Gdy już rozmawiamy na ten temat, to osobiście uważam, że powinno się kupować daną odmianę od jego twórcy aby dać mu zarobić aby miał motywacje tworzyć kolejne nowe odmiany, a nie tańszą o połowe reprodukcję wykonaną dla sklepu przez jakiegoś Sebe, ale ja jestem chory psychicznie to nie ma co brać moich słów poważnie
Właściwie na outdoorze koszt pestek to dla mnie główny koszt, który właściwie rozpłynie się w późniejszym ogólnym rozrachunku (zakładając sukces).
Z drugiej strony te tanie opcje są dobre na początkujących, a ja przecież takim byłem (teraz uważam się już za nieco bardziej zaawansowanego, ale to jest nic przy tych ludziach z topowych producentów).
Wtedy wpada gratis skromnie bo przy zakupach za 600-700pln jedna pestka, ale jakość to top. A jak dostawałem no name'y gratisy to przeważnie były średnie i kiełkowalność była poniżej 50%.
Mam kilka nieistotnych ziaren, których mi nie szkoda. Za dnia już ciepło i słoneczko. Zobaczymy czy uda się w czerwcu już suszyć.
Jeśli to sezony, to wiesz chyba, że tak wczesny wysiew nie zmieni nic w kwestii terminu zbioru?
Auto pestki z zeszłorocznego Chronica, który mi nie podpasował.
Mógłbym je pewnie wydać, ale nie mam komu :)
Podziel się posiłkiem, chamie
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Ibogaina a uzależnienie od ketaminy: co pokazał jeden opis przypadku
Recenzowany opis przypadku opublikowany w „Frontiers in Psychiatry” opisuje 30-letniego mężczyznę, u którego po podaniu ibogainy ustąpił jednoczesny głód ketaminy, kokainy i alkoholu, a abstynencja utrzymała się przez 17 miesięcy. To relacja o jednym pacjencie (n=1), a nie badanie kliniczne — i właśnie od tego ograniczenia trzeba zacząć, żeby dobrze zrozumieć, co ta praca wnosi, a czego nie rozstrzyga.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.