Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 163 / / 0
Niestety po raz kolejny ayahuaska peruwiańska mi nie wyszła :(

Tak to wyglądało: użyłam do sporządzenia wywarów: 100 g caapi red vine, 100 g Psychotrii i 50 g Diplopterys cabrerana. Piłam osobno, wywar z caapi, godzine potem waywar z chackruny i chalipongi.

Nie było tak, że nie działo się nic, po wypiciu wywaru z caapi (byłam w stanie wypić tylko połowę) po około 20 minutach poczułam się bardzo ospała i ociężała, do tego potem były mdłości i wymioty, były lekko wyczuwalne zmiany percepcji, ale nie zniekształcenia rzeczywistości, była jedna halucynacja przez ułamek sekundy, nic szczególnego, kiedy zamykałam oczy gdzieś tam w oddali pokazywały się mało wyrazne obrazy, które kojarzyły mi się z fraktalami.

Mam duże wątpliwości co do jakości i wiarygodności materiału roślinnego. Nie było żadnej duchowości i mistycyzmu, poczucia umierania, oczyszczania czy jedności ze wszystkim, raczej objawy zatrucia organizmu. Czy także mieliście podobne objawy po spożyciu samej banisterii ? Skoro jest to imao, powinnam odczuć lepszy nastrój. Dodam jeszcze, że odsączałam kilkakrotnie przez to same płótno Banisterie i mieszankę Psychotrii z Diplopterys cabrerana.

Czułam się zle, straszne mdłości, ociężałość ospałość, ze względu na mdłości byłam w stanie wypić po godzinie jedynie 1/6 wywaru z Psychotrii i Diplopterys cabrerana, potem nie stało się nic.

Dlaczego wywar nie zadziałał ?

Następnym razem zaparzę mimohuaskę (Mimosa hostilis + ruta).
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3127 / 27 / 0
Książkowe objawy działania harmaliny, powinnaś o tym wiedzieć, bo to podstawowe informacje. Oznacza to, że zaszła pełna inhibicja MAO, więc na pewno nie jest to wina materiału. Zresztą dawkowanie dobrałaś zupełnie z kosmosu, w sumie to masz szczęście, że nie zadziałał jak "powinien", bo pewnie byś się z tego nie pozbierała.

Wywar nie zadziałał, bo nie byłaś na niego gotowa, co jasno wynika z Twojego posta. Zupełnie złe podejście, brak podstawowej wiedzy, dużo oczekiwań. Dostałaś lekcję, którą musisz przepracować, jeśli chcesz pójść dalej. Duchowość i mistycyzm muszą być w Tobie, aya to tylko katalizator, a nie autostrada do oświecenia. Pokora, pokora i jeszcze raz pokora, tyle mogę od siebie napisać.

W ogóle o ile dobrze kojarze, to nie zażywałaś innych psychodelików. Ja mimo wszystko radzę Ci zacząć od grzybów, meskaliny lub LSD, choćby po to, żebyś miała jakiekolwiek pojęcie, z czym masz do czynienia i żeby naprostować Twoje podejście ;)
High, how are you?
  • 528 / 4 / 0
Nie dziala bo nie potrafisz go wypić a nie z powodu zlej jakosci.
Poprawa samo poczucia po caapi ? Liczylas na dobry humor ?
aya Cię nie chce najwyraźniej :)
  • 60 / / 0
Polecam (( Ruta syryjska + Mimosa hostilis. Mocniejsze od oryginalnej yage( ayahuasca) z amazonit ( przepis z książki Daniel Pinchbeck "Przełamując umysł )
  • 69 / / 0
Znalazłem informację, że virola zawiera DMT i IMAO, czy to prawda? Czy wszystkie odmiany? tutaj jest link: http://www.magicznemuchomory.pl/virola-p413/
Piszą że można ją zjeść
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta linka
  • 163 / / 0
chusajn pisze:
Zresztą dawkowanie dobrałaś zupełnie z kosmosu, w sumie to masz szczęście, że nie zadziałał jak "powinien", bo pewnie byś się z tego nie pozbierała.;)
Dawkowanie banisterii to 50 do 100g. Nie miałam zamiaru od razu wypić całego wywaru z chackruny i chalipongi, podzieliłam wywar na kilka dawek i miałam zamiar dopijać w przypadku braku efektu. Wypiłam zaledwie 1/6 wywaru z chackruny i chalipongi, jak widać było to za mało.
chusajn pisze:
Wywar nie zadziałał, bo nie byłaś na niego gotowa, co jasno wynika z Twojego posta.
Niektórzy biorą to tylko i wyłącznie dla zabawy i na nich działa, ja traktuję to poważnie. Jeśli dobrze sporządzone i wypite w odpowiedniej dawce musi działać.
chusajn pisze:
Duchowość i mistycyzm muszą być w Tobie, aya to tylko katalizator, a nie autostrada do oświecenia.
Duchowość i mistycyzm są we mnie. Dla wielu aya okazała się droga do oświecenia.
chusajn pisze:
Ja mimo wszystko radzę Ci zacząć od grzybów, meskaliny lub LSD, choćby po to, żebyś miała jakiekolwiek pojęcie, z czym masz do czynienia i żeby naprostować Twoje podejście
A co z moim podejściem jest nie tak ? Moje podejście wcale nie jest takie złe jak piszesz. Mam szacunek do tej rośliny, każdy chciałby coś osiągnąć poprzez podróż, czegoś doświadczyć, coś poznać. Nawet jeden z szamanów powiedział, że kiedy wyruszasz w podróż aya przygotuj 3 pytania, ale nie więcej, bo aya może odpowiedzieć na więcej, bo ona wie wszystko, ale więcej nie wytrzyma twój mózg. Ayahuaska jest rośliną nauczycielem. Moje oczekiwania wynikają z tego co czytałam o aya, z tego co sie dowiedziałam.
l s pisze:
Liczylas na dobry humor ?
Wiem, że inhibitory monoaminooksydazy używane są jako leki antydepresyjne, więc skoro banissteria zawiera maoi, myślałam, że zauważę zmianę w samopoczuciu.
l s pisze:
Aya Cię nie chce najwyraźniej :)
Aya chce wszystkich :) Tylko nie wszyscy ją chcą, a jeśli mnie nie chce to może mimohuasca mnie zechce ? :)
xtc44 pisze:
Polecam (( ruta syryjska + mimosa hostilis. Mocniejsze od oryginalnej yage( Ayahuasca) z amazonit ( przepis z książki Daniel Pinchbeck "Przełamując umysł )
Znam przepis ruta + mimosa, gotowane z sokiem z cytryny, czy w przepisie z tej ksiązki są jakies szczególne wskazówki ?

Obawiam się, że jeśli będę piła rutę i mimozę osobno znowu nie bedę w stanie wypić drugiego wywaru z powodu problemów żoładkowych, a czytałam, że są gorsze niż po ayahuasce peruwianskiej. Podczas ostatniej sesji żałowałam właśnie, że nie zmieszałam razem, zawsze przecież mogłam dopić wywar z chalipongi i chackruny. Wina problemów żołądkowych mogło być także to, że do sporządzenia wywarów użyłam około 30 cytryn. Czy macie doświadczenia z piciem razem ruty i mimozy ?
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 374 / 951
download143 pisze:
Znalazłem informację, że virola zawiera DMT i IMAO, czy to prawda? Czy wszystkie odmiany? tutaj jest link: http://www.magicznemuchomory.pl/virola-p413/
Piszą że można ją zjeść
Opisy na tej stronie wyglądają na pisane przez idiotów, więc raczej bym się nimi nie sugerował.

Prawdopodobnie nie wszystkie odmiany, virola może zawierać różne tryptaminy (DMT,5-MeO-DMT) i różne beta-karboliny.

Ku ewentualnej przestrodze:

Do not use 5-MeO-DMT orally with a MAOI.

5-MeO-DMT is of known toxicity when used orally. Not everyone is affected in the same way, but there several cases ending up in Hospitals. You can find several reports in the scientific literature, where even some FATAL cases are documented. The problem is complex and different people are affected in different ways. Current research points to different allels of Cytochrome P450 2D6, that Demethylate 5-MeO-DMT into Bufotenin. This compound for several people can be highly toxic leading to extreme vasoconstriction even on low dosages of 2mg

https://www.dmt-nexus.me/forum/default. ... ts&t=19862
  • 60 / / 0
Daniel Pinchbeck "Przełamując umysł- ruta i mimosa były łączone podziałały prawidłowo na 2 spośród 5 czy 6 osób przyjmujących ja ,wszyscy bo godzinę zwrócili zawartość żołądka i zaraz po tym zaczęła odpowiednio działać ale tylko tym 2 osobom reszta miała nie znaczne objawy (fazy). Jest tez dokładnie opisany trip oraz tripy podczas podroży u szamanów z Amazonii, oprócz tego są opisane jego tripy po ibodze u bwiti ,LSD i peyotl . Na pierwszy raz polecał bym ta sesje w Holandii.Prowadzą ją Polacy http://www.ayahuasca.net.pl/ceremonia_ayahuasca.html
  • 1081 / 32 / 0
ta typiarka od linku wierzy w dzieci Indygo, ma bardziej sekciarskie zapedy, ceremonie polecam we wlasnym domu przy glosnikach 5.1 z playlista i kilkudniowa modlitwa przed do swojego Boga.
  • 99 / 5 / 0
cybex...tak w ogóle to obiecałeś napisać coś o swoim tripie...czekam nie tylko ja :) Podzielisz się doświadczeniem?
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.