Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
nie bierz mdphp ani innych stymulantow. benzodiazepin nie przedawkujesz.
  • 2 / / 0
Siema, parę godzin temu przyjąłem propananol (9-10), a teraz trochę bezmyślnie zajebalem małą kreskę 4cmc. Coś może się wydarzyc?
  • 2 / / 0
Dobra, chyba trochę mnie poniosło z tym postem- ale tak z ciekawosci- ile po przyjęciu takiego propanalolu można jeść znowu bieda perony?
  • 7 / / 0
to nie jest do jedzenia
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
02 maja 2018MrPancake pisze:
Dobra, chyba trochę mnie poniosło z tym postem- ale tak z ciekawosci- ile po przyjęciu takiego propanalolu można jeść znowu bieda perony?
najbezpieczniej jest poczekac conajmniej dobe
  • 7 / 1 / 0
Hej, mam trochę doświadczenia w iniekcjach, ale wczoraj pierwszy raz walilem w stopę (morfina otrzymana z sevredoli czyli bez wosku). W trakcie podania zrobiła się taka gula wypełniona płynem (krew była w kontrolce, miałem wjazd więc nie wiem czy to kwestia zbyt szybkiego podania czy podałem część podskornie). Po czasie zrobił się z tego taki ogólny obrzek stopy, nawet ból jest taki jak przy stłuczeniu. Smaruje altacetem, ketoprofenem i reparilem. Boli ale mogę chodzić, miejsce jest zaczerwienione ale bez tragedii. Wie ktoś o co może chodzić i co powinieniem jeszcze zrobić?
  • 800 / 67 / 0
Czy to miejsce puchnie? Czy jest zaczerwienione? Skoro miałeś wjazd i krew była w kontrolce, to raczej prawidłowo podałeś. Niektórzy ludzie uskarzaja się na zła przepustowość niektórych igieł - jakiej użyłeś? Poza tym dobrze postąpiłes, możesz też heparyna prowizorycznie smarować.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 7 / 1 / 0
Igła 0.45, jest lekko zaczerwienione i opuchnięte, boli szczególnie przy dotyku albo nacisku, dlatego wygodniej mi chodzić na boso niż w butach
  • 4603 / 2218 / 1
Najprawdopodobniej przebiłeś żyłę na wylot i podałeś podskórnie. Krew była w kontrolce, bo przebiłeś się na wylot.
Temperaturę masz? Umyłeś/zdezynfekowałeś nogę przez strzałem? Siniak jest? Nogę obandażuj tak żeby się syf nie dostał w to miejsce zapalne. Jeżeli do jutra nie zacznie się wchłaniać i np wystąpią efekty stanu zapalnego leć na SOR. Jeżeli nie będzie się babrać, to najprawdopodobniej się wchłonie bez powikłań
  • 7 / 1 / 0
Oczywiscie zdezynfekowalem miejsce przed strzalem. Siniaka nie ma, jest obrzęk, ale wygląda zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Mam tez wrażenie ze mniej boli (a byłem znieczulony majka) więc myślę że bez lekarza się obejdzie. Oprocz smarownaia i zaangażowania cos jeszcze mogę zrobic?

Bandazowania zamiast zaangażowania :) zapomniałem dodac, że gorączki nie mam i oprócz bólu, który jest generalnie do wytrzymania nic mi nie dolega

Scaliłem DexPL
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.