Niby wyrabianie receptorów, niby hipermetabolizm CYP2D6, ale mnie kodeina od pierwszego razu klepała dobrze.
Dziwne działanie kodeiny - 240mg Thiocodin jest słabe, po prostu jestem jakby "zmęczony" i jest mi cieplej, ale nie jest to jakby normalne ciepło. Nic więcej, spokój i tyle.
Przy dwóch paczkach robi mi się słabo, po prostu to uczucie się wzmacnia, ale to się staje nieprzyjemne. Dwie to już za dużo.
I tu pytanie - gdzie to sławne opiatowe ciepelko, euforia, wszystkie te super zależy wymieniane przez osoby te substancje kochające? Praktycznie nie daje mi to nic poza jakimś uspokojeniem i jest "fajne" w mniejszej dawce, ale ta fajnosc to moja politoksykomania, bo w większej dawce to uczucie okazuje się po prostu dyskomfortem.
Czy to po prostu nie jest tak, że opiatowcom działka daje spokoj i normalne funkcjonowanie, bo bez tego są nie do życia i normalny stan wydaje im się jakąś euforią?
Miał ktoś kiedyś w ogóle jakąś euforię i mega przyjemność przy pierwszych kilku razach z opio?
a duzo razy probowales? euforia jest bardzo wyrazna /na poczatku/
tzn. widze, ze wiekszosc efektow masz tylko bez euforii. 'euforii' w nogach tez nie masz?
zrob sobie z tydzien przerwy od wszystkich lekow narkotykow alkoholu.
zadnych sokow grejpfrutowych
po prostu poczekaj z 5h z dawką po jedzeniu, rozpusc tabletki w coli i popij.
daj sobie z 5 prób, jak nic nie poczujesz to odpusc albo sprobuj zarzucic mst.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.