Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Tak to wyglądało: użyłam do sporządzenia wywarów: 100 g caapi red vine, 100 g Psychotrii i 50 g Diplopterys cabrerana. Piłam osobno, wywar z caapi, godzine potem waywar z chackruny i chalipongi.
Nie było tak, że nie działo się nic, po wypiciu wywaru z caapi (byłam w stanie wypić tylko połowę) po około 20 minutach poczułam się bardzo ospała i ociężała, do tego potem były mdłości i wymioty, były lekko wyczuwalne zmiany percepcji, ale nie zniekształcenia rzeczywistości, była jedna halucynacja przez ułamek sekundy, nic szczególnego, kiedy zamykałam oczy gdzieś tam w oddali pokazywały się mało wyrazne obrazy, które kojarzyły mi się z fraktalami.
Mam duże wątpliwości co do jakości i wiarygodności materiału roślinnego. Nie było żadnej duchowości i mistycyzmu, poczucia umierania, oczyszczania czy jedności ze wszystkim, raczej objawy zatrucia organizmu. Czy także mieliście podobne objawy po spożyciu samej banisterii ? Skoro jest to imao, powinnam odczuć lepszy nastrój. Dodam jeszcze, że odsączałam kilkakrotnie przez to same płótno Banisterie i mieszankę Psychotrii z Diplopterys cabrerana.
Czułam się zle, straszne mdłości, ociężałość ospałość, ze względu na mdłości byłam w stanie wypić po godzinie jedynie 1/6 wywaru z Psychotrii i Diplopterys cabrerana, potem nie stało się nic.
Dlaczego wywar nie zadziałał ?
Następnym razem zaparzę mimohuaskę (Mimosa hostilis + ruta).
Wywar nie zadziałał, bo nie byłaś na niego gotowa, co jasno wynika z Twojego posta. Zupełnie złe podejście, brak podstawowej wiedzy, dużo oczekiwań. Dostałaś lekcję, którą musisz przepracować, jeśli chcesz pójść dalej. Duchowość i mistycyzm muszą być w Tobie, aya to tylko katalizator, a nie autostrada do oświecenia. Pokora, pokora i jeszcze raz pokora, tyle mogę od siebie napisać.
W ogóle o ile dobrze kojarze, to nie zażywałaś innych psychodelików. Ja mimo wszystko radzę Ci zacząć od grzybów, meskaliny lub LSD, choćby po to, żebyś miała jakiekolwiek pojęcie, z czym masz do czynienia i żeby naprostować Twoje podejście ;)
Piszą że można ją zjeść
Powód: korekta linka
chusajn pisze:Zresztą dawkowanie dobrałaś zupełnie z kosmosu, w sumie to masz szczęście, że nie zadziałał jak "powinien", bo pewnie byś się z tego nie pozbierała.;)
chusajn pisze:Wywar nie zadziałał, bo nie byłaś na niego gotowa, co jasno wynika z Twojego posta.
chusajn pisze:Duchowość i mistycyzm muszą być w Tobie, aya to tylko katalizator, a nie autostrada do oświecenia.
chusajn pisze:Ja mimo wszystko radzę Ci zacząć od grzybów, meskaliny lub LSD, choćby po to, żebyś miała jakiekolwiek pojęcie, z czym masz do czynienia i żeby naprostować Twoje podejście
l s pisze:Liczylas na dobry humor ?
l s pisze:Aya Cię nie chce najwyraźniej :)
xtc44 pisze:Polecam (( ruta syryjska + mimosa hostilis. Mocniejsze od oryginalnej yage( Ayahuasca) z amazonit ( przepis z książki Daniel Pinchbeck "Przełamując umysł )
Obawiam się, że jeśli będę piła rutę i mimozę osobno znowu nie bedę w stanie wypić drugiego wywaru z powodu problemów żoładkowych, a czytałam, że są gorsze niż po ayahuasce peruwianskiej. Podczas ostatniej sesji żałowałam właśnie, że nie zmieszałam razem, zawsze przecież mogłam dopić wywar z chalipongi i chackruny. Wina problemów żołądkowych mogło być także to, że do sporządzenia wywarów użyłam około 30 cytryn. Czy macie doświadczenia z piciem razem ruty i mimozy ?
download143 pisze:Znalazłem informację, że virola zawiera DMT i IMAO, czy to prawda? Czy wszystkie odmiany? tutaj jest link: http://www.magicznemuchomory.pl/virola-p413/
Piszą że można ją zjeść
Prawdopodobnie nie wszystkie odmiany, virola może zawierać różne tryptaminy (DMT,5-MeO-DMT) i różne beta-karboliny.
Ku ewentualnej przestrodze:
Do not use 5-MeO-DMT orally with a MAOI.
5-MeO-DMT is of known toxicity when used orally. Not everyone is affected in the same way, but there several cases ending up in Hospitals. You can find several reports in the scientific literature, where even some FATAL cases are documented. The problem is complex and different people are affected in different ways. Current research points to different allels of Cytochrome P450 2D6, that Demethylate 5-MeO-DMT into Bufotenin. This compound for several people can be highly toxic leading to extreme vasoconstriction even on low dosages of 2mg
https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=19862
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.