Dział dostępny także bez rejestracji, gdzie szybko możesz otrzymać odpowiedź, gdy czas jest na wagę złota.
ODPOWIEDZ
ebebebe
  • / / 0
Źle to ująłem. Owszem ustępuje przy głębokich wdechach, gdy wypnę klatkę do przodu, ale jeśli tego nie zrobię, to jest odwrotnie, tj. mocniej boli. Ponadto jakakolwiek aktywność fizyczna typu pójście do toalety podnosi mi znacznie tętno, np. od 100 do 150, co również wiąże się z nasileniem bólu.

Sam ból określiłbym jako "tępy", nie ma żadnych "ukłuć", za to czuję ucisk, pochodzi od mostka, ale potrafi promieniować dalej na klatkę piersiową (ramiona, ręce, żuchwa, etc. w porządku). Po napisaniu pierwszego posta wziąłem aspirynę i się uśpiłem lekami, a po przebudzeniu, czyli dość niedawno, znów aspiryna, ale problem jest nadal ten sam. Tętno w spoczynku nie spada poniżej 100, ciśnienie wzorowe. Trzymając dwa palce na tętnicy szyjnej nie jestem w stanie zauważyć żadnych nieregularności w pracy serca, więc arytmia chyba wykluczona. Ponieważ ból się nasila przy wdechach, w szczególności głebokich, to oddycham bardzo płytko, ale się nie hiperwentyluję - mam przerobione ćwiczenia oddechowe. Kwalifikacji medycznych niestety nie posiadam, więc ciężko jest mi się dalej jakoś zbadać.

Zapisałem się do lekarza pierwszego kontaktu na jutro i mam szczerą nadzieję, że uda mi się do tej wizyty dożyć. A i oczywiście o żadnym ataku paniki mowy nie ma, bo ciągle jestem na uspokajaczach. Nie brzmi to jak problem kardiologiczny?
  • 906 / 75 / 19
O co chodzi z tym, że 99% podań iv kończy się bez problemów, a czasami podam (W ŻYŁĘ NA 100%) ułamek ułamka ułamka najmniejszego przedziałka centa i czuję przeogromny, rozpierdalający ból w danej kończynie/części ciała? Tak, jakby wrzątek rozlewał mi się po wszystkich żyłach.

Taki to jest ból, że nie ma możliwości podawać dalej substancji.

Wyjmuję igłę i z powodu podania tej mini kropelki substancji moja ręka/stopa puchnie maksymalnie, robi się czerwona, twarda, tkliwa, skóra się napina do granic możliwości. Trwa to wiele godzin.

Do tego tętno mi przyspiesza niemiłosiernie, czuję, że serce zaraz mi wyskoczy z klatki, twarz też w kolorze czerwieni i czuć wyrzut adrenaliny, panikę, roztrzęsienie.

Oczywiście, nieważne, ile podam towaru, to go nic a nic nie czuję (czy to w to samo miejsce, czy w zupełnie inne). Dopóki to mi nie przejdzie, nie czuję żadnego działania żadnego towaru.

To wygląda, jak mega ogromna alergia, ale niech mi ktoś to wytłumaczy.
Oczywiście, pompka z całym towarem poszła się jebać do kosza. Nienawidzę takich sytuacji.
Is it time for your medication, Mr. Brown?
  • 11 / 1 / 0
Ludzie liczę na pomoc. Waliłam hexen i.v od 19.30 zrobiłam jakiś gram. Robiąc ostatni strzał wypadłam z żyły i dałam pod skórnie. Wiadomo zrobił się guzek, niby nic wielkiego gdyby nie to, że teraz mam ciągle wrażenie ze cierpnie mi dłoń, a palce sinieją.
Patrzę raz, całe palce sine, ręką scierpnięta. Za chwilę wszystko w porządku, wygląda na zdrową. Nie wiem sama czy to schiza od za dużej ilości Henia, czy serio mi ten guzek jakoś zatkał żyłkę.

Co pomoże? Perazyna coś zdziała?
  • 5 / / 0
Atak paniki na metkacie. Mozna wrzucic lorazepam i ewentualnie dalej walic kota? Brak tolerki na kota i na lorki.
  • 8103 / 914 / 0
Daj odpoczac organizmowi, walnij tylko lora i idz spac. Nastepnego mnie mozesz juz walic na nowo metkata
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 11 / 1 / 0
Mam ostre.schizy po hexenie. Nigdy nie miałam tak mocnych. Jestem sama. Pod ręką tylko przeciwlekowe asri, pomoże coś czy kierować się na pogotowie po benzo?
  • 3651 / 999 / 2
a kozłek lekarski, hydroksyzyna? nic a nic?
sky is the limit
  • 11 / 1 / 0
Nie, tylko to
  • 3651 / 999 / 2
ASRI to antydeprech, nic Ci nie pomoże. Weź uchyl okno, nalej ciepłej wody do szklanki, wrzuć 6 łyżeczek cukru i połóż się w pozycji bocznej bezpiecznej powoli oddychając. Skontaktuj się najlepiej z zaufaną osobą, by pisała do ciebie co parę minut i sprawdzała Twój stan. Jak Ci nie pomoże, to poproś zaufaną osobę, by skoczyła do apteki po krople walerianowe. Jeśli naprawdę źle się czujesz, to na SOR.

Jakieś problemy z oddychaniem? Serce wali? Przedawkowałaś? Na czym polegają te schizy?
sky is the limit
  • 11 / 1 / 0
Raczej nie przedawkowałam, ale pukam to gówno już parę dni. Ogolnie wychodzą wszystkie moje lęki, wszędzie widzę.pająki, słyszę że ktoś chodzi po.domu, w mojej szafie siedzi człowiek który chce.mnie zgwalcic, ojciec.właśnie dusi moją mamę. To mniej więcej mam ciągle w.głowie. Serce i.oddech raczej w porządku, jedyne to troszkę głębiej oddycham.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.