zork pisze: (z czesc tez chce nasiona zeby zobaczyc czy w pelni dojrzeja i kiedy)
jeszcze nigdy sie to mi nie sprawdziło.
http://wiadomosci.onet.pl/1227510,16,1, ... ,item.html
Jah z wami, pokój.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
Cannabis101 pisze:W tym roku dopiero zaczynam uprawe, widzę że wszyscy w tym roku na AK 48 stawiają, może mi ktoś powiedzieć jaka jest dobra odmiana dla młodego rolasa ]
Nirwana ?? Może:
Durban posion -> czyli durban/skunk#1 -> to dochodzi w PL.
Holands hope -> także dochodzi.
+ te ak48 jako: uprawa doświadczalna: to indoor który jednemu szczęśliwcowi ładnie doszedł: Nikt Ci nie da gwarancji, że tak samo się uda.
Dzieciol von Rastuch pisze: mam pytanko. czy Early Misty nadaje sie pod nasz klimat i czy poczatkujacy rolnik sobie z nia poradzi? a moze lepiej zainwestowac w Durban Poison lub PPP?
Początkujący rolnik sobie poradzi tak samo z każda odmianą. Jeśli jednak będzie zbyt późna na nasz klimat.. i sezon będzie słaby: to mu żadne doświadczenie nie pomoże.
Jeśli znajdziesz dobre miejsce: przygotujesz odpowiednio ziemie: nikt Ci nie ukradnie roślin.. Odmiana będzie wystarczająco wczesna na nasz klimat: to się to Musi Udać.
Uprawa jest bardzo prosta.
opinie o PPP znajdesz na forum odmiany : Ktos to miał. -
Cannabis101 pisze: A co myślicie o odmianach White Widow,
Coś pozbierasz ale nie dojrzeje.
Cannabis101 pisze: Big Bud, Afghani one są dość znane, czemu o nich nikt nie pisze,
Znaczy się]pewnie wymagają dobrego klimatu??[/quote]
Dokładnie.
Cannabis101 pisze:Może ktoś jeszcze mi podpowie jakieś dobre odmainy na polski klimat, 2 wczesne 2 późne.
Early pearl sensi – sativa mostly: ma w sobie dawna polyane
Early girl – nirvana; sensi: homegrown
Mexican sativa sensi seeds.
Durban. Z dutch pasion- lub z sensi.
Twinlight dutch passion – cos jakby out afgani.
Purple#1 dutch passion
Shaman dutch passion.
Voodu dutch pasion – późna.
KC 33 – kc brains – khola z dutch pasion to to samo.
Etc...
EDIT:
================================
ps: wypisałem troche: od tak dla sportu:
nie jestem pewnien w 100% tego co pisze ;D
=====================
nirvana
wczesne i w miarę wczesne:
Durban Poison
Early Bud
Early girl
Hollands Hope
New Purple Power
Papaya
Późne:
Early Misty
KC 33 x Master Kush
In które się raczej udają:
Top 44
Skunk #1 ?? może ??
AK48
Afgani ??? niepewnie
Proszę dopisywać swoje typy: czytałem, że big bud się jakoś udaje:
Wiele ras in będących mostly indica ma pewne szanse: ale bez sprawdzenia w boju to tylko mniemanie.
========================
Homegrown Fantaseeds
Wczesne i w miarę wczesne:
Early Girl
Homegrown Purple (aka Purple Power)
Mango – u nirvany papaya to to samo lub bardzo podobne :
In: udajace się:
Top 44 – w nirwanie top44 pochodzi od tego
Afghani ?? niepewne
Armageddon 47 bardzo niepewne – coś jakby pochodna ak47 tak jak -> ak48
Homegrown Skunk – skunk#1 – warunkowo.
========================
sensi seeds:
Durban.
Early Girl.
Early Pearl.
Early Skunk.
Guerrillas Gusto ?? brak opini
Mexican Sativa – durban/mexican/hash plant
Ruderalis Indica – kiepska opinia.
Ruderalis Skunk
Warunkowo:
Silver Pearl
This 3-way hybrid contains Early Pearl®, Skunk #1® and Northern Lights®. This hybrid is quicker and sweeter than the Shiva Sk...
Powinno się udać.
Znajomy miał dawno temu.
Shiva Shanti I - tanie z niezła opinią. warunkowo out:
Skunk:
====================
KC Brains Seeds :
Uwaga- bywają problemy ze wchodzeniem nasion:
KC 33
KC 36 – miewało zła prasę: hermy
Leda Uno – raczej późne
Mango – papaya z nirwany to pochodna tego.
TNR – późna- hybryda thai – wysokie plony; - cos jakby voodo z dutch pasion?
rady, jakies informacje odnosnie tego gatunku i jego uprawy. boje sie ze sobie nie poradze, a 80zl na nasionka
to dla mnie duzo niestety :(
Jah z Wami, peace.
Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
doradzcie... :)
Jah z Wami...
Po early girl nie spodziewaj się zbyt wielkiej mocy.
Nie jest także aż tak wczesna jak Pisza. [ przynajmniej ta z homegrown]
Ja bym sie pewnie decydowal na mexican sative :na która zawsze miałem chrapke.
Tyle, że moje preferencje wynikaja z nieco innych "pobudek" ;P
Moze Passion#1 ?
Trwajcie w Wierze, pokój.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata