety :(
Jah z Wami, peace.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
doradzcie... :)
Jah z Wami...
Po early girl nie spodziewaj się zbyt wielkiej mocy.
Nie jest także aż tak wczesna jak Pisza. [ przynajmniej ta z homegrown]
Ja bym sie pewnie decydowal na mexican sative :na która zawsze miałem chrapke.
Tyle, że moje preferencje wynikaja z nieco innych "pobudek" ;P
Moze Passion#1 ?
Trwajcie w Wierze, pokój.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.