Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Strife »
Autorka tego tekstu jest bardzo inteligentna.
1. Roślinka na zdjęciu to nie Szałwia.
2. Roślin się HODUJE.
3. Błędy.
4. Artykuł wyciągnięty z dupy.

Co do tematu. Myślę tak jak katul. Polscy politycy są bardzo zajęci innymi bezsensownymi sprawami. W ogóle kogo interesuje SD? Nikogo =] Wszędzie tylko marijuana i marijuana. Osobiście twierdzę, że alkohol powinien być nielegalny.
To przez niego jest najwięcej ofiar.

Ogólnie wkurzają mnie takie artykuły. Właściwie kogo powinna interesować moja roślinka na parapecie? >_>
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Nom artykuł konkretny (konkretnie zjebany), ale pisząc że robi sie nieciekawie miałem na myśli ciągłe nagonki dziennikarzy na dragi. Ostatnio na DXM, teraz na Salvie, a wkrótce pewnie napiszą artykuł o muchomorach. Je też trzeba zdelegalizować! Bo jakiś tępy bezmózgi osioł znajdzie sobie w internecie że można tym się naćpać a potem wyląduje w szpitalu na detoksie <_< Takie myślenie jest chore. Wkrótce dojdzie do tego że nie będzie zapałek i benzyny w sklepie bo można się przez przypadek podpalić... Państwo nadopiekuńcze jest przejebane... Wszystko zakazać... :wall:
לאכול חומצה!
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: katul »
tak, niestety cpuny to zydzi tej epoki. w nazi niemcach gdy kogos oskarzyli o bycie zydem, konfiskowali mu majatek a jego samego zamykali, pod pretekstem zlego, niszczycielskiego wplywu samej obecnosci zydow na spoleczenstwo. brzmi znajomo?
z SD observera "LEGISLATION TO BAN salvia DIVINORUM IN GERMANY

On January 23, 2008, the German government proposed that salvia divinorum
(all parts of the plant) be added to Appendix I of the German narcotics law
(Betäubungsmittelgesetz [BtMG]). This would ban production, trafficking, and
possession. This law is expected to be ratified on February 15, 2008. The
text of the proposed law only mentions salvia divinorum. Salvinorin A is not
mentioned."
Uwaga! Użytkownik katul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Woju »
Ja mam nadzieję że salvia jakoś przetrwa i nie będzie delegalizacji :)(w końcu to prezydent uważa że marihuany nie robi się z konopi,więc zawsze jest nadzieja ;] ) Lecz takie artykuły podnoszą ciśnienie , prawdy tam mniej niż lodu na pustyni,lecz tak jest jak ktoś próbuje zdobyć "sławę" bo doprowadził do delegalizacji "śmierci w doniczce" która sama skutecznie umie do siebie zniechęcić jednostki nastawione na "zabawę" :)
  • 84 / / 0
Nieprzeczytany post autor: katul »
Uwaga! Użytkownik katul nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 55 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
I tu potwierdza się tylko, że Amerykanie to żałosne śmiecie. Nawet polskie ćpuny jak chcą się zajebać salvią to nie robią tego "tylko w grupie, bo fajnie jest popatrzeć na reakcje innych i się pośmiać".
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: FEX »
Denerwuje się jak tylko widzę iż ten topik pojawia się na samej górze ....
Wolność niesie za sobą konsekwencje własnych poczynań dlatego właśnie jestem Kon-liberałem .

salvia.PL

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21124 <== psilocybe s. [80x]
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21804 <== psilocybe s. [80x] outdoor
  • 168 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Rob-D-Mistyk »
FEX pisze:
Denerwuje się jak tylko widzę iż ten topik pojawia się na samej górze ....
Hehehe..
Uwaga! Użytkownik Rob-D-Mistyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 27 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Woju »
katul pisze:
http://www.mandjshow.com/videos/salvia- ... lucinogen/ - achtung, achtung! pewnie sie wkurwicie przy ogladaniu tego.
http://www.mandjshow.com/videos/a-deadly-drug/ ;s
Toż to żal ten pusty naród zawsze musi postawić na swoim i chce zmieniać świat -.-,miałeś rację idzie się wku...
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zielman »
Nie siejmy defetyzmu.
Z drugiej strony zagrożenie ralne wisi i trzeba się zorganizować zanim będze za późno.

Wszystkich zainteresowanych tym , by nasze koszmary się nie ziściły zapraszam na
www.treeoflife.fora.pl
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.