Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 77 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: sterben »
Hehe jasne, ze sciema a "turlaj dropsy" to mowi moja siostra z podstawowki, koniecznie bede musiala sie jej zapytac co to znaczy :P
Z wiekiem dotykamy smakow, ktorych nie zabijesz mlekiem...
  • 44 / / 0
nie rozumiem dlaczego to co pisze stary dziad to miałaby być ściema. brzmi to sensownie, z resztą jak bym mieszkał w łodzi a.d. 82 to chyba tylko opiaty by mnie ratowały.
  • 459 / 3 / 0
koniecznie bede musiala sie jej zapytac co to znaczy :P
Nie musisz : http://www.miejski.pl/slowo-Turlaj+dropsa
Prawda, której nikt nie chce nawet za darmo.

Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
stary dziad pisze:
ostatnio zaproponowała mi zaproponowała mi plasterki fnt, tylko nie umie określić, żelowe czy nie.
kazde dobre, takie czy takie, podziel się z potrzebującym, jak nie wiesz jak spreparowac, podam przepis. ja dziele się wiedza b.chętnie :-D
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
Po pierwsze, to niech wszyscy, którzy mówią tu o "ściemie" zastanowią się nad jej motywem. Zdrowy psychicznie człowiek nie kłamie bez powodu, tak samo jak zdrowy psychicznie człowiek nie popełnia zbrodni bez motywu. Koleś opowiedział coś o sobie, więc dlaczego miałby kłamać, skoro i tak nie zyska tym chwały bo nikt go nie zna. Nie skorzysta na tym materialnie, ani w żaden inny sposób. Jakiś pies mógłby tu wejśc i kłamać, żeby się przychlibić i zyskać zaufanie, po to aby kogoś zamknąć (pomijam fakt, że samo ćpanie/posiadanie to dla nich pewnie za mały kaliber przestępstwa żeby się tak starać) ale na tym etapie nie ma żadnych przesłanek żeby myśleć o ściemie.
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
możliwe, że masz racje Guma, ale to była pierwsza myśl jaka mi się nasunęła
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 1542 / 212 / 0
Oxan, plasterki preparować umiem, z tym że te żelowe preparuje mi się wygodniej. A tym co się mnie czepiają życzę by się sami nad sobą zastanowili. A odzywka "turlaj dropsy" ,to odpowiedź na poziomie takim ,by ten który się mnie czepia nie miał problemów ze zrozumieniem. Jego wypowiedź określa jego poziom, lepiej żeby jarał blanty pod klatką z kolesiami, a nie wypowiadał się na forum jak nie ma nic mądrego do powiedzenia. P.S. Oxan, jesli babcia będzie miała tego więcej, to nie będę żyłą. Pisz do mnie na PW.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2009 przez stary dziad, łącznie zmieniany 2 razy.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 463 / 10 / 0
sorry że tak prywatnie, ale ciekawi mnie po krótce, jak ulożyło ci się życie z opiatami? masz jakąś rodzinę, wyrzucano cię z pracy, jakie miałeś przerwy przez te wszystkie lata, ogólnie twoje retrospekcje i przemyślenia na temat swojego życia, bardzo mnie ciekawi a na necie czytalem w życiu może ze 2-3 autentyczne historie kolesi mniej więcej w twoim wieku. jest też takie zjawisko podobno, że po wielu, wielu latach to się jakby "nudzi" uzależnionym i podobno bez większego problemu odstawiają.
kurwa kończę 20 lat, a już taki ekspirjens na karku, to nie tak miało być;)
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 584 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Witam starego dziada. 30 lat stazu; to ja myslalem ze z moja 10 jestem stary. Mam do Ciebie kilka pytan. I jesli moglybys to odpowiedz. Zaczynales swoja przygode gdzies pod koniec lat 70. Jak to wtedy bylo z heroina w Polsce? Byl tylko odpal czy byla jeszcze jakas inna odmiana? I jak to wszystko wygladalo, caly ten handel, policja. Policja chyba za bardzo nie wiedziala z czym ma do czynienia. Skad braliscie kase na towar? Niby glupie pytanie ale w tamtych czasach to raczej krasc sie nie dalo---no bo co jesli nic nie bylo w sklepach. Przynajmniej z tego co ja pamietam. Na pewno zaczynales z kolegami i co dalej zyja, powychodzili z tego czy sie poprzekrecali. Sorry ze tak duzo pytan ale ciekawy jestem jak to kiedys bylo a Polskich latowych cpunow to raczej nie znam. Z tego co mi opowiadali starsi czarni cpuni to nie bylo tyle przekretow co teraz. Towar byl lepszy. Jezeli kupowales towar A to byl to towar A a nie towar Z.
America's C.R.E.A.M. team
  • 1542 / 212 / 0
Nagromadziło się tych pytań. Odpowiem po kolei - najpierw supravires. Miałem szczęście w nieszczęściu-z pracy nigdy mnie nie wyrzucono, może dlatego że nigdy nie nawalałem się w trupa, co za tym idzie trudno było osobom nie znającym się na rzeczy o coś mnie podejrzewać, porażką natomiast są nie skończone studia. Przerwy w braniu miałem czasami 2-letnie, jeśli nie liczyć letnich wypadów na maki. Odtruwałem się zawsze w domu, najczęściej metodą chińską, tzn. redukcyjną. Obecnie jest to łatwiejsze, przy dostępności leków z kodeiną bez recepty. Dawniej szukało się możliwości załatwienia przez lekarza recept na Thiocodin (tak, tak dawniej był na receptę!) lub leków z dioniną w tzw. opłatku przygotowywanych w aptece. Ratowało mnie też to, że zawsze miałem dużo zainteresowań- elektronika, wspinaczka (mimo tej mojej małpy na grzbiecie zdołałem zrobić kursy skałkowy i tatrzański) muzyka i jeszcze parę innych. Ratowały mnie też wyjazdy do pracy za granicę. W sumie z tych moich 30 lat zabaw z opiatami, rzeczywistego grzania jest ok. 15 lat. Jeśli jedynym zainteresowaniem są opiaty, to nie ma szans - równia pochyła wprost do grobu. Dla mnie na szczęście opiaty są tylko dodatkiem w życiu, mam je w zasadzie normalne. Mastah - koniec lat 70', początek 80' to buszowanie po domowych apteczkach ( co się nie znajdowało - ruską kodeinę, lek przeciwskurczowy którego jednym ze składników był eukodal- zapomniałem nazwy preparatu, krople Inoziemcowa, zapomniane ampułki dolarganu, długoby tak..) robienie odpału poza sezonem, w lecie maki. Początkowo handel nie istniał, w moim mieście pojawił się ze stanem wojennym. Cent wtedy kosztował ówczesne 100zł, dla porównania butelka "Żytniej" - 103zł. Towar był znacznie lepszy, nikt wtedy nie uprawiał niskomorfinowej odmiany maku. Teraz zdarza się że w słomie 70% pochodzi z odmian niskomorfinowych. Z moich kolegów faktycznie paru przeniosło się na tamten świat, lecz mam też paru, którzy przestali brać, a kilku, nawet starszych niż ja nadal grzeje. Przezorność i cud boski uchroniły mnie przed HIV-em i HCV-em. Zapomniałem dodać - worek drobno zmielonej słomy, ok. 10kg , kosztował wtedy 100zł ( ówczesnych! ) więc kto umiał i miał gdzie robił sobie sam, ja... chyba zrozumiałe...
Ostatnio zmieniony 25 marca 2009 przez stary dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.